Utställningar

Agneta Sofiadotter: Sufismen och Kärleken
10.11 2018 – 19.1 2019

När jag närmar mig staffliet och den tomma dukens pockande väntan så närmar jag mig själv i min längtan efter att komma hem, verkligt hem i universums virrvarr.  Varje streck jag sätter på denna tomma duk är i samspråk med denna längtan.
En tystnad. En skönhet. En kärleksupplevelse.
Vägen fram till staffliet måste ske i frihet och först då blir det första strecket min hand skapar en ny morgondag, den första dagen i skapelsen.
Jag är inte intresserad av religionens gränser och organisatoriska lagiska system som skiljer mig från denna kärleksupplevelse.  Skiljer mig från min medmänniska. Sufismen är ett möte med de eviga vandrarna som vandrar bortom religiösa och nationella gränser. Det är poeternas, konstnärernas och musikernas hemvist.
Det är mystikens värld som öppnar upp människan och fördjupar konstarterna och detta med det enda väsentliga: kärleken till Skapelsen.

Agneta Sofiadotter

Agneta Sofiadotter är bildkonstnär bosatt i Lund. Hon har en teologie magister och har forskat om Maria Magdalena i konst, musik o poesi genom historien vid Centrum för Religionshistoria vid Lunds Universitet. Sofiadotter  är också utbildad vid Nyckelvikens konstskola, Christer Strömholms och KVs fotoskola samt Academi Grand Chaumière i Paris. 2001 fick Agneta Sofiadotter Region Skånes kulturpris.

Jurybedömda utställningar i Sverige: Rättviks Konsthall, SydOsten, Blekinge Länsmuseum, Landskrona Konsthall, Skånes Konstförenings höstsalong.
Jurybedömda internationellt: Fata Morgana, Art Kaunas Litauen, VII International Drawing of Pilsen i Tjeckoslovakien, Seattle Art Museum, Nordisk Samfundskonst i Köpenhamn.

 

Clay Ketter: Grafika 25.8 – 20.10 2018

 

 

Clay Ketter har varit verksam i Uppåkra sedan karriärens början i mitten av 1990-talet. Utställningen i Staffanstorps Konsthall är en omfattande överblick av arbeten gjorda under hans tid i ateljén i Stora Uppåkra gamla skola. Grundmaterialet till dessa verk, mestadels gipsskivor, screen-trycktes i storformat med bilder från en amerikansk bygghandbok från 1940-talet, Don Graf´s Data Sheets. Själva boken figurerar i väggskulpturen Don, Don, Don.

Clay Ketter är född 1961 i Maine, USA, bosatt i Sverige sedan 1988 och svensk medborgare. Han är representerad vid flertalet institutioner och samlingar i Europa och Amerika och har haft en omfattande utställningsverksamhet i Sverige och internationellt sedan 1994. Ketter tilldelades Carneige Art Award 1999 och hade en separatutställning på Moderna Museet i Stockholm 2009.

Clay Ketter

Arkiv 2017

Adrian Malmgren 7.10 – 22.11, 2017

 

Adrian Malmgren är serietecknare och transaktivist, och hans utställning på Staffanstorps konsthall är en del av Bästa Biennalen som pågår i hela Skåne 21 oktober till 7 november. Malmgrens bilder rör sig kring frågeställningar om kön, identitet, erotik och motstånd. Adrian Malmgren, född 1986, har studerat vid Serieskolan i Malmö och har arbetat som frilansande illustratör och serietecknare sedan 2011. Malmgren brinner för frågor som rör queerrörelsen och vill belysa vikten av att kunna vara den man är utan att behöva klandras av samhällets normer. Han är utöver konstnär och aktivist även en ofta anlitad föreläsare.

Lös konst 21.6 – 16.8


Detalj ur Månskenssonaten av Anna-Lisa Menander

I utställningen Lös konst får vi uppleva ett urval ur Staffanstorps kommuns egen konstsamling: oljor, akryl, textil, litografier med mera. Sammanlagt visar vi 25 verk av 20 konstnärer. Några av de representerade konstnärerna är bland andra Gunnar Ottosson, C O Hultén, Anna-Lisa Menander, Stefan Lundgren, Anders Emgård samt Ronny och Katarina Hård.

Curator: Bengt Bengtsson.

Mitt ögonblick 31.5 – 15.6

Under våren har elever i åk 8  i Staffanstorps kommun deltagit i ett kreativt projekt och nu visas skolarbetet upp för en bredare publik. Arbetet har varit ett samarbete mellan Utbildningsförvaltningen, Kultur och fritid och IFO och en del av den ordinarie undervisningen. Via ABF har eleverna fått en foto- och redigeringskurs och en av fritidsgårdarna har också erbjudit en fotokurs efter skoltid.

Ett bildurval har gjorts av respektive skola och cirka hundra fotografier som kommer att ställas ut i Konsthallen.

Gerd Göran 26.4 – 24.5

Gerd Göran, kolorist – kommer äntligen till Skåne!
Gerd föddes 1919 i Karmansbo i Västmanland, är uppvuxen i Karlstad och bor nu i Sångshyttan strax utanför Hällefors. Göran utbildade sig på Konstfack 1935-41 och har arbetat med textil, måleri och installationer.

2007 kom dokumentären ”Känsla för gult – med Gerd Göran” en film av Eva Akre och Dan Nilsson som också visats på Sveriges Television. 2008 mottog hon Örebro läns landstings kulturpris och 2009 Frödingstipendiet. Med utställningen Näthat ställde Göran ut på Sandgrund; Lars Lerins konsthall.

Gerd Göran är representerad i flertalet kommuner och landsting, med textila utsmyckningar på Karlstad universitet samt på Nationalmuseum i Stockholm.

Hög grumlighet noterades 15.3 – 19.4
Nils Bergendal & Valle Westesson

Foto: Nils Bergendal

Sege Å, ett av våra mest intressanta vattendrag är också det mest bortglömda, och det är dags för en upprättelse. Den kultur som uppstått längs strömfåran sträcker sig 11 000 år tillbaka i tiden och har en bredd som spänner mellan boplatser, offerlundar och fornborgar till moderna industrier, koloniområden och villaträdgårdar. Följ med på en upptäcktsfärd längs en 45 kilometer lång vattenled genom södra Skåne.

Utställningen består av stora printar: 230 cm x 160 cm.
Boken finns till försäljning.

Nils Bergendal – fotograf med ett par decenniers erfarenhet av att fånga verkligheten på bild. Aktuell med utställningen och boken ”The Name of Us”, en dokumentation av det nedlagda Zoologiska museet i Lund.
Valle Westesson – kapten på Blå Båten i Malmö och författare till böckerna ”100 balla ställen i Skåne, – Köpenhamn och – Stockholm”.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

2 kommentarer till Utställningar

 1. Hej, finns det utställningsmöjlighet att ställa ut hos er 2018?
  http://www.sissistahli.se

  1. Hej Sissi!

   Välkommen med en utställningsansökan till konsthallen@staffanstorp.se

   Allt Gott!
   Eva


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »