Välkomna tillbaka till en ny termin!

God fortsättning på det nya året!

Vi hoppas ni har haft en skön ledighet. En skola känns tom och själlös utan dess elever så vi ser särskilt mycket fram emot att våra Hagalidelever kommer tillbaka igen.

Här kommer kort information om läsårstider, nationella prov och nyrekryteringar.

Läsårstider
Vårterminen börjar den 9 januari och slutar den 9 juni 2020.

Lovdagar:
17 – 21 februari
6 april – 9 april
22 maj

Utvecklingsdag/Studiedag:
3 mars

Datum för nationella prov för årskurs 9

Ämne Datum
Svenska 10, 12 mars
No 1 april
Engelska 21, 23 april
So 6, 8 maj
Matematik 13, 15 maj

Du hittar mer detaljerad information här 

Ledighet
Barn- och utbildningsnämnden i Staffanstorp har beslutat att ledigheter ska beviljas restriktivt. Det innebär att ledighet längre än två dagar kräver synnerliga skäl och att semesterresor generellt sett inte räknas som synnerliga skäl. Ett läsår omfattar 178 dagar, det vill säga mindre än hälften av årets totala antal dagar. Vi ser helst att ni planerar resor och andra aktiviteter under de veckor som eleverna är lediga från skolan.

Hagalidskolans lärare
Hagalidskolan har rekryterat en lärare i matematik/NO som tar över Viktor Löfvings tjänst i klasserna 7A, 7B och 7C. Ola Stenqvist börjar den 13 januari och tar över Löfvings mentorskap.

Alexander Andersson är vår nya bildlärare som påbörjar sin tjänst den 9 januari. Alexander ska undervisa samtliga elever på Hagalidskolan och tar över ansvaret för Jessica Rydenius Varéns mentorselever i klass 8B och 8E.

Vi hälsar Alexander och Ola varmt välkomna till Hagalidskolan!
Vänliga hälsningar,

Johan Svensson & Malin Präntare