Skånefestivalen

Skånefestivalen. Illustration: Alva Esping

I dagarna två bjuder Staffanstorps kommun för andra året i rad på sin helskånska festival fredag och lördag den 29 och 30 juni.

Det blir massor av skånsk kultur när Skånefestivalen återigen tar sitt helhetsgrepp kring hela det skånska kulturbegreppet och serverar musik, mat, dryck, hantverk, konst, teater, litteratur, historia, arkeologi och piratenskrönor i en sällsynt färgstark och smakfull blandning.

Allt sker på torget i hansastaden Jakriborg i Hjärup och i restaurangtälten serveras såklart både äggakaga, tockaburgare och spiddekaga medan folkkära skånska artister under håller på scen. Bland annat bjuds det i sommar på en hyllning till Peps Persson och det blir skånsk allsång. Programmet avslöjas under våren.

Reservera dagarna så du är hemma. Fredag och lördag 29 och 30 juni! Fritt inträde!

Arrangör är Staffanstorps kommun i samarbete med Jakri AB och Uppåkra IF, med stöd av Leader Lundaland, Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta, Sparbanksstiftelsen Finn, m fl.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »