Eldningsförbud i Staffanstorps kommun

Räddningstjänsten Lomma-Staffanstorp har i dag beslutat att eldningsförbud gäller i Staffanstorp och Lomma med hänsyn till att det råder hög brandrisk i skog och mark. Förbudet gäller från och med den 23:e maj klockan 12.00, och varar tills vidare.

Läs mer

Elda rätt när kylan kommer

Det har blivit allt populärare att elda med ved i braskamin, kakelugn eller vedpanna. Vedeldning som inte utförs på rätt sätt kan lukta illa, sprida sot och bli problem för hälsan genom att orsaka irritation i luftvägarna.

Läs mer

Eldningsförbudet hävt

Med anledning av den sjunkande temperaturen i kombination med regnandet har Räddningstjänst Syd gjort bedömningen att ett fortsatt eldningsförbud inte krävs inom Område Syd.

Läs mer

Eldningsförbud i område Syd

Den senaste tidens varma och torra väderlek har medfört att det är mycket eller extremt torrt. Därför råder nu eldningsförbud i följande geografiska område; Eslöv, Lund, Malmö, Staffanstorp, Lomma, Sjöbo, Simrishamn, Skurup, Tomelilla, Trelleborg, Vellinge, Kävlinge, Skurup och Burlövs kommuner.

Läs mer

Eldningsförbudet har upphört

Ändrade väderförhållanden som innebär lägre brandrisk gör att eldningsförbudet hävs i dag torsdagen den 8/8 i följande geografiska område: Eslöv, Lund, Malmö, Staffanstorp, Lomma, Sjöbo, Simrishamn, Ystad, Tomelilla, Trelleborg, Vellinge, Kävlinge, Skurup och Burlövs kommuner.

Läs mer

Antändningsrisk i skog och mark

De senaste dagarnas torra och varma väderlek har medfört att antändningsrisken i skog och mark nu är en 4 enligt SMHIs prognoser vilket är det näst högsta värdet på skalan.

Läs mer


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »