Kulthuset – ny attraktion i Uppåkra

Den 19 maj invigde professor Dick Harrison en helt nybyggd och fyra meter hög replik av det gamla kulthuset i Uppåkra.

Läs mer

Uppåkra och ESS intar scenen i Bryssel!

Tisdag 20 mars anordnas en konferens i Bryssel med anledning av det europeiska kulturarvsåret 2018. Ett projekt som man tror kan ha stor effekt i Europa de kommande åren är samarbetet mellan Uppåkra, European Spallation Source (ESS), MAX IV och Science Village Scandinavia.

Läs mer

Uppåkra kulturarv uppmärksammas nationellt

På torsdag 1 februari tar Uppåkra historiska kliv in i Sveriges riksdag. Talmanskollegiet arrangerar tillsammans med stiftelsen Uppåkra arkeologiska centrum ett seminarium vars syfte är att stärka det nationella engagemanget kring Uppåkra.

Läs mer

Läslovsmys i Uppåkra

Fredagen 3 november blir det högläsning och pannkakslunch när författarna till boken Riktiga Vikingar och Sagan om Turid-triologin gästar Uppåkra! Temat för dagen är Uppåkra och förhistorien i litteraturen.

Läs mer

Uppåkradagen flyttar från Uppåkra till Uppåkraskolan!

Nu på fredag, den 13 oktober, är det dags för den klassiska Uppåkradagen. Men för första gången i historien är den inte på Uppåkra arkeologiska center. Detta år är Uppåkradagen på Uppåkraskolan.

Läs mer

Nu kan barnbokshemligheten avslöjas: – Halvdan Viking bor i Uppåkra!

– Det känns att det viskar under fötterna här. Uppåkra är en fantastisk historisk plats som inspirerat oss redan från början i våra berättelser om 10-årige Halvdan Viking, säger författaren Martin Widmark och illustratören och arkeologen Mats Vänehem.

Läs mer