Vigselförrättare

För borgerliga vigslar i Staffanstorps kommun har Länsstyrelsen i Skånelän förordnat kommunjuristen Björn Anbring, Anita Sweder-Thorstensson (M), Inger Hossmark (M), Michael Sandin (M), Solveig Ohlsson (S), Christos Tsiparis (FP) och Christian Sonesson (M).

Björn Anbring

Björn Anbring är kommunjurist i Staffanstorps kommun.

– Jag har varit vigselförrättare sedan 1992 och fått glädjen att hittills viga 186 par sedan dess. Tycker att det känns oerhört fint att få möta människor i ett av livets bästa ögonblick.

Anitha Sweder Thorstensson Anitha Sweder Thorstensson (M)

– Jag tycker om mötet med människor.

– Att tillsammans med det blivande brudparet få vara med och forma en av de lyckligaste dagarna i livet skänker mig mycket glädje. För mig är det viktigt att träffa brudparet och tala igenom vigselakten så att ceremonin får den inramning och det innehåll som passar just det paret.

Samtidigt värnar jag om valfrihet & tycker att det är viktigt att det finns olika alternativ för vigslar så att var och en kan välja det alternativ som passar dem bäst.

Solveig Ohlsson Solveig Ohlsson (S)

– Jag förrättar vigslar för att jag tycker  att det är trevligt att få träffa människor i en sådan situation som, för de flesta, skiljer sig från det dagliga livet    – och det är verkligen ett rent nöje. Tänk att få vara med och uppleva parets viktigaste dag och förhoppningsvis göra den till ett minne för livet!

Christian Sonesson Foto:Staffanstorps kommun Christian Sonesson (M)

Inger Hossmark (M)

Bosatt i Staffanstorp sedan 60 talet. Under många år politiskt aktiv i både kommunfullmäktige, kommunstyrelse och olika nämnder.

– Jag blev som kommunalråd en av de första vigselförrättarna i Staffanstorp vilket jag gärna har fortsatt med. Det är alltid intressant att deltaga i människors stora ögonblick i livet och att försöka göra dem så minnesrika som möjligt.

Christos Tsiparis Christos Tsiparis (FP)

Något om min bakgrund: Jag är humanist, fil dr och universitetslektor. Detta har präglat min världsbild och min människosyn. Ett engagemang i samhälleliga och politiska frågor under flera decennier förde mig närmare verkligheten i människolivet. Som vigselförrättare är jag involverad i en stämningsfull och värdig cermoni. Jag får dela de vigdas glädje och kärleksvärme.

Michael Sandin Foto: Ulrika Vendelbo Michael Sandin (M)

 

 

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

2 kommentarer till Vigselförrättare

 1. Hej
  Jag och min sambo har bestämt oss för en borgerlig vigsel. Vi tänkte först viga oss i Malmö men i rådhuset där, får man bara bjuda med ett begränsat antal gäster. I medborgarhuset i Arlöv kan man bara viga sig på vardagar, annars får man bestämma tid med en vigselförrättare på annan plats. Vi har bestämt oss för den 22 oktober. Det jag undrar över är om ni anordnar vigslar även på lördagar och antalet gäster man får bjuda (vi blir cirka 18 stycken).
  Vänliga hälsningar
  Jenny Modén

  1. Hej Jenny!

   Jag får be dig att kontakta mig på telefon 046-251221.

   Vänligen
   Bianca Mogren, Staffanstorps kommun


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »