Vad händer med medborgarförslaget?

På den här sidan kan du läsa om vad som händer med ett medborgarförslag om lämnats in

 1. Registrering hos kommunens kansli
  När ett medborgarförslag kommer in till kommunen lämnas det till kommunens kansli för registrering.
 2. Kommunfullmäktige behandlar medborgarförslaget
  Kommunfullmäktige kan besluta att överlämna medborgarförslaget till den nämnd som svarar för sådana frågor som medborgarsförslaget rör.
 3. Återkoppling till den som lämnat förslaget
  Förslagslämnaren får information om vem som ska fatta beslut
 4. Handläggning
  Handläggning av medborgarförslaget påbörjas. En tjänsteperson utses för att utreda förslaget. Tjänsteperson lämnar ett förslag till den beslutande nämnden eller fullmäktige om hur medborgarförslaget ska hanteras. Ett medborgarförslag bör behandlas inom ett år.
 5. Beslut om medborgarförslaget Nämnden eller fullmäktige fattar beslut i ärendet efter att ha tagit del av tjänstepersonens utredning. Du som förslagsställare har rätt att föredra ditt medborgarförslag vid det sammanträdet där det tas upp för beslut. Inbjudan skickas till dig av kommunens kansli.
 6. Återkoppling till den som lämnat förslaget Beslutet skickas till förslagsställaren när protokollet från sammanträdet är justerat.

 

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

 • Kommentarer


  pool

 • Blanketter


  pool

  Vill du söka barnomsorg, beställa betyg eller ansöka om bygglov? Här hittar du kommunens blanketter och här kommer du att hitta våra e-tjänster. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har knappt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare ger själ och hjärta åt vår verksamhet. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »