Ny vattenledning påverkar Hjärupsborna

– Hjärupsborna behöver vara extra sparsamma med vattnet under veckorna 43 och 44 för att ha marginaler om en oförutsedd händelse skulle inträffa. Vi uppmanar kommuninvånarna att inte slösa på vattnet medan den nya vattenledningen dras fram under järnvägen, vädjar tekniske chefen Michel Tränefors.

Läs mer

Kommunen byter social jour

Den 1 oktober går Staffanstorps kommun över till Sociala jouren i Lund. Sociala jouren i Lund arbetar för Staffanstorp, Lund, Kävlinge, Eslöv och Höörs kommuner. Sociala jouren hanterar akuta sociala ärenden som uppstår när […]

Läs mer

Skånefestivalen 17-18/9 med toppartister samt Årets skåning!

Välkomna till Skånefestivalen 2021 i Jakriborg i Hjärup fredag och lördag 17-18 september. En stor nyhet är att Årets skåning ska koras under festivalen. Observera att antalet platser kommer att vara begränsat i enlighet med gällande publikrestriktioner vilket innebär totalt 600 sittande personer.

Läs mer

Föräldrautbildning – för dig som har eller ska separera

Barn i Föräldrars Fokus (BiFF) är en föräldrautbildning som vänder sig till föräldrar som håller på att separera eller har separerat och som inte kan komma överens.  BiFF är en kort föräldrautbildning på tre […]

Läs mer

Dags att ta reda på vad Staffanstorpsborna tycker

Under september och oktober kommer du som varit i kontakt med kommunens individ- och familjeomsorg ha möjlighet att delta i en nationell brukarundersökning. 

Läs mer

Lärarassistenten ska stärka lärande och trygghet

I ett led att avlasta lärarna i skolan satsar nu Staffanstorps kommun på lärarassistenter. Målet är att alla de kommunala grundskolorna kommer att ha lärarassistenter på plats under nästa år.

Läs mer