Årets utställningar (2016)

Sonja Reinfeldt-Jansson 6.12 – 31.1 2016

Sonja Reinfeldt-JanssonMinnesutställning. Textila arbeten, måleri med mera. Målningarna skimrar. Vävarna är praktfulla i mättade färgkompositioner.

 

Allan Friis 7.2 – 3.4

Allan Friis Jag är den ende som vetEn retrospektiv utställning med verk från sent 40-tal. Allan Friis, född i Malmö 10 januari 1931, är en svensk konstnär, främst känd för sina politiska bilder.

 

Kim W Andersson 10.4 – 22.5

KimwanderssonKim W. Andersson växte upp i Staffanstorp och är idag en världsberömd serietecknare. I sitt konstnärsskap vrider och vänder Kim ofta på temat ung kärlek, med en surrealistisk touch.

”Konsthistoria” 29.5 – 12.6

Elever från några av kommunens skolor

Anna Rochegova 19.6 – 14.8

Anna Rochegova Blooming

Måleri. Anna Rochegova föddes i Moskva 1953 i en familj av konstnärer.

Fredrik Lindqvist 21.8 – 2.10

Fredrik LindqvistTräsnitt på tyg och på papper. Fredrik Lindqvist tecknar motivet på träskivor och skär sedan ut alltihop med vassa knivar. Bilderna är uppdelade i många mindre delar för att de ska få plats i grafiktryckpressen. Fredriks bilder trycks sedan på enfärgade och mönstrade tyger och sys till sist ihop till ett träsnittskollage med en grov svart tråd.

Annika Bryngelson 9.10 – 27.11

Annika BryngelsonMåleri, blandteknik och annat. Annika Bryngelson är en skandinavisk konstnär och illustratör. I hennes målningar arbetar Annika med maskiner, symboler och vardagsföremål. Inspiration hämtar hon från enkla, vardagliga ting.

Lotta Hagerman 4.12 – 29.1 2017

Lotta HagermanMåleri. Lotta Hagerman är bildkonstnär, grafiker, mönsterformgivare, textilkonstnär, född 1940 i Stockholm. Sedan länge är det fritt måleri som gäller för Lotta Hagerman. Just nu använder Lotta helst akryl/vinylfärg på uppspänd linneduk, eller uppspänd polytoile (glasfiberduk).

 

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

 • Kommentarer


  pool

 • Blanketter


  pool

  Vill du söka barnomsorg, beställa betyg eller ansöka om bygglov? Här hittar du kommunens blanketter och här kommer du att hitta våra e-tjänster. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 23 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare ger själ och hjärta åt vår verksamhet. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »