Daglig verksamhet

De platser som i platssamlaren valdes ut av de aktiva i daglig verksamhet var ofta mycket vardagliga platser, till exempel deras boende. De verkade tänka mindre på att välja platser som var intressanta för någon annan, utan valde de platser som är betydelsefulla för dem i vardagen och som de tyckte var fina.

När vi gick igenom platserna var “Trollbron” en av de platser som togs upp. Det är en bro där de på daglig verksamhet brukar leka “Bockarna Bruse”. Trollbron kom tidigt upp som en bra plats att ha med i rundan, och trolltemat blev något att bygga vidare på som tema för hela spelet. Troll är spännande, men kan också representera utanförskap. Detta blev temat för spelet; en mosstrollfamilj som för att besöka sina släktingar parktrollen måste konfronteras med den okända och hotande mänskligheten, med många förvecklingar och dråpliga situationer som följd.

Reflektioner

Denna grupp var den som hade lättast att skapa en spelberättelse under workshopen.

När berättelsen var klar sa deltagarna att de var glada att de fick vara med och göra ett sådant här spel, och att de såg fram emot att kunna spela det, men även emot att andra också skulle kunna göra det. Vi fick uppfattningen att de upplevde sig tillhöra en grupp som sällan får göra sin röst hörd.

Den plats som vi uppfattade som viktigast för dem just nu var Gullåkra mosse. Även City Gross verkade vara en populär plats dit de kunde ta sig på egen hand.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

 characters available