Grimmen

Grimmen på besök 2013. Foto: Ivar Sjögren

Grimmen är beläget i Nordvorpommern, vilket bara är 21 mil från Staffanstorp. Kommunen har 11 600 invånare.

Inte bara utbyte av lokala matspecialiteter

Den 31 augusti 2013 fick vi besök av ett drygt 60-tal personer från vår tyska vänort Grimmen som bjöd 1 500 staffanstorpare på nordtysk lokal mat och musik på Torget i Staffanstorp. Helgen 4-6 oktober bjöd Staffanstorp tillbaka på sill och skånsk musik.

Vårt vänortsbesök i Grimmen ledde till utökat samarbete

Staffanstorps kommun genomförde ett mycket lyckat besök i vår vänort Grimmen i helgen 28-30 oktober 2011.

Glad folkfest när Grimmen besökte Staffanstorp

Det blev en riktig folkfest när vår vänort Grimmen kom på sitt årliga besök till Staffanstorp lördagen 8 oktober 2011.

Grimmen besökte Staffanstorp i augusti 2010

Det blev en Tysk afton i anslutning till vänortsbesöket från Grimmen den 21 augusti 2010. Grimmens Musikkår underhöll. Terrassen på Gästis var förvandlad till ett tyskt öltält med långbord och bänkar. Tysk buffé serverades på Torget.

Skånska Sillaacademien och Staffanstorp serverade sill till invånarna i Grimmen

I maj 2009 genomförde Skånska Sillaacademien och delvis Staffanstorp ett succéartat besök i Grimmen. De serverade sill till invånarna i Grimmen, Staffanstorps tyska vänort sedan början av 1990-talet.

Serveringen skedde dels på Grimmens äldreboenden, dels på stadens torg. Michael Sandin, kommunstyrelsens ordförande, delade ut sill till Grimmenborna på stadens torg. Övriga deltagare var medlemmar från Sillaacademien.

Aktiviteten som är en del av Staffanstorps kommuns vänortsutbyte kommer att följas upp under hösten, den 19 september 2009 med att Grimmen kommer till Staffanstorp och bjuder på sina specialiteter.

Hoppa till navigering