Rektorsbrev

Hej! Första advent står för dörren och frosten och snön har slagit till under nätterna. Jullovet närmar sig och en skön julledighet väntar. Våra elever kämpar in i det sista för att nå så bra betyg som möjligt till  jul.

I år gör vi såsom förra året dvs. luciatåget går runt tisdagen den 13 december på morgonen till alla klasser och bjuder på lussebullar och pepparkakor och saft.

Presentation av ny personal

Mitt namn är Carolina Lorentzen Lezaama och jag har fått möjligheten att börja jobba här på Hagalidskolan som SO lärare för åk.7. Tidigare har jag jobbat på Johannesskolan i Malmö. Jag har även erfarenhet från IT- branschen och några år som flygvärdinna i SAS. Jag har haft nöjet denna veckan att introduceras till mina elever och skolan. Jag ser fram emot att jobba med våra tonåringar och lära känna  både dem och deras vårdnadshavare.

Jag heter Cecilia Mathiasson och är ny lärare i franska och svenska i åk.7 och 8 på Hagalidskolan. Tidigare har jag arbetat i Malmö och Sjöbo med ett kort inhopp i Lund. Det känns spännande att vara tillbaka på den högstadieskola jag själv tillhörde en gång.

Mitt namn är Nickolaus Nellsjö och jag har precis påbörjat min anställning på Hagalidskolan. Jag är legitimerad lärare i samtliga SO- ämnen och kommer att undervisa i dessa framöver. Mina tidigare arbetsplatser är Slottstadens skola i Malmö och Slottsskolan i Borgholm, Öland. Jag har undervisat i snart 17 år och ser fram emot att fortsätta med detta på Hagalidskolan.”

Den 24 november kommer Bibbi Löfqvist specialpedagog till åk.7.

Den 9 januari kommer Ann Söderberg specialpedagog åk.8, Magnus Lindh Ma, NO lärare åk.8, Britt Nilsson Bild samt Jenny Johnson Johen  En, Sv (So) åk.8. Vi önskar alla nya lärare välkomna.

Avslutningsdagen den 21 december har vi julavslutning i aulan med framträdande av elever och tal av rektor samt betygsutdelning i klassrummen. Skolan börjar kl.8.20 och slutar strax innan kl.12.00. Bussarna går hem kl.12.00.

Eleverna börjar igen den 11 jan. kl.8.20 med läsning enligt schema. Ännu mera information finns att hämta på vår hemsida.

Ha nu en riktigt skön och utvilande jul och nyår, så hoppas vi att alla elever kommer tillbaka pigga och utvilade inför en ny, spännande och utmanande vårtermin 2017.

Med vänliga hälsningar

Rektor Kerstin Jacobsson