Medborgarkontoret

Medborgarkontor och bibliotek i rådhuset. Foto: Staffanstorps kommun

När du ringer eller besöker kommunen är det till oss på medborgarkontoret du kommer till först. Vi ger personlig service på plats, i telefon och via e-post. Här får du svar och vägledning om kommunens olika verksamheter. Våra mål är att förbättra servicen för medborgarna, minska handläggningstiden och öka tillgängligheten.

Flera vanliga enkla ärenden klaras av här hos oss, som till exempel utlämning av busskort till gymnasieelever, enklare faderskapsärenden, vi  har handläggning av parkeringstillstånd för funktionshindrade. Vi hanterar även synpunkter och frågor via vår webbplats, e-post och telefon.

Medborgarkontoret i Staffanstorp

På medborgarkontoret i rådhuset har vi öppet klockan 8-17 varje vardag. Helger och helgdagar har vi stängt.

Medborgarkontoret i Hjärup är stängt. Vill du komma i kontakt med oss så mejla eller ring till medborgarkontoret i Staffanstorp.

Kontakt och synpunkter

Har du synpunkter på kommunens service eller tjänster, kan du fylla i dina synpunkter direkt här på webbplatsen. Du kan skicka beröm eller klagomål, felanmäla och komma med förslag till förbättringar. Du kan också ställa frågor till våra verksamheter.

Medborgarkontorets telefon 046-25 11 10 eller skicka e-post till medborgarkontoret.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

14 kommentarer till Medborgarkontoret

 1. Hej! Jag skulle komma ikontakt med någon i kommunen som kan hjälpa mig med frågor kring att starta ett Hvb hem. Tacksam för svar. Mvh Maryam

  1. Hej!

   Om det gäller frågor om formalia kring hur man startar ett HVB hem så ska du vända dig till IVO och det finns även viss information på Socialstyrelsens hemsidor.
   Har du frågor kring marknadsundersökning och kommunens eventuella behov så kan du kontakta Enhetschefen Ulrika Bengtsdotter direkt på mail eller telefon. Ulrika.bengtsdotter@staffanstorp.se eller 046-251114.

   Med vänlig hälsning
   Medborgarkontoret

 2. EN ÖNSKAN
  Vi är många motionärer i Friskis o Svettis som använder STANSTORPS SKOLANS sal, SNÄLLA SNÄLLA reparera rullgardinerna där, det har sett beklämmande ut under flera, flera år, salen är bra att gympa i MEN RULLGARDINERNA går inte att använda. VI ÄR MÅNGA SOM SER MED GLÄDJE FRAM EMOT HÖST TERMINEN OCH EN FÖRHOPPNING ATT DE ÄR ÅTGÄRDADE, TACK!

  Vänligen
  Britt Ragnarsson Nilsson

  1. Hej,
   Tack för din kommentar. Jag har meddelat skolan och de ska se vad de kan göra åt saken.
   Vänligen
   Anne Björcke, utbildningsförvaltningen

 3. Hej då kommunen håller på med nedgrävningar av kanaler på trädgårdsmästaren i Hjärup så har jag önskemål om gatulamporna på gångbanan mellan mitt hus nr 8 och hus nr 4. Önskemålet är att byta ut de höga gatulamporna till de små korta som ni redan satt på andra sidan i trädgårdsmästaren. Varför jag önskar byte av gatulamporna är för att de lyser väldigt starkt och rakt in i vårt sovrum. Jag har försökt med mörkläggnings rullgardin men det funkar inte då min fru vantrivs när det är Beck mörkt. Tänkte ni kunde passa på nu medansvar ni är där och gräver.
  Med vänlig hälsning,
  Boris Navia
  Trädgårdsmästaren 8

 4. Hej!
  Jag söker jobb inom hemtjänsten. Jag pratar bara lite svenska.
  Jag bor i Hjärup. Svara mig.
  Mvh Judit Algeier

  1. Hej Judit!
   Våra lediga tjänster kan du läsa om här:https://staffanstorp.se/arbete-och-naringsliv/kommunen-som-arbetsplats/lediga-tjanster/

   I kommunen finns det privat hemtjänst de drivs av Agatens hemtjänst kontakt: karin.wictor@agatenhemtjanst.se och Humana hemtjänst kontakt: tina.andersson@humana.se och Ugglans hemtjänst kontakt: anna@ugglanshemhjalp.se och i Hjärup är det Klöverlyckan kontakt: kloverlyckan.karin@telia.com
   Lycka till 🙂
   Lisbeth, Staffanstorps kommun

 5. Hej!
  Vart har mina inlägg tagit vägen? Det handlade om vegetationen som växer ut över Järnvägsgatan. Allt är borttaget.
  Eftersom Staffanstorps kommun inte ansvarar för denna gatas utseende och beskaffenhet, beträffande vegetationen, utan hänvisar till Trafikverket, skulle jag vara tacksam om ni kunde upplysa mig om en person på Trafikverket, som jag kan kontakta.
  Mvh
  Anders Andersson

  1. Hej Anders! Dina inlägg ligger på den sida där du skrev dem, på sidan Kontakt. Här finner du dina inlägg: https://staffanstorp.se/kommun-och-politik/om-kommunen/kontakt/comment-page-2/#comment-56738 samt https://staffanstorp.se/kommun-och-politik/om-kommunen/kontakt/comment-page-2/#comment-56622
   Ha en fortsatt trevlig dag!
   Johanna, Staffanstorps kommun

  2. Hej Anders!
   Kommunen har ingen viss kontaktperson på Trafikverket. Du kan nå Trafikverket via denna sida: http://www.trafikverket.se/om-oss/kontakt/
   vänligen Pär Larsson, Tekniska enheten

 6. Jag väntar sedan början av december 2016 på ett svar från ansvarig tjänsteman vad som händer på Ingris väg och Johannas väg, hur länge upplagen på våra parkeringsplatser ska finnas kvar samt vad som gäller för tillfälliga parkeringsförbud på gatorna. Jag har kontaktat Medborgarkontoret och försökt nå ansvarig tjänsteman utan resultat.

  Just nu ser upplagen mest ut som skräphögar, och ingen verksamhet har förevarit den senaste veckan.

  Den enda information boende fått är att det uppstår störningar i samband med byte av renstensbrunnar. Den informationen delades ut i brevlådorna i mitten av november 2016.

  1. Du kommer nog inte få svar heller. Mannen som har i uppgift att svara på din och andras liknande frågor bryr sig inte om den här sidan, man kan inte tolka hans agerande på annat sätt. Han har upprepade gånger fått kritik för att han inte svarar och inte någon gång har han visat någon form av självkritik. Mig har han ett par gånger tyckt att jag skulle besöka honom på hans jobb, istället för att han svarade här. Han tyckte alltså att jag skulle ta ledigt från mitt jobb för att besöka honom, när det enklaste hade varit om han skött sitt jobb och svarat här.
   Det som försvårar det hela är att hon som sköter om sidan inte heller verkar bry sig speciellt mycket.

   1. Hej Johan!
    Du har helt fel vi bryr oss och jobbar så svetten lackar. Tänk på att den som tar emot din kommentar är en riktig människa. En människa med känslor, tankar och behov. Jag ber dig att tänka en extra gång innan du skriver något respektlöst till någon.
    Ha en trevlig dag Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

  2. Hej Jens

   Området Lars väg med kringliggande gator kommer att pågå fram till mars 2017. När det gäller upplag på befintliga parkeringar kommer jag att ta kontakt med entreprenören gällande utrymmet de nyttjar.
   Upplagsplatserna på Ingris väg och Johannas väg kommer att tömmas inom kort samt städas.
   Pga diverse vattenläckor i kommunen har detta arbete dragit ut på tiden.

   Tekniska enheten
   par.larsson@staffanstorp.se