Utställningar

Clay Ketter: Grafika 25.8 – 20.10 2018

 

 

Clay Ketter har varit verksam i Uppåkra sedan karriärens början i mitten av 1990-talet. Utställningen i Staffanstorps Konsthall är en omfattande överblick av arbeten gjorda under hans tid i ateljén i Stora Uppåkra gamla skola. Grundmaterialet till dessa verk, mestadels gipsskivor, screen-trycktes i storformat med bilder från en amerikansk bygghandbok från 1940-talet, Don Graf´s Data Sheets. Själva boken figurerar i väggskulpturen Don, Don, Don.

Clay Ketter är född 1961 i Maine, USA, bosatt i Sverige sedan 1988 och svensk medborgare. Han är representerad vid flertalet institutioner och samlingar i Europa och Amerika och har haft en omfattande utställningsverksamhet i Sverige och internationellt sedan 1994. Ketter tilldelades Carneige Art Award 1999 och hade en separatutställning på Moderna Museet i Stockholm 2009.

Clay Ketter

Arkiv 2017

Adrian Malmgren 7.10 – 22.11, 2017

 

Adrian Malmgren är serietecknare och transaktivist, och hans utställning på Staffanstorps konsthall är en del av Bästa Biennalen som pågår i hela Skåne 21 oktober till 7 november. Malmgrens bilder rör sig kring frågeställningar om kön, identitet, erotik och motstånd. Adrian Malmgren, född 1986, har studerat vid Serieskolan i Malmö och har arbetat som frilansande illustratör och serietecknare sedan 2011. Malmgren brinner för frågor som rör queerrörelsen och vill belysa vikten av att kunna vara den man är utan att behöva klandras av samhällets normer. Han är utöver konstnär och aktivist även en ofta anlitad föreläsare.

Lös konst 21.6 – 16.8


Detalj ur Månskenssonaten av Anna-Lisa Menander

I utställningen Lös konst får vi uppleva ett urval ur Staffanstorps kommuns egen konstsamling: oljor, akryl, textil, litografier med mera. Sammanlagt visar vi 25 verk av 20 konstnärer. Några av de representerade konstnärerna är bland andra Gunnar Ottosson, C O Hultén, Anna-Lisa Menander, Stefan Lundgren, Anders Emgård samt Ronny och Katarina Hård.

Curator: Bengt Bengtsson.

Mitt ögonblick 31.5 – 15.6

Under våren har elever i åk 8  i Staffanstorps kommun deltagit i ett kreativt projekt och nu visas skolarbetet upp för en bredare publik. Arbetet har varit ett samarbete mellan Utbildningsförvaltningen, Kultur och fritid och IFO och en del av den ordinarie undervisningen. Via ABF har eleverna fått en foto- och redigeringskurs och en av fritidsgårdarna har också erbjudit en fotokurs efter skoltid.

Ett bildurval har gjorts av respektive skola och cirka hundra fotografier som kommer att ställas ut i Konsthallen.

Gerd Göran 26.4 – 24.5

Gerd Göran, kolorist – kommer äntligen till Skåne!
Gerd föddes 1919 i Karmansbo i Västmanland, är uppvuxen i Karlstad och bor nu i Sångshyttan strax utanför Hällefors. Göran utbildade sig på Konstfack 1935-41 och har arbetat med textil, måleri och installationer.

2007 kom dokumentären ”Känsla för gult – med Gerd Göran” en film av Eva Akre och Dan Nilsson som också visats på Sveriges Television. 2008 mottog hon Örebro läns landstings kulturpris och 2009 Frödingstipendiet. Med utställningen Näthat ställde Göran ut på Sandgrund; Lars Lerins konsthall.

Gerd Göran är representerad i flertalet kommuner och landsting, med textila utsmyckningar på Karlstad universitet samt på Nationalmuseum i Stockholm.

Hög grumlighet noterades 15.3 – 19.4
Nils Bergendal & Valle Westesson

Foto: Nils Bergendal

Sege Å, ett av våra mest intressanta vattendrag är också det mest bortglömda, och det är dags för en upprättelse. Den kultur som uppstått längs strömfåran sträcker sig 11 000 år tillbaka i tiden och har en bredd som spänner mellan boplatser, offerlundar och fornborgar till moderna industrier, koloniområden och villaträdgårdar. Följ med på en upptäcktsfärd längs en 45 kilometer lång vattenled genom södra Skåne.

Utställningen består av stora printar: 230 cm x 160 cm.
Boken finns till försäljning.

Nils Bergendal – fotograf med ett par decenniers erfarenhet av att fånga verkligheten på bild. Aktuell med utställningen och boken ”The Name of Us”, en dokumentation av det nedlagda Zoologiska museet i Lund.
Valle Westesson – kapten på Blå Båten i Malmö och författare till böckerna ”100 balla ställen i Skåne, – Köpenhamn och – Stockholm”.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

2 kommentarer till Utställningar

 1. Hej, finns det utställningsmöjlighet att ställa ut hos er 2018?
  http://www.sissistahli.se

  1. Hej Sissi!

   Välkommen med en utställningsansökan till konsthallen@staffanstorp.se

   Allt Gott!
   Eva