Val 2018

Val 2018

Söndagen 9 september 2018 är det val till riksdag, landstings- och kommunfullmäktige

Informationen på denna sida uppdateras kontinuerligt under 2018.

Här nedan följer information om var du kan förtidsrösta i Staffanstorps kommun, röstningslokaler och dess öppettider, hur du kan rösta om du inte har möjlighet att ta dig till en förtidsröstningslokal eller till en vallokal på valdagen med mera.

Vem får rösta?

Det är uppgifterna i Skatteverkets folkbokföringsregister 30 dagar före valdagen som avgör vem som har rätt att rösta och var. Det innebär att väljare bosatta i Sverige tas upp som röstberättigade i det valdistrikt där de var folkbokförda 30 dagar före valdagen. För att få rösta till riksdagen ska du ha fyllt 18 år, vara svensk medborgare och bo eller någon gång varit bosatt i Sverige.

Röstmottagare

Är du intresserad av att arbeta som röstmottagare vid valen 2018 är du välkommen att skicka in din intresseanmälan till valnamnden@staffanstorp.se senast 2018-03-30.

Som röstmottagare delar du ut valkuvert, håller ordning i vallokalen, tar emot röster samt räknar rösterna vid valdagens slut. Du får timarvode för din insats.

För att jobba som röstmottagare vid valet 2018 till riksdag, kommun och landsting så kommer det vara krav på att genomgå en utbildning som valnämnden i Staffanstorps kommun anordnar. Datum och tid för denna utbildning kommer att meddelas till de som blir förordnade som röstmottagare.

Erbjudande om att jobba som röstmottagare kommer skickas ut till berörda personer under våren 2018.

Kontaktinformation

Valnämnden, 245 80 Staffanstorp

Växel: 046-25 11 00, e-post

Vill du veta mer?

valmyndighetens webbplats finns utförlig information på många olika språk om val 2018.

Vill du fråga något kan du ringa valmyndighetens servicetelefon 020-825 825.

 

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »