Var kan du rösta?

Här får du veta mer om var du kan gå för att rösta på valdagen 9 september. Om du inte kan rösta på valdagen kan istället förtidsrösta från den 22 augusti.

Rösta på valdagen

Din vallokal står på ditt röstkort. Det finns en vallokal per valdistrikt och det är bara de som är folkbokförda i valdistriktet som får rösta i vallokalen.

På röstkortet står vilket valdistrikt du tillhör. Där står även adress och öppettid till vallokalen.

I varje valdistrikt finns en vallokal. Det är i den vallokalen du kan rösta på valdagen och där är där du blir avprickad i röstlängden och din röst lägga i valurnan. Det är också där som rösten blir räknad på valkvällen.

Förtidsrösta

Om du inte kan rösta på valdagen den 9 september kan du förtidsrösta i en röstningslokal var du vill i Sverige. En röstningslokal kan exempelvis vara kommunhuset, en skola eller ett bibliotek. Du måste ta med dig röstkort och ID-handling.

Förtidsröstningen startar den 22 augusti och pågår till valdagen den 9 september. Staffanstorps kommun kommer ha 2 förtidsröstningslokaler.

Mer information om var du kan förtidsrösta i Staffanstorp kommer inom kort.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »