Fältgruppen

Fältare Foto: Stina Fager

Fältgruppen arbetar med ungdomar mellan 10-18 år i hela Staffanstorps kommun. Vi är sex fältassistenter som arbetar uppsökande, främjande och förebyggande som en länk mellan ungdomar och övriga samhällsinstanser.

Vårt viktigaste redskap är relationen till ungdomarna och vårt arbete bygger på frivillighet och förtroende.

Fältgruppen är en del av socialtjänsten. Vi har sekretess och anmälningsskyldighet vid oro. Vi för inga journaler.

Vad kan vi göra för dig?

Ungdomar

Vårt mål är att du som ungdom ska må så bra som möjligt, att du vet vilka vi är, hur du når oss och att vi finns där för dig. Vi vill finnas där du finns på skolan, ”på byn”, på fritidsgårdar och arrangemang för ungdomar. Tänk på att du även når oss på Facebook och Instagram.

Föräldrar/vårdnadshavare

Föräldrar är viktiga! Vi i Fältgruppen kontaktar dig som förälder/ vårdnadshavare när vi känner oro för ditt barn. Detta gör vi för att tidigt uppmärksamma och engagera dig som förälder/vårdnadshavare. Vi kan även vara behjälpliga vid skapande av föräldranätverk. Kontakta oss gärna om du har frågor som rör ungdomar.

Samarbete

Vårt arbete innefattar såväl internt som externt samarbete med bland andra skola, fritid, polis, Fenix, familjeteamet och det lokala föreningslivet. Vi samarbetar även över kommungränserna med andra fältgrupper vid större tillställningar så som Valborgsfirande.

Känn igen oss!

Fältgruppen kör en Skoda Octavia. Vi i Fältgruppen bär oftast profilkläder med Staffanstorpslogga och text som anger att vi arbetar i Fältgruppen. Du kan också be oss visa tjänstelegitimation.

Du når Fältgruppen
Tel: 046-25 13 34
e-post
Facebook: Fältgruppen Staffanstorp
Instagram: stpfaltgrupp

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »