Våra bibliotek

Biblioteken i Staffanstorp på Torget 1 och i Hjärup på Ämnesvägen 2 är viktiga platser för möten, upplevelser och kunskap. Biblioteken har mycket att erbjuda och det mesta är gratis. Besök oss gärna så kan vi berätta vad vi mer har att erbjuda!

I bibliotekskatalogen kan du bland annat söka, låna om och reservera bibliotekets material.

Hjärups bibliotek är meröppet och tillgängligt för dig som är besökare under vissa tider, även när det inte finns personal på plats. Läs om hur du blir meröppetlåntagare här

Välkommen att besöka oss

På Staffanstorps och Hjärups bibliotek finns dagstidningar, tidskrifter, DVD-film, ljudböcker, databaser, e-böcker, talböcker, datorer, trådlöst nätverk, med mera. Missa inte vårt program med författarkvällar, barnteater och många andra aktiviteter för barn, unga och vuxna. Undrar du över något, fråga oss gärna. Vi ses på biblioteket!

Gå till bibliotekens webbplats

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

2 kommentarer till Våra bibliotek

 1. Hej!
  I dagens digitala samhälle tycker jag att det är tråkigt att se att biblioteket redan i början av mars har uppfyllt sin kvot för antalet utlån av e-böcker. Någonstans behöver en prioritering av budget göras. Samhällsservicen måste gälla även oss som är digitala. /Annelie

  1. Hej Annelie!

   Vi tar till oss dina synpunkter. När det gäller förutsättningarna för utlån av e-böcker på landets bibliotek så strandade tyvärr förhandlingarna mellan förlagen och Sveriges kommuner och Landsting för ett antal år sedan vilket gör att e-boksutlånen idag kostar biblioteken mångdubbelt vad utlånen av fysiska medier kostar. Under 2018 utgjorde e-bokslånen knappt 2 % av de totala utlånen på biblioteken i Staffanstorp, men 10 % av kostnaderna. Vi söker hela tiden efter lösningar på problemet och genomförde vid årsskiftet en förändring som syftar till att maxtaket inte ska nås alltför tidigt under varje kvartal. Vi kommer fortsatt att följa upp detta för att se hur vi på bästa sätt kan verka för tillgängligheten till e-böcker.

   Mvh
   Anna-Karin Rennemark
   Bibliotekschef
   Staffanstorps bibliotek


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »