Konsthall

Konsthallen öppnar 10 april!

Välkomna till Konsthallen! Vi öppnar igen den 10:e april kl.12.00

23 personer får vistas i Konsthallen och dess foajé samtidigt. Det är ingen förbokning, utan det är först till kvarn som gäller. 

Vi ber alla besökare att hålla avstånd, sprita eller tvätta händerna och på andra sätt underlätta för sina medmänniskor att följa restriktionerna för att minska smittspridningen.

Våra öppettider är tisdagar och torsdagar kl.14-17 och lördagar och söndagar kl.12-16.

Denna utställning med VSKG, Västra Skånes konstnärsgille varar fram till 25 april. 

 

 

Konsthallen pausar på grund av Coronaläget

Eftersom smittspridningen har ökat kraftigt kommer Konsthallen att fortsätta vara stängd tills vidare.

 

 

Konsthallen öppnar igen!

Den 27 februari öppnar Konsthallen med del 2 av Västra Skånes konstnärsgille.
Det är glädjande att smittspridningen minskat men fortfarande finns anledning till att restriktionerna ska följas. Därför blir det ingen vernissage, utan dörrarna öppnas kl.12 och 23 personer får vistas i Konsthallen och dess foajé samtidigt, vilket hallens personal håller koll på. Ingen förbokning. Alla besökare ombes att hålla avstånd, sprita eller tvätta händerna och på andra sätt underlätta för sina medmänniskor att följa restriktionerna för att minska smittspridningen.
Vi hoppas att besöken blir trevliga ändå. Varmt välkomna!
Våra öppettider är tisdagar och torsdagar kl.14-17 och lördagar och söndagar kl.12-16. Denna utställning varar fram till 14 mars. Del 3 pågår 20 mars – 5 april.

Konsthallen fyller 25 år!

Den 14 januari 1996 öppnade Staffanstorps konsthall och därför firar vi 25 årsjubileum i år!

Det blir ett Coronaanpassat jubileumsår med återblickar av utställningar och arrangemang i konsthallen. Det blir också möten med personer bakom kulisserna. Se under fliken Arrangemang i Konsthallen. 

Under 25 år har Staffanstorps konsthalls verksamhet varit en källa för kunskapsförmedling om konst- och kulturyttringar i samhället. Den har speglat dåtidens konst såväl som den samtida konsten. Många spännande och intressanta utställningar har det varit under åren och konsthallen har med sin speciella utformning hyst många finurliga tekniska lösningar för att kunna ge ett varierat och tilltalande utbud.

Under året blir det (främst via hemsidan och på sociala medier)  återblickar och korta intervjuer med några av dem som gjort konsthallen till vad den är idag. Vi följer utvecklingen kring Coronapandemin och hoppas kunna bjuda in även till analogt firande. Håll utkik här på vår hemsida!

God Jul och Gott Nytt År!

 

Konsthallen pausar på grund av Coronaläget

Från den 28 oktober pausar Konsthallen all publik verksamhet. Detta beror på att smittspridningen av Covid-19 har ökat kraftigt de senaste veckorna.
Den pågående utställningen med Västra Skånes konstnärsgille, del 1, avslutas nu och när Konsthallen kan öppna upp igen blir det med del 2 (av totalt 3).

 

 

Välkommen till Konsthallen!

Konsthallens öppettider

Vi bygger en ny utställning som öppnar 17 oktober!

Därefter är våra öppettider tisdagar och torsdagar kl.14-17, lördagar och sändagar kl.12-17, fram t.o.m. 13 december.

Övrig tid öppet efter bokning, via konsthallen@staffanstorp.se

Varje fredag kl.11-12 har vi öppet för guidad visning (ingen föranmälan eller avgift)

Staffanstorps konsthall öppnar igen 22 augusti, med Brutus Östling!

Konsthallen har öppnat igen den 22 augusti. Det är en delvis retrospektiv utställning där vi får följa med den prisbelönade fotografen Brutus Östling på en storslagen fotografisk resa jorden runt till spännande viltområden, från Skandinavien ut i Europa och inte minst till Afrika. I bilderna skildrar han fascinerande fåglar och andra djur. Se mer information under fliken ”Utställningar”

Vi följer utvecklingen kring Covid-19 och Folkhälsomyndighetens riktlinjer och har därför föranmälan på vissa av våra programpunkter för att alltid hålla antalet personer i Konsthallen till max 50.

Frågor besvaras av:
Viktoria Munck, Kultursekreterare, e-post:
viktoria.munck@staffanstorp.se


Följ oss gärna på Instagram och FB @kulturstaffanstorp

 

 

Tillgänglighet

Vi har handikapptoalett
Här finns inga trappor
Vi har hörslinga

 

 

Hur hittar jag Konsthallen?

Konsthallen finns på Blekingevägen 1 i Staffanstorp och kommer du med bil – då finns gratis parkering precis utanför Konsthallen.

Buss:
Från Lund: Regionbuss 166 stannar vid hållplats Rådhuset och Storgatan – båda går bra och sedan en liten promenad på ca 5 -10 minuter.
Från Malmö: Regionbuss 174 och 172 till hållplats Storgatan.

Varmt Välkomna!

 

karta

Kontakta konsthallen

konsthallen@staffanstorp.se
Besöksadress: Blekingevägen 1
Postadress: Staffanstorps kommun, Konsthallen, 245 80 Staffanstorp
Tel. 046-25 12 66

Följ gärna Konsthallen och Kulturverksamheterna i Staffanstorp på Facebook & Instagram: @kulturstaffanstorp

Hoppa till navigering