Biblioteken går för högtryck, med stängda lokaler

Sedan bibliotekens lokaler återigen stängde i oktober, i spåren av covidpandemin, har hundratals utlån gjorts via avhämtning, take away, i Staffanstorp och Hjärup.

Läs mer

Läs och var med i Vinterboken på biblioteket!

Vad är bättre än att läsa en härlig och god bok under vinterledigheten? Lånar du den från biblioteket är det ett gratis nöje och om du är med i bibliotekens stora läsevent Vinterboken så får du till och med en egen bok. Vad kan vara bättre?

Läs mer

Sommarboken gjorde succé

Böcker engagerar och lockar unga som gamla. Ett bevis för det är årets projekt Sommarboken som fått fler att upptäcka bokens värld. Läsningen lever i Staffanstorps kommun.

Läs mer

Biblioteket ökar tillgängligheten ytterligare

En ny stor satsning för att stärka bibliotekets tillgänglighet och nå fler användare genomförs just nu på biblioteken i Staffanstorp och Hjärup.

Läs mer

Caféstart i rådhuset på måndag morgon!

Äntligen är det dags! På måndag morgon 23 september klockan åtta öppnar Staffanstorps café & salladsbar i rådhuset i Staffanstorp.
– Vi ska servera frukost, mellanmål, lunch, kaffe och kakor, berättar den nye caféarrendatorn Ali Mohammed.

Läs mer

Programsläpp på biblioteket

Välkomna till en sprakande höst på biblioteken i Staffanstorp och Hjärup! Höstens författarbesök kommer att inledas den 19:e september med besök av Katarina Mazetti på Staffanstorps bibliotek. Senare i höst kommer bland annat Helena von Zweigbergk till Hjärups bibliotek och Gunnar Wetterberg till Staffanstorp.

Läs mer