Musikhjälpen 2019

På Hagalidskolan arbetar en grupp av nior redan för fullt med att tänka ut sätt för att samla in pengar till Musikhjälpen, som i december går av stapeln i Västerås. Det är en av grupperna på Elevens val som engegerar sig för att människor i världen ska ha en bättre tillvaro, och trots att man ännu inte känner till temat, är man som sagt redan i full gång. När årets nior förra året gick i åttan samlade de som en del av undervisningen gemensamt in 36 000 kronor till temat ”Alla funkar olika”, och när chansen i år gavs att fortsätta göra gott för andra, är det en entusiastisk grupp som hakat på. Precis som förra året säljs det kakor i lärarrummet, och eleverna planerar flera happenings under hösten för att dra in pengar.

Den 19 september fick gruppen besök av SVTs producent för Musikhjälpen, Pär Nordahl. Han berättade dels om var pengarna man samlat in 2017 och 2018 använts till, hur arbetet med Musikhjälpen går till rent praktiskt, och vad en producent på TV arbetar med. 

 

Håll ögon och öron öppna framöver då eleverna kommer att arbeta under kommande veckor för att samla in pengar på olika sätt. Idéer tas tacksamt emot, och så klart även bidrag av olika slag. Här finner ni länken till vår bössa.

Vi kan alla göra något för att göra världen bättre för någon annan!