Med småbarnsföräldrar i fokus

Här arbetar olika yrkesgrupper tillsammans kring barnfamiljerna. I Staffanstorp har vi förskollärare, barnmorskor, sjuksköterskor och socionom på vår familjecentral. Vi finns på Bråhögsplatsen 2 A.

Familjecentralen bygger vidare och utvecklar det som är unikt för svensk mödra- och barnhälsovård, nämligen att ge service som är generell, frivillig och kostnadsfri. På familjecentralen är mödrahälsovård, barnhälsovård, social rådgivning och öppen förskoleverksamhet samlad under samma tak. Familjecentralen når alla småbarnsfamiljer och är inte bara en mötesplats för barn och föräldrar men också en plats där olika yrkesgrupper möts och samarbetar. Samtidigt som föräldrar och barn kommer för att umgås och leka har de på samma plats tillgång till hälsovård och social rådgivning om och när det behövs.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 characters available

4 kommentarer till Om Familjecentralen

 1. Hej
  Jag heter Ida Haglö jobbar som administratör på företaget Sternulfs Nöje AB.
  Jag söker man och e-post till kontaktperson/ansvarig för HBTQ certifieringen.

  1. Hej Ida,
   Jag ber om ursäkt för att jag dröjt med att svara dig. Alex Apelman är utbildningssamordnare på rfsl och hans mailadress är alex.apelman@rfsl.se och det är Alex vi haft kontakt med i samband med vår hbtq certifiering och senast vår omcertifiering.
   Med vänliga hälsningar
   Else Holm
   Socialrådgivare samordnare
   Familjecentralen Paletten

 2. Hej. Ni har en kurs om första hjälpen på barn i slutet av februari. Finns där platser kvar?

  1. Hej Sandra. Det finns platser kvar och jag gissar att du redan fått mitt svar via mail. Med vänliga hälsningar Else Holm