Författarbesök av Patrik Lundberg

Patrik Lundberg har besökt eleverna i åttan. Hans dröm om att bli författare har gått i uppfyllelse och han har gett ut flera böcker och är krönikör på Expressen.

Inför besöket hade eleverna förberett sig genom att prata om identitet och läst Patriks bok ”Gul utanpå”. Patrik som är adopterad från Sydkorea pratade om sin återresa till Korea där han studerade som utbytesstudent och även träffade sin biologiska familj. Han pratade bl.a. om stereotypiska förutfattade meningar som finns hos oss alla. Han menade att det var viktigt att lyssna på andra och att ställa frågor för att lära sig förstå saker ifrån olika perspektiv.

Efteråt var det dags för eleverna att ställa frågor. Har han fortfarande kontakt med sin sydkoreanska familj? Vilket fotbollslag spelar han i? Tjänar han mycket pengar? Hur lång tid tar det att skriva en bok? Det var riktigt intressant och roligt att lyssna på och vi tackar Patrik för att han kunde komma till oss.

Hans böcker finns att låna på skolbiblioteket.

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 characters available