Författarbesök

Den 24-25 maj hade vi besök av fantasyförfattaren Charlotte Cederlund som precis gett ut den sista delen i en spännande triologi. Den handlar om 16-åriga Aili från Skåne som tvingas flytta till en liten sameby i norra Sverige. Väl där börjar det ske mystiska händelser.

Charlotte var hos alla 8:or och berättade om hur hon blev författare och även om de motgångar som hon haft på vägen. För att klara av att skriva så trovärdigt som möjlig om samer så behövde Charlotte göra research och detta gjorde hon på Universitetsbiblioteket i Lund. Om man läser böckerna så lär man sig mycket om samer. Vi fick veta att hon gått natur på Spyken i Lund och därefter läst till brandingenjör vid Lunds universitet. Det var mycket intressant att lyssna på och i slutet kunde eleverna ställa frågor. Hennes böcker finns att låna på skolbiblioteket.