Fria resor i kollektivtrafiken under sommarlovet

Regeringen har beslutat att alla Sveriges ungdomar som vårterminen lämnar antingen årskurs 6 till 9 i grundskolan eller år 1 och 2 i gymnasieskolan ska kunna resa gratis i kollektivtrafiken under sommarlovet.

Läs mer

Påsklovsaktiviteter

Här presenteras vad som händer i kommunen under påsklovet – på fritidsgårdarna, biblioteken, Bråhögsbadet och Uppåkra arkeologiska center.

Läs mer

Goda förebilder främjar integrationen

– Vårt mål är att alla våra ungdomar inspireras att delta och aktivera sig i föreningslivet, vilket ger både bättre hälsa och motverkar utanförskapet för alla ungdomar, både etablerade och nyanlända.

Läs mer

Sikta rätt – utbildning och arbete för dig!

Går du snart ut skolan? Har du inget jobb? Se hit, denna mässa är speciellt skapad för dig!
Kom och träffa utbildare, vägledare, arbetsförmedlare och arbetsgivare. Få koll på var jobben finns och vilka vägar som bär dit.

Läs mer

Fyra kommuner samverkar mot droger

De fyra skånska kommunerna Ystad, Simrishamn, Landskrona och Staffanstorp har gått samman i ett stort nyskapande projekt mot droger och attityder till droger. Projektet kommer att genomföras med elever i årskurs sex och sju som själva ska erbjudas att spela in lokala informationsfilmer om drogproblematik och utanförskap.

Läs mer

En viktig dag som ska inspirera till fler unga jobb

Alla ni ungdomar som snart går ut skolan, alla ni unga som inte har jobb: se hit, den här dagen är speciellt skapad för er skull!

Läs mer