Rektorsbrev

Varmt välkomna till ett nytt och trevligt läsår på Hagalidskolan!

Skolan har startat  den 19  augusti och snart känns sommarlovet  avlägset.  

Mycket har hänt sedan den förra terminen. Vi har haft Kick off för all personal på Bosjökloster med personalkonferens, guidad  tur på slottet i en härlig sensommardag. Vi har dessutom varit på skolan och förberett oss inför elevernas ankomst och haft en bra Kick off på nya Uppåkraskolan med all skolpersonal i kommunen. Detta var mycket uppskattat.

Vi har fått 150 nya åk.7 elever f.o.m detta läsår 2016-17.

Vi kommer att ha Öppet hus för blivande åk.7 elever den 17 oktober kl.18-20 i Hagalidskolans aula.

Alla elever följer schemat sedan igår och det kan komma att bli vissa småjusteringar inom fjorton dagar.

Vi kommer att ha åk.7s idrottsföräldrar i innebandy och handboll samt fotboll på möte kvällstid med dietist Peter Stenberg den 30 aug. kl.18-19 ang. en kostföreläsning om att äta rätt.

Den 27 september har vi fortbildningsdag för personalen då är alla elever lediga. Vi kommer bl.a att ägna oss åt programmering. Höstlovet närmar sig med stormsteg och det inträffar V.44

Våra nior får information klassvis och enskilt samt på föräldramöten angående valet till gymnasieskolan. Första föräldramötet är den 7 sept. kl.18-20 i Hagalidskolan aula.

Vi har fått en del nyanställda bl.a p.g.a pensionsavgångar, tjänstledigheter, föräldraledigheter etc: Cecilia Gustavsson Hansson Ma spec.,Emma Linby Bild, sv, Charlotte Röcklinger ty, sv, en. Ludmila Jamil textil sl., Cecilia Mathiasson fr, sv, Miriam Andersson Sp., Bibbi Löfkvist spec.

Fredrik Norberg har SVA.

På biblioteket har vi fått en ny biblioteksassistent, Kristina Andersson, så att biblioteket kan var öppet hela skoldagen

De är alla kompetenta och trevliga medarbetare som kommer att bidra till Hagalidskolans framtida utveckling.

Jag hoppas på en trevlig termin och den avslutas den 21 december.

Med vänliga hälsningar

Rektor Kerstin Jacobsson