Fonder

Nya pengar Evert Taube Foto:Lisbeth Svensson

Socialnämnden beslutar om utdelning ur en fond som är avsedda för sociala ändamål:

Egil Olssons donation

1974 testamenterade Egil Olsson sin kvarlåtenskap till Staffanstorps kommun. Syftet var att pengarna skulle användas till extra utgifter för Pilegården som ej täcks av anslagen från kommunfullmäktige samt i första hand till förmån för kommunens pensionärer. Fonden förvaltas av kommunstyrelsen medan Socialnämnden beslutar hur avkastningen ska användas. 2004 användes avkastningen till aktiviteter för de boende på Pilegården.

Dessutom finns en fristående fond där bara personer som är mantalsskrivna i Staffanstorps kommun har rätt att söka pengar:

Helfrid och Lorentz Nilssons donation

Helfrid och Lorentz Nilssons donation har som ändamål att främja vård av behövande sjuka eller handikappade, med företrädesrätt för synskadade. Berättigade att söka pengar ur fonden är personer som är mantalsskrivna i Staffanstorps kommun.

Fondens pengar förvaltas av Sparbanken Skåne i Lund. Stiftelsens styrelse, med ledamöter från bland annat Staffanstorps kommun, beslutar om utdelning av pengar.

I styrelsen från kommunen ingår Liliana Lindström (M),  Pia Jönsson (S) och Hans Rochester (M).

Skriv en kort ansökan och förklara varför du söker pengar och hur stor summa du ansöker om. Ansökan kan göras när som helst på året till

Helfrid och Lorentz Nilssons Stiftelse
under adress:

Swedbank Stiftelsetjänst
Box 206
221 00 Lund

 

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

4 kommentarer till Fonder

 1. Hej jag har ansökt i juni 2017 om att få hjälp till nya glasögon då jag har behov av detta. Jag har skickat in kostnadsförslag från Specsavers och har önskat 5500 kr för hjälp med köp av nya glasögon. Har inte fått något svar på detta. Tacksam för svar snarast. Med vänlig hälsning Kerstin Nilsson, Hjärup.

  1. Hej,
   Tack för din fråga. Vi har vidarebefordrat den till Swedbank Stiftelsetjänst som förvaltar stiftelsen och hanterar inkomna ansökningar.
   Med vänlig hälsning
   Eva Palmqvist, Staffanstorps kommun

   1. Hej! Jag undrar om man måste ha en ansökningsblankett för denna fond?

    1. Hej David,
     Nej, du behöver ingen specifik blankett.

     Med vänlig hälsning, Louise Lave, Staffanstorps kommun


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »