Konsthall

Konsthallen fyller 25 år!

Den 14 januari 1996 öppnade Staffanstorps konsthall och därför firar vi 25 årsjubileum i år!

Det blir ett Coronaanpassat jubileumsår med återblickar av utställningar och arrangemang i konsthallen. Det blir också möten med personer bakom kulisserna. Se under fliken Arrangemang i Konsthallen. 

Under 25 år har Staffanstorps konsthalls verksamhet varit en källa för kunskapsförmedling om konst- och kulturyttringar i samhället. Den har speglat dåtidens konst såväl som den samtida konsten. Många spännande och intressanta utställningar har det varit under åren och konsthallen har med sin speciella utformning hyst många finurliga tekniska lösningar för att kunna ge ett varierat och tilltalande utbud.

Under året blir det (främst via hemsidan och på sociala medier)  återblickar och korta intervjuer med några av dem som gjort konsthallen till vad den är idag. Vi följer utvecklingen kring Coronapandemin och hoppas kunna bjuda in även till analogt firande. Håll utkik här på vår hemsida!

God Jul och Gott Nytt År!

 

Konsthallen pausar på grund av Coronaläget

Från den 28 oktober pausar Konsthallen all publik verksamhet. Detta beror på att smittspridningen av Covid-19 har ökat kraftigt de senaste veckorna.
Den pågående utställningen med Västra Skånes konstnärsgille, del 1, avslutas nu och när Konsthallen kan öppna upp igen blir det med del 2 (av totalt 3).

 

 

Välkommen till Konsthallen!

Konsthallens öppettider

Vi bygger en ny utställning som öppnar 17 oktober!

Därefter är våra öppettider tisdagar och torsdagar kl.14-17, lördagar och sändagar kl.12-17, fram t.o.m. 13 december.

Övrig tid öppet efter bokning, via konsthallen@staffanstorp.se

Varje fredag kl.11-12 har vi öppet för guidad visning (ingen föranmälan eller avgift)

Staffanstorps konsthall öppnar igen 22 augusti, med Brutus Östling!

Konsthallen har öppnat igen den 22 augusti. Det är en delvis retrospektiv utställning där vi får följa med den prisbelönade fotografen Brutus Östling på en storslagen fotografisk resa jorden runt till spännande viltområden, från Skandinavien ut i Europa och inte minst till Afrika. I bilderna skildrar han fascinerande fåglar och andra djur. Se mer information under fliken ”Utställningar”

Vi följer utvecklingen kring Covid-19 och Folkhälsomyndighetens riktlinjer och har därför föranmälan på vissa av våra programpunkter för att alltid hålla antalet personer i Konsthallen till max 50.

Frågor besvaras av:
Viktoria Munck, Kultursekreterare, e-post:
viktoria.munck@staffanstorp.se


Följ oss gärna på Instagram och FB @kulturstaffanstorp

 

 

Tillgänglighet

Vi har handikapptoalett
Här finns inga trappor
Vi har hörslinga

 

 

Hur hittar jag Konsthallen?

Konsthallen finns på Blekingevägen 1 i Staffanstorp och kommer du med bil – då finns gratis parkering precis utanför Konsthallen.

Buss:
Från Lund: Regionbuss 166 stannar vid hållplats Rådhuset och Storgatan – båda går bra och sedan en liten promenad på ca 5 -10 minuter.
Från Malmö: Regionbuss 174 och 172 till hållplats Storgatan.

Varmt Välkomna!

 

karta

Kontakta konsthallen

konsthallen@staffanstorp.se
Besöksadress: Blekingevägen 1
Postadress: Staffanstorps kommun, Konsthallen, 245 80 Staffanstorp
Tel. 046-25 12 66

Följ gärna Konsthallen och Kulturverksamheterna i Staffanstorp på Facebook & Instagram: @kulturstaffanstorp

Hoppa till navigering