Orientering i Skrylle

Förra veckan genomfördes årets orienteringsdagar för samtliga årskurser. Tidigare har eleverna befunnit sig en halvdag i skogen för att orientera och andra halvan på skolan för att följa sitt vanliga schema. Nytt för i år var att testa en heldag i skogen då man halva dagen fick orientera och andra halvan umgicks man med klassen och genomförde olika aktiviteter. 

Vincent Berntsson, Theo Kongshöj & Jakob Lundin från 7G Foto: Elin Sjöstrand

Tack vara Sparbanksstiftelsen Finn generösa bidrag på 23 000 kr hade vi möjlighet att köpa in utrustning till att håva och utforska vilka djur och växter som finns i och kring vattendrag. Detta var något som uppskattades väldigt mycket av eleverna och de fånga upp allt från små skräddare till lite större kräftor och grodor som de kunde studera närmare innan de släpptes tillbaka till sina hem igen. 

Foto: Elin Sjöstrand

Sparbanksstiftelsen Finns mål var att eleverna ska få komma ut mer i naturen och vi vill tacka för den fina möjligheten det gav oss och eleverna att umgås tillsammans.