Arbete med förhinder

På grund av den mycket regniga hösten så har tyvärr Skanska blivit tvungen att avbryta arbetet med anläggandet av etapp 2 delområde 1.

Det är tyvärr inte möjligt att fortsätta arbetet förrän det torkat upp i marken. Som det ser ut just nu går det inte vare sig att hårdgöra ytor eller anlägga planteringsytor och uppfylla de krav som ställts. Vi avvaktar därför bättre väder och att området torkar upp innan Skanska fortsätter med att färdigställa den påbörjade etappen.

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 characters available

12 kommentarer till Arbete med förhinder

 1. Hade varit fantastiskt med ett utegym i parken!

  1. Tack för din kommentar! Det kommer att komma ett utegym i parken, men jag kan tyvärr inte svara på när.

   Vänlig hälsning
   Anna Palm
   Projektledare
   Tekniska enheten, Staffanstorp kommun

 2. Har det beslutats om något utegym i Hjärups Park?

  1. Hej
   Vi får många frågor om utegym i parken och vi planerar för att anlägga ett när budgeten medger. Budgeten för 2019 är ännu inte fastställd så jag kan tyvärr inte svara på om det kommer ett utegym under nästa år.

   Vänlig hälsning
   Anna Palm
   Projektledare
   Tekniska enheten, Staffanstorp kommun

 3. Hej! Vi är många som promenererar/joggar i den fina parken som håller på att växa fram. Min fråga är: planeras det någon form av belysning av stigarna så att man även kan gå där när det är mörkt? Det börjar ju bli allt mörkare om kvällarna och det vore ju tråkigt att inte kunna utnyttja parken då.
  Mvh
  Kajsa Wahlgren

  1. Hej

   Det finns planer på att sätta upp belysning i parken men tyvärr har det inte funnits utrymme för det i årets budget. Vi hoppas att det kan komma på plats under 2019.

   Vänlig hälsning
   Anna Palm
   Projektledare
   Tekniska enheten, Staffanstorp kommun

 4. Några uppdateringar angående parkens framtid ? när förväntas pågående etapp bli klar ? Ni har även skrivet tidigare att belysning i parken är på gång, lite allmän information vad som är på g och tider mm hade varit intressant att få reda på. Mvh // Jonas

  1. Hej Jonas!
   Nu har Skanska kommit igång med de sista arbetena i den etappen och de förväntas bli klara om ca en månad. Vad gäller belysningen måste jag be dig vänta ytterligare lite på klara besked då vi fortfarande jobbar med planeringen för det.

   Vänlig hälsning
   Anna Palm
   Projektledare, Tekniska enheten Staffanstorp kommun

 5. Hej,
  Undrar när arbetet ska dra igång igen i parken och vad är planerad att göra nu i år? mvh, Björn

  1. Hej Björn

   Vi kommer att träffa entreprenören (Skanska) den 11e april för att prata om när uppstarten ska ske och sätta en datum för färdigställande av etappen. De kommer att färdigställa de ytor som de redan har påbörjat med gångvägar och planteringar.

   Vänlig hälsning
   Anna Palm
   Projektledare, Tekniska enheten Staffanstorp kommun.

 6. Hej. Av ren nyfikenhet så undrar jag vad det är som Trädgårdskonsulterna AB gör i parken vid scenen, verkar som man gräver upp runt hela scenen ? Stort arbete tydligen då det har varit full ruljangs i minst tre dagar nu, trist att man förstör gångar/gräsmattor när man kör med grävmaskiner och lastbilar där – men det är kanske nödvändigt ? Mvh // Jonas

  1. Hej!

   De utför kompletteringsplantering och återställning runt scenen, det är arbete som inte kunnat göras innan scentaket var färdigbyggt och slutbesiktigat. Det kommer att bli häckplantering som ramar in scenen och de stora fundamenten.

   Vänlig hälsning
   Anna Palm
   Projektledare, tekniska enheten Staffanstorp kommun.