Medborgarkontoret

Medborgarkontor och bibliotek i rådhuset. Foto: Staffanstorps kommun

När du ringer eller besöker kommunen är det till oss på medborgarkontoret du kommer till först. Vi ger personlig service på plats, i telefon och via e-post. Här får du svar och vägledning om kommunens olika verksamheter. Våra mål är att förbättra servicen för medborgarna, minska handläggningstiden och öka tillgängligheten.

Flera vanliga enkla ärenden klaras av här hos oss, som till exempel utlämning av busskort till gymnasieelever, enklare faderskapsärenden, vi  har handläggning av parkeringstillstånd för funktionshindrade. Vi hanterar även synpunkter och frågor via vår webbplats, e-post och telefon.

Medborgarkontoret i Staffanstorp

På medborgarkontoret i rådhuset har vi öppet klockan 8-17 varje vardag. Helger och helgdagar har vi stängt.

Medborgarkontoret i Hjärup är stängt. Vill du komma i kontakt med oss så mejla eller ring till medborgarkontoret i Staffanstorp.

Kontakt och synpunkter

Har du synpunkter på kommunens service eller tjänster, kan du fylla i dina synpunkter direkt här på webbplatsen. Du kan skicka beröm eller klagomål, felanmäla och komma med förslag till förbättringar. Du kan också ställa frågor till våra verksamheter.

Medborgarkontorets telefon 046-25 11 10 eller skicka e-post till medborgarkontoret.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

10 kommentarer till Medborgarkontoret

 1. Hej! Jag skulle komma ikontakt med någon i kommunen som kan hjälpa mig med frågor kring att starta ett Hvb hem. Tacksam för svar. Mvh Maryam

  1. Hej!

   Om det gäller frågor om formalia kring hur man startar ett HVB hem så ska du vända dig till IVO och det finns även viss information på Socialstyrelsens hemsidor.
   Har du frågor kring marknadsundersökning och kommunens eventuella behov så kan du kontakta Enhetschefen Ulrika Bengtsdotter direkt på mail eller telefon. Ulrika.bengtsdotter@staffanstorp.se eller 046-251114.

   Med vänlig hälsning
   Medborgarkontoret

 2. EN ÖNSKAN
  Vi är många motionärer i Friskis o Svettis som använder STANSTORPS SKOLANS sal, SNÄLLA SNÄLLA reparera rullgardinerna där, det har sett beklämmande ut under flera, flera år, salen är bra att gympa i MEN RULLGARDINERNA går inte att använda. VI ÄR MÅNGA SOM SER MED GLÄDJE FRAM EMOT HÖST TERMINEN OCH EN FÖRHOPPNING ATT DE ÄR ÅTGÄRDADE, TACK!

  Vänligen
  Britt Ragnarsson Nilsson

  1. Hej,
   Tack för din kommentar. Jag har meddelat skolan och de ska se vad de kan göra åt saken.
   Vänligen
   Anne Björcke, utbildningsförvaltningen

 3. Hej då kommunen håller på med nedgrävningar av kanaler på trädgårdsmästaren i Hjärup så har jag önskemål om gatulamporna på gångbanan mellan mitt hus nr 8 och hus nr 4. Önskemålet är att byta ut de höga gatulamporna till de små korta som ni redan satt på andra sidan i trädgårdsmästaren. Varför jag önskar byte av gatulamporna är för att de lyser väldigt starkt och rakt in i vårt sovrum. Jag har försökt med mörkläggnings rullgardin men det funkar inte då min fru vantrivs när det är Beck mörkt. Tänkte ni kunde passa på nu medansvar ni är där och gräver.
  Med vänlig hälsning,
  Boris Navia
  Trädgårdsmästaren 8

 4. Hej!
  Jag söker jobb inom hemtjänsten. Jag pratar bara lite svenska.
  Jag bor i Hjärup. Svara mig.
  Mvh Judit Algeier

  1. Hej Judit!
   Våra lediga tjänster kan du läsa om här:https://staffanstorp.se/arbete-och-naringsliv/kommunen-som-arbetsplats/lediga-tjanster/

   I kommunen finns det privat hemtjänst de drivs av Agatens hemtjänst kontakt: karin.wictor@agatenhemtjanst.se och Humana hemtjänst kontakt: tina.andersson@humana.se och Ugglans hemtjänst kontakt: anna@ugglanshemhjalp.se och i Hjärup är det Klöverlyckan kontakt: kloverlyckan.karin@telia.com
   Lycka till 🙂
   Lisbeth, Staffanstorps kommun

 5. Hej!
  Vart har mina inlägg tagit vägen? Det handlade om vegetationen som växer ut över Järnvägsgatan. Allt är borttaget.
  Eftersom Staffanstorps kommun inte ansvarar för denna gatas utseende och beskaffenhet, beträffande vegetationen, utan hänvisar till Trafikverket, skulle jag vara tacksam om ni kunde upplysa mig om en person på Trafikverket, som jag kan kontakta.
  Mvh
  Anders Andersson

  1. Hej Anders! Dina inlägg ligger på den sida där du skrev dem, på sidan Kontakt. Här finner du dina inlägg: https://staffanstorp.se/kommun-och-politik/om-kommunen/kontakt/comment-page-2/#comment-56738 samt https://staffanstorp.se/kommun-och-politik/om-kommunen/kontakt/comment-page-2/#comment-56622
   Ha en fortsatt trevlig dag!
   Johanna, Staffanstorps kommun

  2. Hej Anders!
   Kommunen har ingen viss kontaktperson på Trafikverket. Du kan nå Trafikverket via denna sida: http://www.trafikverket.se/om-oss/kontakt/
   vänligen Pär Larsson, Tekniska enheten


 • Information om COVID-19

  coronavirus

  Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sidor där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Den sidan besöker du genom att klicka här.

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »