Bråhögsbadet

Bråhögsbadet 2010 Foto och licens: Ulrika Vendelbo

Bråhögsbadet är oasen mitt i Staffanstorps centrum.

Bråhögsbadet är kommunens badplats, här hittar du ett varierat utbud av aktivitets möjligheter för hela familjen, samt simskola, inomhusbassänger på vintern och utebassäng på sommaren.

Gå till badets webbplats>>

 

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

5 kommentarer till Bråhögsbadet

 1. Måste säga att upplevelsen jag hade senaste torsdagen var minst sagt beklaglig.
  I somras följde min man med till utebadet för att titta på våra barnbarn. Han har kronisk smärta i ischias och kan således inte ens bada. (Förmodligen) mycket riktigt fick vi trots allt betala inträde för honom eftersom det skulle bli svårt för badpersonalen att hålla kolla på alla och dessutom kunde han ju nyttja dusch och bastu. Detta köpte vi som korrekt bedömning av badvakten.
  Döm då av min förvåning i torsdags när en dam fick tillbaka sitt inträde eftersom hon tyckte att det var för trångt för att simma. Saken var ju den att det gick för sig att hon hade duschat och kanske mer därtill!
  Mycket dåligt!

  1. Hej Gunilla!
   Beklagar din upplevelse. Vi har enkla regler på badet: alla som går in på badet ska betala ett inträde, förutom under simskolans verksamhet. Kunden som du hänvisar till kom för att motionssimma och eftersom hon inte kunde göra detta har hon använt sin rätt att häva köpet eftersom efterfrågad aktivitet inte kunde genomföras. Vi förstår din frustration men vi kan tyvärr inte göra något åt det.
   ha en fortsatt bra dag Lisbeth, Staffanstorps kommun.

 2. Ang. badkläder på vid, tvagning/tvättning/duschning.

  Det var därför jag slutade, gå dit.

 3. Hejsan,

  Jag har en stilla undran hur reglerna egentligen är vid duschning innan man badar hos er? Jag har fått för mig att man ska duscha sig fullständigt och utan kläder innan man går in i simhallen.
  Stämmer detta?

  I så fall undrar jag varför detta inte gäller alla? Jag var igår med min son på simskola hos er (3/2 kl 16.00) och kunde bevittna hur ett antal yngre invandrarkillar (cirka 7 stycken) enbart duschade med badkläderna på. När de sedan ombedda av folk i duschen att duscha utan kläder så smög de iväg och verkade ha väldigt svårt att förstå budskapet eller språket…

  När jag påtalade detta för badvakten så var det uppgivna svaret ”ja, egentligen ska man ju duscha men men…”

  Vi har själva fått olika uppmaningar hur viktigt det är att duscha innan vi badar båda via mail och muntligt.
  Hur ska jag kunna säga till mina barn att de ska duscha men inte alla behöver det?

  Ser fram emot ert svar.

  MVH
  Thomas

  1. Hej Thomas!
   Du har alldeles rätt, våra regler säger att alla badgäster ska duscha och tvätta sig med tvål utan badkläder innan man badar i bassängerna.
   Vi informerar ständigt genom att skylta med både bild och text i omklädning och duschrummen, här har alla badgäster ett egenansvar. Vi kommer tillsammans med andra bad i Sverige att genomföra en kampanj under våren för att belysa vikten av att inte ta med sig smuts i badvattnet.
   Vänliga hälsningar
   Stig Schrevelius, badchef, Staffanstorps kommun


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »