Utställningar 2017

Lotta Hagerman 4.12 – 27.12 2016  & 16.1 – 8.3 2017

Lotta Hagerman

 

Måleri. Lotta Hagerman är bildkonstnär, grafiker, mönsterformgivare, textilkonstnär, född 1940 i Stockholm. Sedan länge är det fritt måleri som gäller för Lotta Hagerman. Just nu använder Lotta helst akryl/vinylfärg på uppspänd linneduk, eller uppspänd polytoile (glasfiberduk).

 

 

 

 

Nils Bergendal & Valle Westesson
Hög grumlighet noterades 15.3 – 19.4

Foto: Nils Bergendal

Sege Å, ett av våra mest intressanta vattendrag är också det mest bortglömda, och det är dags för en upprättelse. Den kultur som uppstått längs strömfåran sträcker sig 11000 år tillbaka i tiden och har en bredd som spänner mellan boplatser, offerlundar och fornborgar till moderna industrier, koloniområden och villaträdgårdar. Följ med på en upptäcktsfärd längs en 45 kilometer lång vattenled genom södra Skåne.

Nils Bergendal – fotograf med ett par decenniers erfarenhet av att fånga verkligheten på bild. Aktuell med utställningen och boken The Name of Us, en dokumentation av det nedlagda Zoologiska museet i Lund.
Valle Westesson – kapten på Blå Båten i Malmö och författare till böckerna 100 balla ställen i Skåne, – Köpenhamn och – Stockholm.

 

Gerd Göran 26.4 – 24.5

Gerd Göran, kolorist – kommer äntligen till Skåne!
Gerd föddes 1919 i Karmansbo i Västmanland, är uppvuxen i Karlstad och bor nu i Sångshyttan strax utanför Hällefors. Göran utbildade sig på Konstfack 1935-41 och har arbetat med textil måleri och installationer. 2007 kom dokumentären ”Känsla för gult – med Gerd Göran” en film av Eva Akre och Dan Nilsson som också visats på Sveriges Television. 2008 mottog hon Örebro läns landstings kulturpris och 2009 Frödingstipendiet. Med utställningen Näthat ställde Göran ut på Sandgrund; Lars Lerins konsthall. Gerd Göran är representerad i flertalet kommuner o landsting, med textila utsmyckningar på Karlstad Universitet samt på Nationalmuseum i Stockholm.

 

 

Mitt ögonblick 31.5 – 15.6

Fotoutställning av elever i åk 8  i Staffanstorp.

 

Lös konst 21.6 – 16.8

Ett urval ur Staffanstorps kommuns egna samlingar.

 

 

 

Information om kommande utställningar kommer löpande.

 

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

2 kommentarer till Utställningar 2017

 1. Hej, finns det utställningsmöjlighet att ställa ut hos er 2018?
  http://www.sissistahli.se

  1. Hej Sissi!

   Välkommen med en utställningsansökan till konsthallen@staffanstorp.se

   Allt Gott!
   Eva


 • Kommentarer


  pool

 • Blanketter


  pool

  Vill du söka barnomsorg, beställa betyg eller ansöka om bygglov? Här hittar du kommunens blanketter och här kommer du att hitta våra e-tjänster. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 23 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare ger själ och hjärta åt vår verksamhet. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »