Kommun

Barn utanför Rådhuset. Foto: Ola Winqvist

Staffanstorps kommun ligger precis där den ska och har ett utomordentligt strategiskt läge mitt i den dynamiska Öresundsregionen, nära tre stora universitetsstäder. Köpenhamnaren kör hit på 30 minuter, malmöbon tar sig hit på mindre än en kvart och lundabon cyklar till Staffanstorp på 15 minuter.  Vi påstår inte att vi ligger ”nära”.  Vi ligger betydligt närmare än så.

Vi har ett av de bästa näringslivsklimaten i landet, som tillsammans med vårt geografiska läge gör oss attraktiva för företag. Samtidigt lockar vi också – genom spännande byggnadsprojekt, goda kommunikationer och bra kommunal service – allt fler människor att flytta hit.

Med det sagt, Staffanstorps kommun har väldigt mycket att erbjuda. Här finns lugnet med varierad natur, men också spännande och annorlunda upplevelser och social gemenskap. Staffanstorps är en god kommun att leva i. En vänlig kommun att känna sig trygg i. En säker kommun att växa upp i. En klok kommun som förstår att värna om sina medborgare i alla åldrar.

Kommunen har cirka 25 500 invånare och av dem bor omkring 16 000 i centralorten Staffanstorp. I Hjärup bor knappt 4 500 invånare.

Här kan du läsa en digital broschyr om kommunen >>

Läs om kommunens resa från dåtid till framtid >>

Hoppa till navigering