Hoppa till huvudinnehåll

Auktorisation för insamling av returpapper

Returpapper har fram till årsskiftet 2021/2022 varit en del av insamlingen av förpackningar enligt producentansvaret. Efter regeringsbeslut övergick ansvaret från och med den 1 januari 2022 till kommunerna.

Vi erbjuder aktörer inom returpappersinsamling att ansöka om att bli auktoriserade av Staffanstorps kommun för att samla in returpapper fastighetsnära hos flerfamiljshus och verksamheter.

Fastighetsägare får i sin tur teckna avtal med de auktoriserade insamlarna för att få returpapper hämtat vid fastigheten. De fastighetsägare som inte sluter avtal med en auktoriserad entreprenör hänvisas till kommunens återvinningsstationer eller till återvinningscentralen.

För en- och tvåfamiljshushåll sker insamlingen via fyrfackskärl av kommunens renhållningsentreprenör alternativt via återvinningsstationer samt via återvinningscentralen.

Ansökningsformuläret fylls i enligt punkt 2.3 i auktorisationsföreskrifterna. Ansökan skickas till Tekniska avdelningen. Dessa dokument gäller för att ansöka om auktorisering:

Auktoriserade entreprenörer av Staffanstorps kommun för insamling av returpapper hos flerfamiljshus och verksamheter:
RreZeroÖppnas i nytt fönster
Stena RecyclingÖppnas i nytt fönster

Stadsbyggnadsförvaltningen