Budgetrådgivning

Pengar med Astrid Lindgren på. Foto: Lisbeth Svensson

Enskilda personer och familjer kan under en kortare eller längre period hamna i ekonomiska svårigheter. Genom aktiv skuld- och budgetrådgivning vill vi bidra till att så många som möjligt kan leva ett självständigt liv och klara sina åtaganden.

Har du…

 • problem att få pengarna att räcka till?
 • större utgifter än inkomster?
 • kommit efter med hyran?
 • hamnat i skuldfällan?
 • tänkt söka skuldsanering?

Vi kan…

 • hjälpa dig med att göra en budg
 • ge dig råd angående dina skulder
 • hjälpa till att prioritera utgifter
 • beräkna dina betalningsmöjligheter
 • hjälpa till att upprätta avbetalningsplaner
 • ge råd och anvisningar enligt skuldsaneringslagen

Kontakta budget- och skuldrådgivare Maria Leijgård, 046-287 17 07

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

4 kommentarer till Budgetrådgivning

 1. Var kan man vända sig för att få hyran betald?

  1. Om du har en hyresgäst som inte betalt hyran kan du ansöka om hjälp hos Kronofogden.
   Om det gäller en bostad ska du skriftligt meddela socialförvaltningen att hyresgästen blivit uppsagd. Du kan själv säga upp kontraktet eller direkt ansöka om vanlig handräckning/avhysning hos Kronofogden.

   Hos Kronofogden kan du få ett beslut (utslag) där det står att hyresgästen ska flytta. Du kan också vända dig till hyresnämnden eller tingsrätten för att få en dom.

   När det finns ett beslut på att hyresgästen ska flytta kan Kronofogden genomföra vräkningen. Det är bara Kronofogden som kan vräka en hyresgäst om den inte flyttar frivilligt. Kronofogden tar hand om transport och magasinering av egendom. Kostnaderna för det ska i första hand betalas av den som blir vräkt. Om denne inte kan betala kostnaderna får du som sökande göra det (inte för magasinering).

   Den vanligaste anledningen till att behöva få någon vräkt är obetalda hyror. Andra orsaker kan vara att hyresgästen stör grannarna, hyr ut i andra hand utan ditt godkännande eller bedriver brottslig verksamhet i lägenheten (eller lokal).

   Mer information om detta, inklusive ovanstående, finns på Kronofogdens hemsida https://www.kronofogden.se/Vrakning.html.

   Med vänlig hälsning,

   Edward Flemström
   administratör

   1. Hej tack så mycket för de goda råden vi har fortfarande inte fått hyran för april så vi förväntar oss att vi ska få den Det är en uthyrning i andra hand och kontraktet går ut siste augusti och då blir det inte förlängt .

 2. Hur gör man när en hyresgäst inte betalar hyran det är ett andrahandskontrakt och nu är det andra gången sedan september som han inte har betalt hyran. Vem kan hjälpa till så att den blir betald?