Sjuka träd i parken i Nevisborg

Flera av hästkastanjerna som är planterade utmed den stora fyrkantiga gräsytan i Nevisborg har blivit angripna av kastanjeblödarsjukan.

Läs mer

”Medborgare, ta er tid och njut!”

– Jag hoppas att många Staffanstorpare ger sig tid att se hur fint kommunen sköter om sina planteringar, träd och rabatter, för det är fullständigt gratis att öppna ögonen och njuta av allt!

Läs mer

Försköningsarbete i Balders Hage

Balders hage är Staffanstorps stadspark och mycket fin på insidan, men behöver mer inbjudande entréer. Så under våren kommer vi att ge parken ett nytt ansikte utåt. Arbetet påbörjas i slutet av vecka 17 och beräknas vara klart i slutet av vecka 22.

Läs mer

Snabb utveckling av Vikhemsområdet

Utbyggnaden av Vikhem går framåt med stora steg just nu. På etapp II planeras byggstart av husen under våren. Etapp III och IV ligger i startgroparna.

Läs mer

Mellanvångsparken med ny lekplats och parkmiljö

Med byggstart i vecka 43 påbörjades en ny lekplats i Mellanvångsparken. I anslutning till lekplatsen skapas också ett nytt parkområde med nya gång- och cykelvägar i parkens västra delar. Projektet beräknas vara klart till våren 2015.

Läs mer

Hjärup växer och utvecklas

Nyligen invigdes den nya toppmoderna fotbollsanläggningen Uppåkravallen med nytt klubbhus för Uppåkra IF, två nya konstgräsplaner och en ny A-plan i gräs. Strax efter årsskiftet planeras startskottet för byggandet av en helt ny skola och idrottshall alldeles norr om fotbollsanläggningen. Senare under våren ska nya Hjärups park börja anläggas.

Läs mer