Språkolympiaden

Hagalidskolan har för femte gången i rad deltagit i Språkolympiadens regionfinal i tyska. I år tävlade Hagalidskolans elever, Nadim Warheid och Tobias Linde, på Polhemskolan i Lund. Samtliga elever i Hagalidskolans två tyskgrupper var med och hejade på finalisterna. Nadim och Tobias lyckades kamma hem en fjärde plats i regionsfinalen.

Tobias tyckte det var ganska pirrigt när han skulle gå upp på Polhemskolans scen och nervositeten gjorde att vissa frågor gick mindre bra än andra.

-Värst av allt var att inget av det jag pluggade på nämndes i tävlingen, säger Tobias.

Nadim berättar att han tyckte det var kul och spännande att få vara med i Språkolympiaden.

-I början när jag gick upp på scenen var jag lite nervös men när tävlingen väl började och vi fokuserade på frågorna så glömde jag nästan bort att det fanns publik. Jag hade förväntat mig svårare frågor än de frågorna vi fick, menar Nadim.

Foto: Tina Linde

Vi lärare på Hagalidskolan tycker det är en rolig och spännande tävling som vi ser fram emot varje år.

Carina Cassten

Charlotte Röcklinger

Lärare i tyska Hagalidskolan