Bråhögsbadet

Gymnastiklektion på badet

Bråhögsbadet är oasen mitt i Staffanstorps centrum.

Bråhögsbadet är kommunens badplats, här hittar du ett varierat utbud av aktivitets möjligheter för hela familjen, samt simskola, inomhusbassänger på vintern och utebassäng på sommaren.

Gå till badets webbplats>>

 

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

9 kommentarer till Bråhögsbadet

 1. Ang. badkläder på vid, tvagning/tvättning/duschning.

  Det var därför jag slutade, gå dit.

 2. Hejsan,

  Jag har en stilla undran hur reglerna egentligen är vid duschning innan man badar hos er? Jag har fått för mig att man ska duscha sig fullständigt och utan kläder innan man går in i simhallen.
  Stämmer detta?

  I så fall undrar jag varför detta inte gäller alla? Jag var igår med min son på simskola hos er (3/2 kl 16.00) och kunde bevittna hur ett antal yngre invandrarkillar (cirka 7 stycken) enbart duschade med badkläderna på. När de sedan ombedda av folk i duschen att duscha utan kläder så smög de iväg och verkade ha väldigt svårt att förstå budskapet eller språket…

  När jag påtalade detta för badvakten så var det uppgivna svaret ”ja, egentligen ska man ju duscha men men…”

  Vi har själva fått olika uppmaningar hur viktigt det är att duscha innan vi badar båda via mail och muntligt.
  Hur ska jag kunna säga till mina barn att de ska duscha men inte alla behöver det?

  Ser fram emot ert svar.

  MVH
  Thomas

  1. Hej Thomas!
   Du har alldeles rätt, våra regler säger att alla badgäster ska duscha och tvätta sig med tvål utan badkläder innan man badar i bassängerna.
   Vi informerar ständigt genom att skylta med både bild och text i omklädning och duschrummen, här har alla badgäster ett egenansvar. Vi kommer tillsammans med andra bad i Sverige att genomföra en kampanj under våren för att belysa vikten av att inte ta med sig smuts i badvattnet.
   Vänliga hälsningar
   Stig Schrevelius, badchef, Staffanstorps kommun

 3. Hej!
  Bråhögsbadet erbjuder endast simskola i grupp. Anmälan till vårens simskolor startar den 1 december. För mer information, ring Bråhögsbadets reception på telefon 046-251340.
  Vänliga hälsningar
  Stig Schrevelius
  Badchef, Staffanstorps kommun

 4. Hej!
  Vi skulle behöva privatundervisning i simning för vår son som är 7 år. Vart vänder vi oss?

 5. Såsom kommunpolitiker vill jag särskilt värna 1. god service och trevligt bemötande gentemot kommuninvånarna. 2 så stor utnyttjandegrad och flexibilitet som möjligt i den service som kommuninvånarna betalar för (via skattsedel och/eller egenavgift). Tyvärr fallerar Bråhögsbadet i båda avseendena just nu. I drygt tio år har jag simmat på Bråhögsbadet och det har funnits en oskriven regel att man kan motionssimma på morgonen tills de första skoleleverna kommer in i badhuset. Det är ett serviceinriktat och flexibelt sätt att hantera en verksamhet. Delas skadar det ingen och dels innebär det ett optimalt utnyttjande av en redan överansträngd verksamhet. Idag blev jag, för första gången på tio år, kommenderad ur bassängen med ett mycket otrevligt bemötande samtidigt som det låg några simmare kvar, förmodligen VIP-kunder, i bana 5 och 6. När jag kommer ut ur badhuset står skoleleverna fortfarande i ytterkläder utanför. Jag har flera gånger via de enkäter som gjorts (och förmodligen aldrig lästs) försökt framför det logiska i att utnyttja bassängtiderna maximalt. Det kan innebära t ex 30 minuter längre morgonsim, eftersom det nästan aldrig pågår något skolsim före 8.30. Särskilt angeläget kan det tyckas när motionssimmarna blivit tre gånger fler under det senaste decenniet. Ett annat sätt är att, såsom många andra bad gör, låta någon bana vara öppen hela förmiddagen. Jag har besökt badet flera gånger, i studiesyfte, mellan 8 och 12 och väldigt sällan är fler än tre banor tagna i anspråk av skolelever samtidigt. Planering ger lönsamhet. Gott bemötande ger också lönsamhet, på sikt…

  1. Hej Helene!
   Tack för dina synpunkter. Vi beklagar din upplevelse. Badchefen Stig Schrevelius är på semester och återkommer nästa vecka. Du är välkommen att kontakta Stig för att boka ett möte där vi kan träffas och prata om möjligheter till förändring.
   Med vänlig hälsning,
   Mats Schöld, Kultur & Fritidschef, Staffanstorps kommun

 6. Hej!
  Personalen på Bråhögsbadet använder svart keps märkt med Badvakt och/eller pikétröja märkt med badvakt.
  Vänliga hälsningar
  Stig Schrevelius
  Staffanstorps kommun

 7. Har noterat att badvakterna i på Bråhögsbadet försöker bättra på sin solbränna. Varför har badvakterna inte profilkläder när dem arbetar. Svårt att veta vem som är badvakt. t.ex vid skarpt läge. I Lund har alla röd tröja med text på ryggen. För att nämna ett exempel.


 • Kommentarer


  pool

 • Blanketter


  pool

  Vill du söka barnomsorg, beställa betyg eller ansöka om bygglov? Här hittar du kommunens blanketter och här kommer du att hitta våra e-tjänster. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har knappt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare ger själ och hjärta åt vår verksamhet. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »