Ny Familjecentral invigd

Staffanstorps kommun och Primärvården Skåne öppnade i mars tillsammans Familjecentralen Paletten i nybyggda Magnolia Park i centrala Staffanstorp på Bråhögsplatsen 2 A. 

Barnfamiljer i Staffanstorps kommun får Öppen förskola, Barnmorskemottagning, Barnhälsovårdsmottagning (BVC-mottagning) och Social rådgivning under ett och samma tak.

– Föräldrar och barn som besöker Familjecentralen Paletten får råd och stöd men även möjlighet att träffa andra och utbyta erfarenheter i en kreativ miljö, säger Bodil Berglund, verksamhetschef och chef för vårdcentralen i Staffanstorp.

Familjecentralen Paletten har invigt sina stora, lekfulla och inbjudande lokaler på Bråhögstorget. En familjecentral är ett samarbete mellan primärvård och kommun.

Här samsas mödravårdens barnmorskor, BVC, öppen förskola och socionom under samma tak. Kommunen står för socionom och öppen förskola. Primärvården för barnmorskor och BVC.

-Vi vill ta hand om våra barnfamiljer. Genom att samla all kompetens på ett ställe gör vi det enkelt för dem, sade Bodil Berglund, verksamhetschef och chef för vårdcentralen i Staffanstorp.

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 characters available