Skolan som strävar efter att synliggöra alla elever!

Hjärups skola är belägen mitt i hjärtat av byn. Ett modernt skolhus, byggt 1997, reser sig i två våningar. Varje klassrum har loft och grupprum. Matte/teknikverkstad och bibliotek på andra våningen ger möjligheter till flexibel undervisning och omsorg. Skolan har cirka 350 elever från F-klass till år 6 .

Läs mer »

Glad midsommar

Glad midsommar önskar vi från Hjärups skola.

Läs mer »

Spökbollsturnering

I fredagsförmiddag hade vi, på initiativ från eleverna, en spökbollsturnering i Idrottshallen. Lagen var blandade i 1-2, 3-4 och 5-6. Alla kämpade väl ivrigt påhejade av sina kamrater på läktaren

Läs mer »

Premiär för Livets kappsäck-videon

Vi har haft premiär för musikvideon som årskurs 5 och 6 arbetet med i värdegrundsarbetet med Livets Kappsäck. Alla skolans elever började med mingel och tilltugg i matsalen innan filmvisningen. Inom kort kommer videon […]

Läs mer »

Likabehandlingsplan 2016

Alla har rätt att känna sig trygg i skolan. Därför fattade riksdagen år 2006 ett beslut om en ny lag gällande alla elever i skola och förskola.

Läs mer »

Trygghet och trivsel

En vecka in på det nya läsåret hade 4-6 en härlig dag med skapande och gemenskap i fokus. Eleverna arbetade i blandade grupper där varje grupp målade en tavla.

Läs mer »

Välkomna till ett nytt läsår

Vi hoppas att ni alla haft en skön och avkopplande sommar. Höstterminen börjar fredagen den 19 augusti klockan 08.15. Eleverna träffas i sina klassrum. Ca 09.30 går alla eleverna ut på skolgården för en gemensam uppstart där våra nya förskoleklasselever traditionsenligt kommer att inviga skolåret med ett ballongsläpp. Bussen går hem klockan 10.00. Fritidshemmen är öppna på skolstartsdagen.

Läs mer »

Rådverksamheten

Idag har vi haft avslutning för alla våra råd. För att öka elevernas inflytande, medbestämmande och motverka mobbning har vi på Hjärups skola Elevråd.

Läs mer »

Vernissage ”Konsthistoria”

Den 29 maj kl 13-16 är det vernissage i Staffanstorp Konsthall. Elever från fyra skola bl a Hjärups skola visar upp sina resultat av arbetet kring temat ”Konsthistoria”

Läs mer »

Drop-in

Vi på A och C/D vill tacka alla föräldrar och elever för ett faktiskt Drop-in. Här kommer lite bilder från aktiviteterna.

Läs mer »

Fritidshemmets dag

En gång om årets uppmärksammar vi fritidshemmen, denna viktiga verksamhet genom att fira Fritidshemmets dag.

Läs mer »