Forum Hjärup

Skolgård Foto: Daniel Clarén

Forum Hjärup stod färdigt 2006 och rymmer skola, bibliotek, fritidsgård, idrottshall, cafeteria samt matsal/ samlingslokal.

Hjärupslundsskolan har ca 320 elever och består av tre arbetslag. Varje lag disponerar två klassrum, med grupprum, en NO-sal och ett specialrum. Därutöver finns, på bottenplanet, specialsalar för bild, musik, NO och slöjd. Specialsalarna är tillgängliga för allmänheten när inte skolan använder dem.

 

Biblioteket 

I biblioteket finns böcker och tidningar för både barn och vuxna, datorer och ett sagorum. Här erbjuds sagostunder, teatrar, bokcirklar, datorhandledning mm. Biblioteket har meröppet, vilket innebär att besökare är välkomna mellan 06-22, även då inte personal finns på plats.

Se http://bibliotek.staffanstorp.se

Bibliotek Foto: Daniel Clarén

 

 

Idrottshallen är 27 x 17 m och rymmer 150 personer. Omklädningsrum och duschar finns. Utanför skoltid är gymnastiksalen tillgänglig att hyra för föreningar och allmänhet. Hallen är en populär lokal för barnkalas.

Idrottshall Foto: Daniel Clarén

 

Hjärupssalen används som skolmatsal under dagtid och som samlingssal/ teater/ mötesarena vid andra tidpunkter. Lokalen rymmer 250 personer. Det är lätt att möblera om från matsal till samlingslokal. Här finns en fast scen för teater och andra arrangemang samt en loge i anslutning till scenen. För föreläsningar etc. finns projektor och ljudsystem.

Matsal Foto: Daniel Clarén

 

I den närbelägna hemkunskapssalen finns sex kök. Här kan mat beredas om man önskar servera något. Man kan hyra matsalen och hemkunskapsköket för stora tillställningar.

I denna del av huset ligger även konferensrummet som kan bokas utanför skoltid. Konferensrummet rymmer 12 personer.

 

Konferensrum Foto: Daniel Clarén

 

Cafeterian ligger i direkt anslutning till biblioteket och används både av elever och av besökande till biblioteket. .

Cafeterian används även av Fritid Hjärup på eftermiddagar och kvällar. Fritid har en ungdomslokal för lugnare aktiviteter i ett avskilt rum där det finns möjlighet att spela traditionella spel och lyssna på musik.

Cafeteria Foto: Daniel Clarén

 

Läs mer under fliken Hyra lokal

 

Hoppa till navigering