Etapp 2 Hjärups park

Utbyggnaden av Hjärups park fortsätter till hösten. Etapp 2 kommer likt etapp 1 att delas upp och anläggas i 2 omgångar.

Mer information kommer i början av hösten.

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 characters available

8 kommentarer till Etapp 2 Hjärups park

 1. Hej
  Jag undrar om det är planerat hundrastplats i Hjärups park och i så fall var och när. Den gamla vid järnvägen försvinner ju (även om den för mig aldrig varit ett alternativ). Vore bra om ni ville titta på Lommas hundrastplatser, en trevlig plats där flera kan mötas med sin hund.

  1. Hej Annette,

   Vi har som avsikt att anlägga en hundrastplats i den andra och sista delen av etapp 2. Som jag nämnt längre ned bland kommentarerna så finns det inget budgetbeslut i dagsläget när den sista delen av etapp 2 blir aktuell.

   Platsen som är tänkt för hundrastplats hittar du på sid. 10 i gestaltningsprogrammet. Här står det om ”utvecklingsytorna” med förslag om vad de kan komma att få för funktion i framtiden. Gå gärna in och läs i Gestaltningsprogrammet för att få en bild av parken som helhet.
   Med Vänlig Hälsning,
   Linnea Saarela,
   Parkingenjör i Staffanstorps kommun

 2. I er information om etapp 2 Hjärups park står det att mer information kommer i början av hösten. Nu kör entreprenadmaskinerna för fullt i den nya delen av parken. Har ni fortfarande ingen detaljinformation att ge här på er hemsida om vad ni gör och tänker göra?

  1. Hej Åke,

   Det stämmer att Skanska är igång för fullt med nästa del av parken. Ett nytt inlägg med mer detaljerad information kommer att publiceras i närtid på hemsidan. I stora drag innehåller denna del större gräsytor, större planteringar, grusgångar i stenmjöl och ett dike som kommer gå längsgående fastigheterna söder om området (norr om Vångavägen och Slättvägen).

   Med Vänlig Hälsning,
   Linnea Saarela,
   Parkingenjör i Staffanstorps kommun

 3. Hösten är här, vilken entreprenör blev det som skall fortsätta med parken och hur ser planerna ut ?

  1. Hej Jonas,

   Det är Skanska Sverige AB som blir entreprenör för nästa del av utbyggnaden. Tilldelningsbeslutet är skrivet, men p.g.a avtalsspärren kan inte kontrakt tecknas förrän i nästa vecka.

   Med Vänlig Hälsning,
   Linnea Saarela
   Parkingenjör i Staffanstorps kommun

 4. Hej!
  Jag undrar hur planerna ser ut för en lekplats i Hjärup parken, var, vilken etapp och tidsplan?
  Med vänlig hälsning,
  Viktoria

  1. Hej Viktoria,

   Vi har som avsikt att anlägga lekplatsen när parken är helt färdigställd samt när bostadsområdena i norr är klara. Första delen av etapp 2 kommer att anläggas i höst men det är finns fortfarande inget budgetbeslut gällande när den andra och sista delen av etapp 2 blir aktuell. Därför är det svårt att svara på tidplan i detta läget.

   På sidan 10 i Gestaltningsprogrammet står det om den tänka placeringen för lekplatsen.

   Med Vänlig Hälsning,
   Linnea Saarela
   Parkingenjör i Staffanstorps kommun