Medborgarkontoret

När du ringer eller besöker kommunen är det till oss på Medborgarkontoret du kommer till först. Vi ger personlig service på plats, i telefon och via e-post. Här får du svar och vägledning om kommunens olika verksamheter. Våra mål är att förbättra servicen för medborgarna, minska handläggningstiden och öka tillgängligheten.

Flera vanliga enkla ärenden klaras av här hos oss, som till exempel utlämning av busskort till gymnasieelever, enklare faderskapsärenden, information om tomtkö, vi tar emot deklarationer i deklarationstider och har hand om handläggning av parkeringstillstånd för funktionshindrade. Vi hanterar även synpunkter och frågor via vår webbplats, e-post och telefon.

Medborgarkontoret i Staffanstorp

På Medborgarkontoret i Rådhuset har vi öppet klockan 8-17 varje vardag. Helger och helgdagar har vi stängt.

23/12, kl. 8-14
27-30/12, kl. 8-17
2-4/1, kl. 8-17
5/1, kl. 8-14

Medborgarkontoret i Hjärup

Medborgarkontoret  Hjärup är stängt för tillfället. Information kommer att finns här så fort vi vet när vi öppnar igen. Vill du komma i kontakt med oss innan så mejla eller ring till Medborgarkontoret i Staffanstorp.

Kontakt och synpunkter

Har du synpunkter på kommunens service eller tjänster, kan du fylla i dina synpunkter direkt här på webbplatsen. Du kan skicka beröm eller klagomål, felanmäla och komma med förslag till förbättringar. Du kan också ställa frågor till våra verksamheter.

Medborgarkontorets telefon 046-25 11 10 eller skicka e-post till Medborgarkontoret.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

17 kommentarer till Medborgarkontoret

 1. Jag har ett ärende med nr 13626 där jag frågade om ni tycker att det är OK att man har sin bostad i ett industriklassat område.
  Det är på Kranvägen 5 i byggnaden parallellt med Vesumsvägen som det bor personer.
  Inget svar på en i mitt tycke enkel fråga fortfarande efter två och en halv vecka.

  1. Tackar för svaret så här en och en halv månad senare. Om jag fick svar på min fråga, njaaä.
   I vilket fall löd svaret såhär:

   Du har gjort en felanmälan till Medborgarkontoret, som har ärendenummer 13626.
   Detta är ett ärende för polisen inte kommunen.//Pär Larsson Teknikförvaltningen
   Har du ytterligare frågor, är du välkommen att ta kontakt med oss på
   tel: 046-25 11 00 , eller via e-post på medborgarkontoret@staffanstorp.se.

   Information om Staffanstorp kan du hitta på http://www.staffanstorp.se
   Med vänlig hälsning
   Medborgarkontoret

 2. Hej!
  Hur går det i ärende nr 13426? Det är ganska längesedan jag kontaktade er men ingenting har hänt. Varför?

  1. Hej Elsy
   Beklagar att du fått vänta, här kommer svaret från Green landscaping:

   Har varit hos Zoogiganten 3 gånger och försökt få fatt i en sådan skopa du efterfrågade . Dom tar inte hem den längre, därför har vi satt en snöskyffel där precis som på hundrastplatserna i Staffanstorp.

   Med vänlig hälsning Ann Hjortzberg, Medborgarkontoret

 3. Hej,
  Jag försökte skicka en andra påminnelse på ett ärende som jag skickade in i somras, men det valde man att filtrera bort, hade det inte varit bättre att ni hade svarat på min fråga! När jag skrev det i somras blev jag lovad att det skulle behandlas under hösten. Detta är 2:a gången som jag frågar efter svar på ärendenummer 12861.

  1. Hej Björn,
   I vårt system har detta svar på ärende 12861 skickats till dig ca en vecka efter det att du la in din fråga. Beklagar om något är fel i systemet. Svaret var: ”Kommunen kommer att ta fram en trafik- och mobilitetsplan för hela kommunen med planerad start efter sommaren. I denna kommer korsningen Dalbyvägen-Industrivägen att analyseras och åtgärdsförslag att tas fram. Korsningen har dock två väghållare – kommunen och Trafikverket, vilket innebär att vi även måste vara överens med Trafikverket om åtgärd och behov av åtgärd.”

   Undrar du mer i frågan mejla gärna Lisa Callreus.
   Med vänlig hälsning Ann Hjortzberg, Medborgarkontoret

   1. I erat svar skulle ni komma tillbaka under hösten och det har ni inte gjort, eller hur!

 4. Hej!
  Jag undrar varför kommentarerna inte längre är tidsanpassade, de ligger ”huller-om-buller?
  /Eva

  1. Hej Eva!
   Tack för din synpunkt. Kommentarerna ligger med den senaste kommentaren överst. Svaret på kommentaren hamnar under i en så kallat tråd. Ibland lämnar någon en kommentar mitt i en tråd och då kan det upplevas ”huller om buller”. Tidigare hade vi dem i kronologisk ordning men då var den senaste längst ner, eftersom folk klagade att de fick scrolla så mycket, vissa sidor har många kommentarer, beslöt vi oss att prova med senaste kommentaren överst.
   Trevlig helg Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

 5. Hej. Jag bor på Vagnvägen i Hjärup, och äger alltså mitt hus och en andel i Vagnvägens samfällighetsförening (dvs hela områdetet är privatägd mark).

  Såg idag 23/10 att det byggföretag som bereder marken för bygget av kedjehus på Tågvägen har kopplat in sig på ett av de elskåp som står på Samfällighetens mark, samt grävt upp hela Samfällighetens gräsmatta för att gräva ner elledningarna. Mig veterligen har inte tillstånd för detta hämtats hos Samfälligheten, och vi har inte heller fått någon information om uttag av el ur vårt elskåp.

  Jag ber er att så fort som möjligt undersöka detta och återkomma eftersom Samfälligheten absolut inte kan stå för byggets elkostnader. Om det är så att byggaren bara antagit att det är kommunens mark utan att fråga, och bara kopplat in sig kan det ju i fråga om stöld och egenmäktigt förfarande. OM det är kommunen som gett tillstånd till detta utan att fråga Samfälligheten om lov är kan det ju handla om myndighetsmissbruk.

  Så vänligen undersök detta snarast, för elen har ju redan börjat förbrukas.

  1. Hej Annika!
   Ta kontakt med Derome som bygger där, kontakta Bengt-Erik Karlsson tel 0340-66 64 83.
   Vänligen Karolina Gnosspelius, Staffanstorps kommun

 6. Hej! Jag bor vid Mellanvången. Jag måste få berömma den nya fina Mellanvångsparken! Det är fantastiskt att se hur mycket glädje den ger. Familjer träffas, det är ´pick nick i det grön, barn i alla åldrar leker och har kul. En fantastisk satsning…..det kommer dock ett litet ”men”….
  Vi är många hundägare som går i parken, längst dom nya gång/cykelbanorna, leker med våra hundar på Gröningen osv….nu kommer mitt ”men”, det finns inga hundlatriner. Det finns papperkorgar på lekplatsen, men det är ju ingen hit att slänga påsarna där, då dessa inte har något lock och det skulle medföra odörer för de som sitter och fikar.
  Och finns det inget ställe att slänga påsarna på är risken kanske stor att hundägare inte plockar upp efter sina hundar, och det vill vi inte.
  Skulle det vara möjligt att få en hundlatrin, på gröningen mittemot lekplatsen och en längst den nya cykel/gångbanan som går parallellt med Domarringen?

  1. Hej Annika!
   Kul att det uppskattas och används!
   Tack för tipset, det får vi såklart åtgärda. Det måste ha fallit bort i processen.
   Med vänlig hälsning
   Karl Andersson, Staffanstops kommun

   1. Toppen!! Tack på förhand :)

 7. Övergiven bil?
  På parkeringen mitt emot Gulf-macken, vid Skåningen, har en silverfärgad Saab 9-5 kombi stått parkerad i minst ett halvår… Lämpligt att kolla upp kanske innan någon får för sig att vandalisera/elda upp den?

  1. Hej Johan!
   Tack för din uppmärksamhet. Vi ska skicka dina synpunkter vidare till bland annat Tekniska enheten. Du kan alltid lämna synpunkter och ställa frågor direkt till enheterna via vårt kundservicesystem som du hittar här: https://staffanstorp.se/politik/demokrati-och-paverkan/kundservice-och-synpunkter/
   Vänligen Maria Aspegren, Medborgarkontoret

 8. Trasig belysning
  Promenerade med hunden ikväll på gångbanan från Åkershus mot Häradsbyn, längs med Annero-skolan. Minst 10 lyktstolpar var ur funktion, varav tre st på rad. Resultat: väldigt mörkt och otryggt, ytterst olämpligt inte minst med tanke på alla de bostadsinbrott som just nu förekommer i byn…