Kommun

Barn utanför Rådhuset. Foto: Ola Winqvist

Staffanstorps kommun ligger precis där den ska, med mycket kort resväg för alla inom Greater Copenhagen. Köpenhamnaren kör hit på 30 minuter. Malmöbon tar sig hit på mindre än en kvart och Lundabon cyklar till Staffanstorp på 15 minuter eller tar bil eller buss på tio. Vi påstår inte att vi ligger ”nära”.  Vi ligger betydligt närmare än så.

I Staffanstorps kommun finns det bästa av flera världar. Här finns lugnet med varierad natur, men också spännande och annorlunda upplevelser och social gemenskap.

Kommunen har drygt 24 000 invånare och av dem bor omkring 15 000 i centralorten Staffanstorp. I Hjärup bor knappt 4 500 invånare.

Läs om kommunens resa från dåtid till framtid >>

Besöksadress: Rådhuset, Torget 1
Postadress: 245 80 Staffanstorp
kommunen@staffanstorp.se
Organisationsnummer: 212000-1017
Faktureringsadress: Staffanstorps kommun, Fakturaenheten, Ref: XXXX (referens anges vid beställning), Box 2, 245 21 Staffanstorp

Växel 046-25 11 00

Medborgarkontoret 046-25 11 10

Kontaktuppgifter till Staffanstorps kommun

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

3 kommentarer till Kommun

 1. I senaste numret av StaffanstorpsAktuellt svarar driftledare Pär Larsson på en fråga om parkering där trottoarkanten ersatts av en vit linje att parkering är tillåten innanför den vita linjen upp mot häckar och plank. Häpnadsväckande! När trottoaren på vår gata försvann fick vi svaret av kommunen att ”vita linjen är lika med trottoarkant” och att i ”p-vakternas åliggande gäller att hålla efter detta”. Har kommunens policy ändrats till att vi ska ha bilar på trottoarerna och tvinga ut fotgängare och barnvagnar på gatan?

 2. Permanentparkerade bilar på Tellusvägen i Kyrkbyn, t.o.m en avställd bil sedan 8 juli står på gatan. Vad gör parkeringsvakter? Kommunen bör kräva att bolaget som har ansvar för felparkerade bilar gör sitt jobb! Utöka tiden för parkeringsbevakning, 20 timmar per månad räcker inte. Det är helt löjligt att ha regeln om ett dygnsparkering om det inte kan bevakas att medborgarna håller sig till.

  1. Hej Seija,

   Det är alldeles riktigt att våra parkeringsvakter arbetar 20 timmar per månad, det är politiskt beslutat. Det jag kan göra i detta läget är att be våra parkeringsvakter besöka denna gata på deras nästa runda.

   Om du önskar utökad tid för parkeringsbevakning så kan du alltid skicka in ett medborgarförslag. Följ denna länk: https://staffanstorp.se/kommun-och-politik/demokrati-och-paverkan/medborgarforslag/

   Med Vänlig Hälsning,
   Linnea Saarela, parkingenjör i Staffanstorps kommun