Grattis Elsa och Simon!

Ett stort GRATTIS till våra två duktiga elever, Elsa Nordström 9c och Simon Martinsson 9d som tog en tredjeplats i Malmö Stads Naturvetartävling. Tävlingen ägde rum på Pauliskolan i Malmö fredagen den 28 november och 25 skolor deltog.

Naturvetartävling prisutdelningFörmiddagen inleddes med en individuell tävling under en och en halv timme innan det var dags för kemishow och lunch.
Efter lunchen var det dags att få veta vilka fem skolor som hade kvalificerat sig till finalen. Glädjen var stor då Hjärupslundsskolan ropades upp först. Övriga skolor i finalen var Bjärehovskolan, Bergaskolan, Slottstadens skola samt Svaneskolan.
I finalen väntade fyra utmaningar, en praktisk matteuppgift, en kemiuppgift, en praktisk teknikuppgift samt sist en biologiuppgift. Ungdomarna hade 15 minuter på sig att lösa varje uppgift och varje uppgift kunde ge maximalt 15 poäng.

Efter finalen väntade en rundvandring på Pauliskolan innan det var dags att avslöja årets resultat.
Det visade sig vara en mycket rafflande final där ställningen mellan tredje- och fjärdeplats var otroligt jämn.
Frågan avgjordes av vem som hade avgett bäst svar på en fråga om vilken egenskap människan hade tillbakabildat under evolutionen.

Nu blev glädjen ännu större när det visade sig att Elsa och Simon tog hem tredjepriset!
Segrade gjorde Bergaskolan före Bjärehovskolan.