Unga musiker från musikskola knyter vänskapsband i Italien

Efter en fartfylld grupplektion med Ozzanos delegation i Staffanstorp i våras blev Limus musikskola inbjuden till ett utbyte med Ozzanos musikskola ”G. Capitanio”. 

Läs mer

Besök från vänorten Ozzano

Den 9 – 10 mars fick Staffanstorps kommun besök av en delegation från kommunens vänort Ozzano, Italien. Huvudsyftet med besöket var att undersöka möjligheterna för kultur- och fritidsutbyten mellan orterna.

Läs mer

Vänortsbesök från Vallensbæk

Staffanstorps kommunledning var i våras på besök i Vallenbæk i Danmark (Vallensbæk kommune ligger cirka 14 km sydväst om Köpenhamn). På torsdag, den 18 augusti, är det deras tur att komma till Staffanstorp. 15 personer från Børne og Skoleudvalg i Vallensbæks kommun kommer hit för att höra om våra skolor och kulturinstitutioner.

Läs mer

Nöjda med sin Irlandsresa!

I somras reste sex sjundeklassare från Staffanstorp till Killarney på Irland för en veckas studier. De sex var speciellt utvalda från de tre högstadieskolorna i Staffanstorp.

Läs mer

Vänortsbesök i Grimmen

Den 31 augusti fick vi besök av ett drygt 60-tal personer från vår tyska vänort Grimmen som bjöd 1 500 staffanstorpare på nordtysk lokal mat och musik på Torget i Staffanstorp. Helgen 4 – 6 oktober bjöd Staffanstorp tillbaka med 1 200 portioner sill och skånsk musik på två äldreboenden samt i Grimmens stora kulturhus.

Läs mer

Sommarkonserter med Grimmens ungdomsblåsorkester

Kommunens vänort Grimmens prisbelönta ungdomsblåsorkester med 55 deltagare besöker vår kommun veckan direkt efter midsommar.

Läs mer