Barn- och ungdomsaktiviteter

Under invigningen grävdes en tidskapsel som barnen gjort med saker från vår tid ned. Foto och licens: Mats Schöld

Generellt under 2016 har verksamheten för unga varit välbesökt, både under eftermiddagar och kvällar. En anledning till detta är variationen av aktiviteter och att ungdomarna själva får påverka utbudet. Under ordinarie verksamhetstider har många, både spontana och planerade aktiviteter genomförts.

För varje lov har ett program tagits fram med speciella aktiviteter varje dag. Utöver sommarlovsprogrammet höll den vanliga verksamhet öppet parallellt med badutflykter, grillkvällar, uteaktiviteter på idrottsplatser och Balders hage med mera. En pärla i lovverksamheten var Halloween då en spökrunda arrangerades tillsammans med ungdomar i Sockerbruksparken för alla kommunens invånare. Denna kväll deltog ett hundratal i alla åldrar.

Barnverksamheten på Staffanstorps bibliotek satsade speciellt på barn i förskoleålder under 2016. Pärlor i verksamheten var sagostunderna på fredagar, familjelördag på lördagar populärast av alla har Familjelördagen Skepp O’hoy varit. Då kom det cirka 70 barn som skapade pirathattar av tidningar, gick på skattjakt i biblioteket och lyssnade på piratsaga. 

Under sommaren var Bråhögsbadets utebad välbesökt trots att vädret inte var på topp. Det var gratis bad på Bråhögsbadet för alla kommunens unga varje tisdag och torsdag tillsammans med fritidsledare under sommarlovet. Gratis kvällsbad erbjöds sex lördagkvällar på badet (utöver loven) de hade mellan 30-60 besökare.

2017 kommer många olika samarbeten att dra igång, återkommande och nya, tillsammans med föreningslivet, folkbibliotek, skolor, förskolor, Resurscentrum, fritidshem, fritidsklubbar, barnhälsovården med flera. Läs mer här>>

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

 • Kommentarer


  pool

 • Blanketter


  pool

  Vill du söka barnomsorg, beställa betyg eller ansöka om bygglov? Här hittar du kommunens blanketter och här kommer du att hitta våra e-tjänster. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har knappt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare ger själ och hjärta åt vår verksamhet. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »