Medborgarservice

Medborgardialog

Kommunen får dagligen svara på olika frågor som berör olika verksamheter i kommunen. Medborgarservice ser till att du får svar på dina frågor och kommer i kontakt med rätt person. Så enkelt är det!

Vi sätter medborgaren i centrum och är en länk mellan medborgare och politiker och tjänstemän. Du möts av kunniga och engagerade samhällsvägledare som hjälper dig med ditt ärende. Ofta kan vi lösa frågan direkt, annars ger vi dig återkoppling inom två dagar.

Du kan komma i kontakt med kommunen via 046-25 11 00, genom att komma in till Medborgarkontoret eller via kommentarer på vår webbplats. Du kan även göra felanmälan och lämna synpunkter.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

18 kommentarer till Medborgarservice

 1. Jag har garage på Apoteksgatan 9. Många gånger är det svårt att komma ut på Storgatan skulle rekommendera att man tar bort en parkeringsplats. Vid övergångssället mitt i mot apoteket.
  M v h
  Bengt Lindgren.

  1. Hej Bengt!
   Jag har lagt in ditt ärende i systemet för felanmälan, ditt ärende har registrerats och fick ärendenummer 16391. I systemet ska det gå direkt till de som har hand om parkeringsplatser i kommunen.
   MVH Malgorzata, Staffanstorps kommun

 2. Kan kommunens ansvariga för park och grönområde se till så vissna och torra grenar på blodlönnarna längs Trubadurvägen blir borttagna. Det ser tråkigt ut och kan vara en risk då de faller ner särskilt efter denna torra sommar. Har påtalat det tidigare men inget har hänt.

  1. Hej Margareta!
   Jag har lagt in ditt ärende i systemet för felanmälan, ditt ärende har registrerats och fick ärendenummer 15839. I systemet ska det gå direkt till de som har hand om grönområden i kommunen.
   mvh Malgorzata, Staffanstorps kommun

 3. Hej!
  Har bott i vårt hus i snart 58 år. Har aldrig sett någon råtta här förrän nu. Nu har vi en, tydligen inte fullvuxen, som mitt på dagen går upp i vårt sumakträd och hoppar ned i den inhägnade fröautomaten för fåglarna och stoppar i sig deras mat.
  Har ni någon i er ensamble, som är expert på att fånga råttor, så har han ett jobb att göra här. Hoppas på detta gör

  Åke Kjellqvist, Lagerlövs väg 18

  Med Vänlig Hälsning

  1. Hej Åke!
   Fågelmatning är tyvärr något som kan locka till sig råttor och möss. Vill man mata fåglar bör det ske på lämpligt sätt så att det inte skapar olägenhet eller att överbliven mat lockar till sig skadedjur och maten ska inte vara lättåtkomlig. Det kan därför vara lämpligt att ta bort fågelautomat från trädet och kanske hitta en annan bättre plats. Som fastighetsägare har man ett eget ansvar att hålla fastigheten fri från råttor. Om du har råttor i huset eller i din trädgård ska du kontakta något företag som har hand om skadedjursbekämpning. Kommunen har hand om skadedjursbekämpning i det kommunala avloppsnätet samt på kommunal mark.

   MVH Jeanette Lund, Miljöenheten, Staffanstorps kommun

 4. Cykelstigen från Hagalidskolan mot Dragonvägen underhålls dåligt den har varit glashal dom två sista dagarna morgon/kväll dottern problem att cykla till skolan,,,

 5. När ska gräset klippas utanför fotbollsplan vid Hagalid? Det är väl inte meningen att satsa på fina buskar o låta dom drunkna i ogräs? Slöseri med kommunens pengar! Har skrivit om detta innan o då visste ni inte vem som har ansvaret! Nu vet ni väl det efter så lång tid!

  1. Hej Tuija!
   Jag har lagt in ditt ärende i systemet för felanmälan ditt ärende har registrerats och fick ärendenummer 14163. I systemet ska det gå direkt till de som har hand om gräsklippning i kommunen. Hoppas det snart blir klippt!
   mvh Lisbeth, Staffanstorps kommun

   1. Buskarna är bortrivna vid fotbollsplanen /koloniområdet, men ogräset är nu halvmeterhögt igen. Sorgligt att det fortsätter så här.

    1. Hej Tuija!
     Tack för din kommentar. Vi har lagt in ditt ärende i systemet för felanmälan, ditt ärende har registrerats och fick ärendenummer 16906. I systemet ska det gå direkt till de som har hand om gräsklippning i kommunen.

     Med vänlig hälsning
     Medborgarkontoret

 6. Undrar vem som har hand om parkeringar o framförallt bilar som står i vändzoner o med punkteringar,kanske dags att ta en titt vid Jeppsagård då detta sker dagligen.

  1. Hej Patrik!
   Det finns olika vägar att gå antingen kan du lägga in en anmälan via denna länk http://easyincident.staffanstorp.se/publiktarende.aspx eller så kan du mejla till vår gatuingenjör Pär Larsson, par.larsson@staffanstorp.se.
   Trevlig helg Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

   1. Problemet är Lisbeth att gatuingenjören du hänvisar till inte bryr sig om felparkerade bilar. Det är vi många som kan intyga.

 7. Om man skickar mejl till någon som arbetar inom kommunen kan man inte förvänta sig ett svar?
  Har ni inte någon mejlpolicy som gäller alla anställda?

  1. Hej Inga!
   Du har absolut rätt i att man kan förvänta sig ett svar på mejl till kommunen. Jag är ledsen att jag missat att svara på din kommentar, jag kom tillbaka från semestern i måndags:-). Kommuner har en skyldighet enligt förvaltningslagen att besvara frågor från enskilda så snart som möjligt helst inom två dygn. Har du prövat att mejla till kommunen@staffanstorp.se?
   Trevlig helg, Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

 8. Vår kommun som oftast kallas för småstad har endast en offentlig klocka (placerad på Rådhuset) och den går oftast fel eller så går den inte alls. Är det så svårt att hitta en urmakare som kan reparera den? För cirka två år sedan stod den stilla i ett halvår.

  Varför har det varit så hemligt med placeringen av ett nytt bad på Åttan? Efter vad som stod i Sydsvenskan så har det varit bestämt i två år. Ytterst få kommuninvånare har känt till detta.

  1. Hej Margareta!
   Rådhusets klocka var sönder några månader en sommar det stämmer. När den skulle lagas var det så illa att det inte fanns reservdelar i lager i Sverige utan de fick beställas från utlandet. Du har också rätt i att klockan ibland går fel och vi reparerar den varje gång, tillverkarens reparatörer har varit här flera gånger.

   Jag tolkar det inte som att det har varit något hemligt i Åttans planläggning, man kan inte gå ut och informera om något förrän beslut är tagit. Vill du veta mer om detta kontakta dina politiker. https://staffanstorp.se/kommun-och-politik/sa-styrs-kommunen/politiker/
   mvh Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »