Ekonomi

Pengar med Astrid Lindgren på. Foto: Lisbeth Svensson

Staffanstorps kommuns verksamhet är till stor del finansierad med kommunalskatt. Avgifter inom till exempel barnomsorg, äldreomsorg och VA-området är en annan viktig finansieringskälla.

Den kommunala skattesatsen (skatt till kommun och landsting) uppgår år 2019 till 30,72 % enligt följande:

Staffanstorps kommun 19,54 %
Region Skåne 11,18 %

Om du är medlem i Svenska kyrkan betalar du även en kyrkoavgift. Kyrkoavgiftens storlek bestäms av vilken församling du tillhör.

Kyrkoavgift (%)

S:t Staffans församling 0,87
Uppåkra församling 1,19
För den som är medlem i Svenska kyrkan är begravningsavgiften inbakad i kyrkoavgiften. De som inte tillhör Svenska kyrkan betalar separat begravningsavgift.

Begravningsavgift (%)

S:t Staffans församling 0,253
Uppåkra församling 0,253

Ekonomiska rapporter

För att lättare kunna följa trender och långsiktig ekonomisk utveckling kan sammanställningen Ek nyckeltal 10 år användas. I sammanställningen av de ekonomiska nyckeltalen visas de tio senaste bokslutens redovisning.

Budget

Årsredovisning

Staffanstorps kommuns årsredovisning innehåller en översikt över kommunens ekonomiska ställning och verksamhet. Den sammanställda redovisningen för kommunkoncernen omfattar förutom nämnder och förvaltningar även den verksamhet som drivs i form av aktiebolag.
Här nedan kan du läsa årsredovisningen i sin helhet. 2008-2011 finns det också en populärversion att läsa.

 

Kontakt

Vid frågor – vänligen kontakta ekonomiavdelningen.

Hoppa till navigering

 • Information om COVID-19

  coronavirus

  Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sidor där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Den sidan besöker du genom att klicka här.

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »