Arrangemang

Bästa biennalen: Hans Larsson målar inför publik i konsthallen

Kom och titta och lyssna på konstnären Hans Larsson när han inför publik målar och berättar om konst, måleri och olika tekniker och tips!

3 november 13:30-16:30

Max 50 personer
Ingen avgift
Ingen föranmälan, först till kvarn!

Staffanstorps konsthall är tillgänglighetsanpassad och har inga trappor.

Bästa biennalen är en konstfestival för barn och unga där du som besökare kan uppleva och skapa konst tillsammans med andra. Ordet biennal betyder att festivalen äger rum vartannat år.

I höst är det åter dags för Bästa Biennalen och i år är den större än någonsin! 81 olika arrangörer i sex olika regioner i södra Sverige erbjuder utställningar, verkstäder och andra evenemang för barn och unga. Alltsammans äger rum veckorna runt höstlovet, från den 23 oktober fram till 7 november. Här kan du se programmet.

 

Vernissage söndagen 3 oktober kl.14 Den tatuerade huden, en fotografisk dokumentation. Av Peter Segemark

Välkomna på vernissage av fotoutställningen ”Den tatuerade huden, en fotografisk dokumentation, med Peter Segemarks bilder.

Kl.14 spelar Staffanstorps musikskola och fotograf Lena Wilhelmsson invigningstalar. Vernissagen pågår till kl.18.

Staffanstorps konsthall, Blekingevägen 1

Ordinarie öppettider är tisdagar och torsdagar kl.14-17. Men besök utanför öppettiderna kan bokas hos kultursekreteraren viktoria.munck@staffanstorp.se

Vernissage lördagen 2 oktober kl.14 ”Upphittad svart katt (väldigt arg och hungrig)”

Vad är rimliga förväntningar att ha på en konstutställning? Är det att få användbara råd om hur livet ska levas? Eller borde utställningen fokusera på borttappade saker, grälsjuka djur, falska dagboksanteckningar, laserpudlar eller Joey Ramone? Varför inte båda? Allt detta finns representerat i utställningen “Upphittad: Svart katt (väldigt arg och hungrig)”, där Linus Lindell har samlat ihop de bästa och de underligaste av sina tuschteckningar från det senaste året.

Välkomna på vernissage 2 oktober kl.14-16 i Staffanstorps konsthalls foajé.

 

 

Konsthallen fyller 25 år!

Den 14 januari 1996 öppnade Staffanstorps konsthall. Eftersom vi måste hålla Corona-stängt kommer vi att fira 25 årsjubileet digitalt, här och på sociala medier som vår Facebooksida Kultur Staffanstorp och vårt Instagramkonto Kulturstaffanstorp. Vi kommer att fira Konsthallen under hela året och hoppas att Coronapandemin försvinner snart så vi kan öppna igen.Tills dess kommer vi att lägga ut återblickar och minnen här.

 

Här ser vi en engagerad och konstnärlig fritidspedagog: Nettan Walter!

Nettan har varit fritidspedagog i Staffanstorp lika länge som Konsthallen har funnits och hon har haft många konstprojekt med sina elever.
Ett av de senaste var när hennes och kollegan Hibas 1:or kom till Konsthallen och inspirerades av Brutus Östlings naturfotografier och sen gjorde egna tolkningar i torrpastell på papper. Dessa bilder ställdes ut i Konsthallens foajé i oktober 2020 och det var en liten utställning som fick mycket uppskattning av besökarna. Det var till och med besökare som bad att få köpa bilder.

Nettan är en stammis i Konsthallen och förklarar:
– Det är fantastiskt att vi har en konsthall i kommunen som är öppen för alla, lättillgänglig och gratis, och erbjuder pedagogisk verksamhet, samtidigt som den är vacker och är en RIKTIG konsthall.

 

 

Vi har haft många trevliga konstnärer i Konsthallen under dess 25 år. En av dem är Enes Levic.

Enes jobbade med ett projekt som hette ”Under bar himmel” där han avporträtterade hemlösa. Bilderna ställdes sedan ut i konsthallen.
Det blev en väldigt uppskattad utställning, inte minst av de hemlösa som kom och såg porträtten. Enes berättar att några av dem blev så tagna att de inte kunde hålla tillbaka tårarna. Han fick en fin present från dem. Den har han fortfarande hemma och det värmer i bröstet när han ser den.

Enes har även anordnat en samlingsutställning med konstnärer som utbildat sig vid konstakademin i Sarajevo, men som senare flyttat till Sverige. Det blev också en uppskattad utställning.

Vem vet, det kanske blir fler utställningar med Enes Levic, kanske redan nästa år…

 

 

Här är Sune Cederpil som har varit med från början av Konsthallens 25 år!

Han berättar:
Konsthallen kom ju till delvis efter min motion i Kommunfullmäktige 1994.
Vi hade ingen bra plats att hänga våra utställningar då.

Jag var ju med i styrelsen i Staffanstorps Konstförening i många år.
Under konsthallens första år turades Staffanstorps konstförening om med Kulturnämnden att anordna utställningar i konsthallen. Jag och Bengt Bengtsson skötte mycket av hantverket vid utställningarna. Minns särskilt en gång då vi hyrde en liten täckt lastbil för att hämta tavlor i stort format hos en konstnär långt borta i Skåne. Det var nog Curt Hillfon.
De stora tavlorna blev väldigt uppskattade i Konsthallen.

 

 

Här är Bengt Bengtsson!

Han har varit med i alla Konsthallens år, på något sätt och i olika roller.
Först som ordförande i Staffanstorps konstförening, vilken anordnade flera utställningar i Konsthallen (fram till 2011).

När konsthallen förlorade sin utställningsansvarige Lennart Isaksson blev Bengt tillfrågad och ställde upp. Som utställningsansvarig bokade han in utställare, i samarbete med dåvarande konstrådet. Han tog också hand om både det praktiska arbetet med att hänga utställningar, som konsthallstekniker.

Bengt har även arbetat som bildlärare och har haft många av kommunens invånare som elever. Han har haft många visningar och pedagogiska program i Konsthallen.

Nuförtiden är Bengt pensionerad men arbetar fortfarande som konsthallstekniker när utställningar ska hängas eller tas ner. Han ser fram emot hängningen av den kommande utställningen med Västra Skånes konstnärsgille. Det blir så fort Coronapandemin släpper taget om oss och Konsthallen kan öppna igen.

 

 

Återblick: Hur kommer det sig att Staffanstorp fick en konsthall?

Bo Polsten som var ordförande i Kultur- och fritidsnämnden när det begav sig berättar att innan Konsthallen kom till var det en stor innergård där. Tanken var att anställda och besökare till biblioteket kunde gå ut och få frisk luft där. Många gick ut och rökte och innegården kom att kallas ”Askkoppen”. Det var ingen vacker plats. Gräset växte sig för långt och antalet fimpar steg.

I samband med ett stort förändringsarbete av Staffanstorps centrums arkitektur, kom frågan hur kulturen kunde förbättra Staffanstorp. Bo kom på att en konsthall vore det mest lämpliga att satsa på och det fick stöd hos både medborgare och förtroendevalda. Dessutom visste han den perfekta platsen för den, nämligen innergården vid biblioteket.

En arkitekttävling utlystes och det vinnande förslaget var i stort sett så som Konsthallen ser ut idag. Den blev väldigt uppskattad och var flera år Sveriges mest besökta konsthall.

 

Återblick: Invigningsdagen 14 januari 1996

Två som var med för 25 år sedan när Konsthallen öppnade var Agneta Samefors (som arbetade som bibliotekarie och kultursamordnare fram till 2016) och Sven-Åke Leinerud (kultur- och fritidschef fram till 2008). De berättar att det var många förberedelser inför invigningsdagen söndagen 14 januari 1996. Det var flera skulpturer som skulle in i den nya konsthallen och den skulle också fungera som en bra ingång till biblioteket. Allt skulle vara tipptopp!
Vernissagedagen kom och det bara strömmade in folk. Det fylldes på hela tiden och till slut kunde man inte se konstverken på golvet. Professor Charlotte Gyllenhammar höll sitt invigningstal och förklarade både den nya konsthallen och dess allra första utställning invigd. De många besökarna kikade runt länge i utställningen med Staffan och Niklas Nihléns konstverk. Det var en fantastiskt trevlig söndag. Det var roligt att Staffanstorp fick en egen konsthall och att intresset var så stort.

 

Konsthallen pausar på grund av Coronaläget

Från den 28 oktober pausar Konsthallen all publik verksamhet. Detta beror på att smittspridningen av Covid-19 har ökat kraftigt de senaste veckorna.
Den pågående utställningen med Västra Skånes konstnärsgille, del 1, avslutas och när Konsthallen kan öppna upp igen blir det med del 2 (av totalt 3).

 

 

Barn-och-vuxen-visning: 25 okt kl.10 & 12

Välkomna på en visning för hela familjen! Det blir en kortare variant så även de små orkar lyssna. Vi pratar om konstverken, vad de ser ut som och hur vi tolkar dem.

Därefter skissar vi och gör egna bilder.

Föranmälan till viktoria.munck@staffanstorp.se och välj mellan kl.10 och kl.12. Fri entré.

 

Program för KON(s)TRASTER Västra Skånes konstnärsgille

Vernissage del 1: 17 okt kl.12-17 

Söndagsöppet: 18 okt kl.12-17  

Barnvagnsvisning: 20 okt kl.10-11

Tisdagsöppet: 20 okt kl.14-17 

Torsdagsöppet: 22 okt kl.14-17 

Fredagsvisning: 23 okt kl.11-12 

Lördagsöppet: 24 okt kl.12-17 

Söndagsöppet: 25 okt kl.12-17 

Barn-och-vuxen-visning: 25 okt kl.10 & 12 

Tisdagsöppet: 27 okt kl.14-17 

Torsdagsöppet: 29 okt kl.14-17 

Fredagsvisning: 30 okt kl.11-12 

Lördagsöppet: 24 okt kl.12-17 

Finissage del 1: 1 nov kl.12-17 

 

Vernissage del 2: 7 nov kl.12-17 

Söndagsöppet: 8 nov kl.12-17 

Barnvagnsvisning: 10 nov kl.10-11 

Tisdagsöppet: 10 nov kl.14-17 

Torsdagsöppet: 12 nov kl.14-17 

Fredagsvisning: 13 nov kl.11-12 

Lördagsöppet: 14 nov kl.12-17 

Söndagsöppet: 15 nov kl.12-17 

Barn-och-vuxen-visning: 15 nov kl.10 & 12

Tisdagsöppet: 17 nov kl.14-17 

Torsdagsöppet: 19 nov kl.14-17 

Fredagsvisning: 20 nov kl.11-12 

Lördagsöppet: 21 nov kl.12-17 

Finissage del 2: 22 nov kl.12-17 

 

Vernissage del 3: 28 nov kl.12-17 

Söndagsöppet: 29 nov kl.12-17 

Barnvagnsvisning: 1 dec kl.10-11 

Tisdagsöppet: 1 dec kl.14-17 

Torsdagsöppet: 3 dec kl.14-17 

Fredagsvisning: 4 dec kl.11-12 

Lördagsöppet: 5 dec kl.12-17 

Söndagsöppet: 6 dec kl.12-17 

Barn-och-vuxen-visning: 6 dec kl.10 & 12 

Tisdagsöppet: 8 dec okt kl.14-17 

Torsdagsöppet: 10 dec kl.14-17 

Fredagsvisning: 11 dec kl.11-12 

Lördagsöppet: 12 dec kl.12-17 

Finissage del 3: 13 dec kl.12-17 

 

Se även i Evenemangskalendern

Extraöppet i Konsthallen 17 sept kl.14-20

För alla som hellre vill se Brutus Östlings fotografier kvällstid, håller vi öppet lite längre torsdagen 17 september, till kl.20.

Missa inte denna delvis retrospektiva utställning i vilken vi får följa med den prisbelönade fotografen Brutus Östling på en storslagen fotografisk resa jorden runt till spännande viltområden, från Skandinavien ut i Europa och inte minst till Afrika. I bilderna skildrar han fascinerande fåglar och andra djur.

 

 

 

 

Fredag 28 augusti, 4 september, 11 september, 18 september, 25 september, 2 oktober kl 11.00 Fredagsvisningar i Konsthallen

Guidad visning varje fredag i Brutus Östlings utställning ”Attityder, fotografiska möten med djur”. Konsthallens personal visar runt i ca 40 min.

Ingen föranmälan behövs, men max 50 pers och först till kvarn.

 

 

 

 

 

Brutus Östling, en av världens främsta fågelfotografer, ställer ut i Staffanstorps konsthall.

Söndag 4 oktober kl 14.00

FULLBOKAT!

Brutus Östling berättar om utställningen Attityder, fotografiska möten med djur 

Den prisbelönade naturfotografen Brutus Östling kommer tillbaka till Staffanstorp och berättar om sin utställning i Konsthallen, ”Attityder, fotografiska möten med djur. Det är även sista dagen för utställningen så missa inte detta tillfälle!
Enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer får max 50 personer närvara. Boka din plats genom att maila konsthallen@staffanstorp.se Först till kvarn!

 

 

 

 

Skolklasser välkomnas in i Konsthallen!

Pedagoger i Staffanstorps kommun kan boka tid i Konsthallen med sin barngrupp eller klass under tider den är stängd. Det kan vara så att man har svårt att komma på öppettiderna eller man kanske vill hålla en workshop med sin klass eller bara uppleva utställningen och inspireras i lugn och ro.

För mer information och förfrågan om tider maila: konsthallen@staffanstorp.se

 

 

 

 

Arkiv:

 

 

Onsdag 11 december kl 19.00
Vinterkonsert med Luciatåg

Elever från Staffanstorps Musikskola medverkar med sång, cello, fiol, gitarr, och körer. Från kl 18.30 serverar SMFF – Staffanstorps Musikskolas Föräldraförening fika till självkostnadspris.
Fri entré!
Plats: Konsthallen i  Medborgarhuset  Blekingevägen 1 i Staffanstorp.
Arr: Staffanstorps Musikskola

 

Fredag 6 december kl 19
Julia Sigova & Anton Lasine
Joyeux noel – God Jul!

Pianisten Julia Sigova och violinisten Anton Lasine kommer tillbaka till Staffanstorps Konsthall med en ny klassisk konsert som går i Julens tecken. Vi ser fram emot ännu en värmande och känslosam afton av dessa två skickliga virtuoser. Att få njuta av detta i Konsthallen med dess underbara akustik samtidigt som vi får ta del av pågående konstutställning av Areej Almansory kommer att göra kvällen till en av årets höjdpunkter!

Vi bjuds på en blandning av skandinavisk och fransk musik; Francis Poulenc Sonata för Violin och Piano samt miniatyrer av Debussy. Efter pausen  Fini Henriques (Danmark), Kleine Bunte Reihe, Op.20 och en samling av 6 små miniatyrer: Der Hirtenknabe Pantomime Nickpuuppchen Menuetto Mueckentanz Erotik och sist men inte minst; Wilhelm Stenhammar, Violin Sonata, Op.19.

Anton Lasine studerade vid Rimsky-Korskov Colledge of music 1987-1991 med violin som huvudämne och vid Sankt-Petersburgs statliga Konservatorie (Musikhögskolan) till 1996 med titel som solist, kammarensemblemusiker, orkestermusiker och pedagog. Lasine har bl.a. arbetat för Själlands Symfoniorkester i Köpenhamn, som 1:a konsertmästare vid Malmö Opera och som 1:a konsertmästare för Jönköpings Sinfonietta. Från 1994 är Anton Lasine bosatt i Staffanstorp.

Julia Sigova har studerat för Hans Pålsson i Malmö, Konstantin Bogino i Bergamo och Norma Fisher i London. Julia är en eftertraktad kammarmusiker och har samarbetat med internationella solister som Håkan Hardenberger och Susanne Resmark. Julia har gjort sig känd som tolkare av rysk och modern repertoar. Sedan debuten med Malmö Symfoniorkester 2010 har hon framträtt som solist med flera orkestrar bl.a. under ledning av dirigenter som Mats Rondin, Mattew Rowe och Marc Soustrout.

Biljetter finns på Kulturcentralen och i Konsthallens entré under ordinarie öppettider där kan du betala med swish och kort. OBS: Vi tar inte emot kontanter.

Konsthallens vänner säljer vin och cider med litet tilltugg i pausen.

Entré: 150 kr, pensionär 130 kr, student 100 kr, barn/unga tom 16 år i sällskap av vuxen 50 kr

Arr: Kultur Staffanstorp i samarbete med  Konsthallens vänner

FB-event

Torsdag 28 november kl 19.00

Lena Jonsson Trio
Svensk folkmusik i världsklass!

När Lena Jonsson Trio kommer till Staffanstorps Konsthall blir det en konsert som balanserar mellan det virtuosa och det lekfullt musikaliska. De rör sig elegant mellan de olika musikstilarna och bjuder på en upplevelse fylld av humor, inlevelse och briljans. Folkmusik i världsklass!
Varmt Välkomna till en konsert i Konsthallen där vi också bjuds på en exklusiv förhandstitt av kommande utställning av konstnären Areej Almonsory som har vernissage den 30/11.

Lena Jonsson är en veteran i Folkmusik-Sverige trots sin unga ålder, och en eftertraktad fiolspelare i många olika sammanhang. Förra året bestämde hon sig för att göra en resumé av tio års musicerande och debutalbumet ”Places” med enbart egna kompositioner, gavs ut. Albumet är en slags resedagbok, där den nyskrivna och fantasifulla musiken rör sig fritt mellan nutida och traditionellt fiolspel, folkrock och rockabilly. Räkna med att det blir en konsert fylld av humor och innerlig spelglädje.

Uppvuxen i en folkmusikmiljö i Hälsingland, började Lena Jonsson spela i band redan som elvaåring och på den vägen är det. Hon är utbildad vid Musikhögskolan i Stockholm, Berklee College of Music och 2008 blev hon riksspelman. Lena Jonssons musikaliska öppenhet och nyfikenhet har gett henne många källor till inspiration, såväl amerikansk som bretonsk folkmusik och jazz för att nämna några.

På scen:
Lena Jonsson – fiol
Kristoffer Sundström – bas
Erik Ronström – gitarr

Konsthallens vänner säljer cider och vin med litet tilltugg.

Entré: 150 kr, pensionär 130 kr, student 100 kr, barn/unga tom 16 år i sällskap av vuxen 50 kr

Tid: 28/11 kl 19.00
Dörrar öppnas: 18.30

Plats: Staffanstorps Konsthall Blekingevägen 1  Staffanstorp

Biljetter: Finns på Kulturcentralen och vid dörren i Konsthallen på konsertdagen från kl 18.30; betalning med swish eller kort, vi tar ej emot kontanter.

Arr: Kultur Staffanstorp i samarbete med Mix Musik & Konsthallens vänner

FB-event

Läs mer om Lena Jonsson

Onsdag 6 november kl 19.00
Filmkväll: Spotlight – Nordisk Panorama på turné *fri entré*

Filmpaket med regissörssamtal och *fri entré*

Nordisk Panorama är på turné med Spotlight: en kortfilm och en dokumentärfilm som noga valts ut efter att ha utmärkt sig i förra årets program på filmfestivalen Nordisk Panorama. Regissörerna följer med på turnén och vi avslutar visningen med ett efterföljande regissörssamtal där publiken också får möjlighet att ställa frågor.

Vi får se Skoldiskot (6 min) i regi av Christian Zetterberg. ” Är det okej att tycka om vem man vill. Med stor igenkänning skildras osäkerheten och pirret i magen inför det första steget.”
Vi får också se dokumentären Leva. Älska (58 min) i regi av Mette Aakerholm Gardell, en film om Regnbågen i Stockholm – världens första seniorboende för homosexuella. ”När de flyttar till ett nytt hem öppnas en gemenskap och nya rum i dubbel bemärkelse. En film om att ha levt ett helt liv med drömmar och begär under förtryck.”
Båda filmernas regissörer är på plats för ett samtal efter filmvisningen.
Plats: Salong Vallby i Medborgarhuset Staffanstorp, Blekingevägen 1
Fri entré!
Dörrar öppnas: 18.30
Filmvisning :19.00

Turnén produceras av Film Festival Nord AB och arrangemanget är
ett samarbete mellan Staffanstorps Kommun och Nordisk Panorama Film Festival med stöd av Region Skåne och Svenska Filminstitutet.

FB-event

Nordisk Panorama

Onsdag 30 oktober kl 18.00
Workshop i Street Art – prova på

Kom till Staffanstorps Konsthall och inspireras av utställningen Street Art som pågår just nu och prova på att måla med sprayburkar under handledning av Street Art-konstnärerna Emma Jacobsson och Jonne Persson.

Staffanstorps Konsthall, Blekingevägen 1, Staffanstorp
kl 18.00 – 19.30
Fri entré!
Varmt Välkomna!
Utställningen och workshopen är en del av Bästa Biennalen – regional konstbiennal med fokus på barn och unga.

Lördagen 11 maj kl 19.00
Ljudbävning i Staffanstorps konsthall

Performance av Niklas Hellberg och Mathias Landaeus samt diktuppläsning av Daniel Boyacioglu, allt tar plats mitt i utställningen ”Mitt i rummet” i Staffanstorps konsthall. Ett uruppförande – en världspremiär!

” Ljudbävning är en performance där konstnären Niklas Hellberg bygger in en flygel i en arkitektonisk struktur av träribbor. Strukturen, flygeln och pianopallen är sammanlänkade så att när pianisten Mathias Landaeus framför ett improviserat verk, rör sig strukturen i takt med Mathias och musiken. Strukturen och musiken andas i takt. I samband med Ljudbävning läser poeten Daniel Boyacioglu sina egna dikter. Alla tre medverkande försöker i sina egna discipliner och språklighet säga något om att vara, därav samarbetet kring kvällens händelse.”

Daniel Boyacioglu är poeten som tidigt 2000-tal introducerade spokenword-dikten i Sverige och sedan dess släppt sju böcker, tre album och uppträtt på allt ifrån operascener till hiphopklubbar. Har vunnit SM i Poetry Slam 2 gånger.

Mathias Landæus är med sina 15 album och flertalet samarbeten den jazzpianist som med störst nyfikenhet och i över två decennium hittat nya sätt att överraska publiken, recensenterna kallar honom för den minst förutsägbara jazzaktören i landet.

Niklas Hellberg, konstnär är född 1964 och bor i Askeröd, Skåne. Hellberg är utbildad vid Konstfack Stockholm 1984-85, och på Forum Malmö 1985-90. Aktuell just nu med ”Mitt i rummet” i Staffanstorps konsthall, ”Mellan Väggar” på galleri Ping-Pong inom kort samt Ljudbävning den 11 maj.

Ljudbävning ingår i en serie bestående av 3 delar:
”Mitt i rummet” utställning i Staffanstorps Konsthall 6 april – 1 juni.
”Mellan Väggar” utställning på Galleri Ping-Pong 13 april – 4 maj.
”Ljudbävning” performance med Mathias Landaeus och Niklas Hellberg, samt diktuppläsning av Daniel Boyacioglu den 11 maj kl 19.00 i Staffanstorps konsthall.

Program:
18:15 Dörrar öppnas, försäljning av drycker med litet tilltugg
19.00 Performance och diktuppläsning
ca 19.45 Mingel med konstnär och artister
21.00 Vi rundar av

Biljetter: Ord pris 195 kr
Student/pensionär: 150 kr
Unga tom 16 år: 100 kr, men i sällskap med betalande vuxen gratis
Medlem i Konsthallens Vänner – gå 2 betala för 1- endast förköp
Biljettförsäljning: I Staffanstorps Konsthall under ordinarie öppettider:
tis & tor 12-17, ons 17-20, fre 12-16
Konsertdagen säljs biljetter på plats från kl 18.15 swish eller kort, ej kontant.
Biljettter säljs också via Kulturcentralen.

Mathias Landaeus

Niklas Hellberg

Arr: Kultur Staffanstorp i samarbete med Konsthallens Vänner

 

Fredagen 22 mars kl 19.00
Julia Sigova och Anton Lasine
Musikaliska akvareller

Med den här konserten firar vi 2 jubileum: Beethoven 250 år – 2020 och Bernstein 100 år 2018. Vi kommer att få ta del av ett stort klassiskt äventyr med en spektakulär avslutning: Ravels Sonata!

kl 18.30 Dörrarna öppnas
kl 19.00 Konsert
kl 19.40 Paus med mingel och förfriskningar
kl 20.00 Konsert
kl ca 21.00 Vi rundar av

Biljetter: ord. pris: 150 kr, barn/unga tom 16 år: 50 kr, medlem i Konsthallens Vänner: 125 kr
Biljettförsäljning vid dörren Konsertdagen från kl 18.30, swish eller kontant.

Arr: Kultur Staffanstorp i samarbete med Konsthallens Vänner

More about Sigova/Lasine in english

 

 

Illustration: Mazhar Mirza

 

 

 

Skolklasser välkomnas in i Undrien!

Pedagoger kan boka tid i Konsthallen med sin barngrupp eller klass under tider den är stängd. Det kan vara så att man har svårt att komma på öppettiderna eller man kanske vill hålla en workshop med sin klass.

För mer information och förfrågan om tider maila: Konsthallen@staffanstorp.se

 

Finissage 19/1 2019

 

Utställningen Sufismen och Kärleken av Agneta Sofiadotter avslutas den 19/1 kl 13-16 med mingel och föredraget ”Sufismen, konsten och upplevelsens befrielse från dogmen” av Max Liljefors, professor vid avdelningen för konsthistoria och visuella studier, Lunds Universitet.

Tid: 19/1 kl 13-16

kl 13.00 Konsthallen öppnar
kl 14.00 Mingel och förfriskningar
kl 15.00 Föredrag av Max Liljefors

Plats: Staffanstorps Konsthall, Blekingevägen 1
Fri entré!

Arr: Staffanstorps kommun i samarbete med Konsthallens Vänner

 

Läs mer om utställningen här

 

 

 

Arkiv 2017

Tisdag 5 december kl. 19
Vinterkonsert

Vinterkonsert med Musikskolans blåsorkestrar.
Arrangör: Staffanstorps musikskola

Torsdag 7 december kl. 19
Vinterkonsert

Vinterkonsert med Musikskolans stråkorkestrar och folkmusik.
Arrangör: Staffanstorps musikskola

Söndag 26 november kl. 17:00
Filmnostalgi med Musikkåren!

Musikkåren bjuder in till en kavalkad av kända stycken och låtar från magiska filmskatter från nu och då. Vi spelar bland annat maffig musik från Harry Potter, Star Wars och James Bond, men bjuder också på ett antal spännande överraskningar som definitivt kommer att trigga igång en rejäl omgång film-nostalgi!

Biljettpris: 100 kr
Arrangör: Staffanstorps Musikkår och Staffanstorps Kommun

Tisdagen 24 oktober kl. 19.00
Jazzkonsert

Jazzkonsert med ensembler från Malmö Nya Latin i samarbete med Sankt Annae från Köpenhamn, SMS (Staffanstorps Musikskolas Storband) samt Blåsverket.

Fri entré. Ingen föranmälan.

Arr: Staffanstorps musikskola

Lördagen 21 oktober kl. 11.00
Föreläsning med Adrian Malmgren

Serietecknaren och transaktivisten Adrian Malmgren som ställer ut i konsthallen håller sin föreläsning ”Wicked Hero; inkludering i vardag och berättande”. Föreläsningen, liksom utställningen, är en del av Bästa Biennalen, som öppnar denna lördag med arrangemang i hela Skåne.

Fri entré. Ingen föranmälan.

Arr: Kultur och fritid i samarbete med Bästa Biennalen

Fredagen den 13 oktober kl. 19.00
Jag vill tacka livet – Violeta Parra 100 år

Som en del i den chilenska trubaduren och folkloremusikern Pachy Rojas europaturné erbjuder vi en kväll till minne av Violeta Parras 100-årsfödelsedag. Med sånger, texter, historier och levnadsbeskrivning tecknar Pachy Rojas tillsammans med Tico Naranjo, även han chilensk trubadur numera bosatt i Sverige, en levande beskrivning av Violeta Parras liv och hennes betydelse för musiken. Sångtexter översätts av Lena Forén Naranjo.

Inträde 100 kr betalas på plats, kontant eller med swish.
Biljetter kan också bokas på adressen ticolena@hosmig.com

Arr: Kultur och fritid i samarbete med Hos Mig

Söndagen den 8 oktober kl. 16.00
Sinatra and friends

Sinatra and friends med två tenorer som sjunger Frank Sinatras och The Rat Packs sånger. Artister: Nils Olsson och Johan Palmqvist från ”de konglige teater” där de är tenorer. Biljetter bokas på Tickster eller via teaterföreningens biljettombud.

Arr: Staffanstorps Teaterförening i samarbete med Kultur och Fritid.

Torsdagen den 18 maj kl 18.30
Känsla för gult med Gerd Göran – filmvisning

I filmen möter vi den färgstarka konstnären Gerd Göran 87 år, (nu 98 år) som bor ensam i en bergslagsgård i gammal finnbygd, Sångshyttan, strax utanför Hällefors. Gerds nedsatta syn medför att hon måste hitta nya lösningar när hon ska skapa.

Filmen är 58 minuter och producerad av Eva Akre och Dan Nilsson.

18.30 Filmvisning i Staffanstorps biblioteks hörsal
19.30 – 20.30 Diskussioner med förfriskningar i konsthallen där Gerd Görans konst omger oss.
Biljetter: Staffanstorps bibliotek
Biljettpris: 50 kr, medlem i Konsthallens vänner fri entré

Utställningen pågår tom den 24 maj

Arr: Kultur och fritid i samarbete med Konsthallens vänner

Fredagen den 3 mars kl. 19.00

Double O´ Seven Jazzband
Dixiemusik och danskt smil av bästa kvalité

Pausservering

Bokning av biljetter i första hand via mail: tea.staf@hotmail.se
Gerti Nilsson 0704-716565 eller Gerty Lindén 046-254766.
Pris: Medlem i teaterföreningen: 100:- Ej medlem 150:-, Ungdom 50:-  + adm. avgift 10 kr.

Arr: Staffanstorps Teaterförening & Kultur o Fritid

Lördagen den 18 mars kl 18.00

Sonatafton med Julia Sigova & Anton Lasine

Njut av klassiska pärlor från olika epoker via en resa genom strålande Wien, vackra Norge och hela vägen till Sovjet!

Verk av F. Schubert, E. Grieg och S. Prokofiev.

Pausservering

Biljetter: Staffanstorps bibliotek
Biljettpris: 130 kr
Medlem i Konsthallens vänner, Staffanstorps Teaterförening & PRO Club SPF 230: 100 kr

Anton Lasine studerade vid Rimsky-Korskov Colledge of music 1987-1991 med violin som huvudämne och vid Sankt-Petersburgs statliga Konservatorie (Musikhögskolan) till 1996 med titel som solist, kammarensemblemusiker, orkestermusiker och pedagog. Lasine har bl.a. arbetat för Själlands Symfoniorkester i Köpenhamn, som 1:a konsertmästare vid Malmö Opera och som 1:a konsertmästare för Jönköpings Sinfonietta. Från 1994 är Anton Lasine bosatt i Staffanstorp.

Julia Sigova har studerat för Hans Pålsson i Malmö, Konstantin Bogino i Bergamo och Norma Fisher i London. Julia är en eftertraktad kammarmusiker och har samarbetat med internationella solister som Håkan Hardenberger och Susanne Resmark. Julia har gjort sig känd som tolkare av rysk och modern repertoar. Sedan debuten med Malmö Symfoniorkester 2010 har hon framträtt som solist med flera orkestrar bl.a. under ledning av dirigenter som Mats Rondin, Mattew Rowe och Marc Soustrout.

Arr: Konsthallens Vänner & Kultur och Fritid

Torsdagen den 23 mars kl 19.00

Villa San Michele – föredrag av Jan Torsten Ahlstrand

Föredrag med bildvisning i Staffanstorps Biblioteks hörsal därefter diskussion och förfriskningar med tilltugg i Konsthallen. I Konsthallen hänger utställningen ”Hög grumlighet noterades” som du får ta del av och du har möjlighet att köpa vin och cider med litet tilltugg.

Jan Thorsten Ahlstrand (f. 1938) är fil.lic. i konsthistoria med konstteori, författare och kulturskribent med specialisering på modern konst och arkitektur. Han har också varit verksam bland annat som universitetslärare i konsthistoria vid Lunds universitet, intendent på Malmö Konsthall och museichef på Skissernas museum.

Entré 50:- kr.
Anmälan till Konsthallens Vänner, Görgen Svensson, tel 046-25 65 92,
e-post till:  gorgen.046256592@telia.com
Eventuellt överblivna biljetter säljs på plats.

Arr: Konsthallens Vänner i samarbete med Kultur & Fritid

Lördagen den 1 april kl 16.00

Staffanstorps Musikkår – Storband möter blåsorkester

Vårkonsert med Staffanstorps musikkår
Sångsolister: Carina Eklund och Alf Green
Dirigent: Carl Hellman

Staffanstorps sportdrill medverkar.

Fika finns till försäljning.
Biljetter i entrén. Försäljning startar en timme innan konserten (kl 15:00). Pris 150 kr. Ej förköp.

Arr: Staffanstorps Musikkår, Spf club 230 & Kultur och Fritid

Lördagen den 29 april kl 18.00

Nordisk jazz möter Afrolatin Swedish Beat
Martin Brandqvist kvartett & Liliana Zavala trio

kl 17.30 insläpp
kl 18.00 på scen: Martin Brandqvist kvartett
Pausservering
kl 19.00 på scen: Liliana Zavala trio

Biljetter: Staffanstorps bibliotek och vid dörren
Biljettpris: Ordinarie pris: 150 kr, medlem i Konsthallens Vänner och Staffanstorps teaterförening 100 kr

Arr: Kultur och Fritid i samarbete med Konsthallens Vänner

Hoppa till navigering