EU-arbete

EU-flagga Foto: Giampaolo Squarcina By: flickr.com

EU påverkar direkt eller indirekt de flesta verksamheter i en kommun, men innebär också möjligheter till utveckling. Många utmaningar är gemensamma i Europa och som kommun har vi möjlighet att tillsammans med andra aktörer utveckla våra verksamheter genom EU:s fonder och program.

Staffanstorps kommun bedriver ett aktivt EU-arbete och har en positiv grundinställning till att delta i samarbetsprojekt som främjar kommunen dess invånare och näringsliv. De EU-finansierade projekten ska utgå från verksamheternas behov och komplettera det utvecklingsarbete som bedrivs i kommunen.

EU:s fonder och program

EU erbjuder utvecklings- och finansieringsmöjligheter via ett stort antal fonder och program. Programmen har olika inriktningar och målsättningar och riktar sig exempelvis till företag, organisationer och offentliga aktörer.

På Riksdagens webbplats EU-upplysningen hittar du mer information om aktuella program och hur du söker stöd.

I Skånska kommuners guide till EU-program 2014-2020 finns de vanligaste och största programmen som är intressanta ur ett lokalt eller regionalt Skånskt perspektiv sammanställda.

Mer information om EU

På nedanstående länkar hittar du mer information om EU:

EU:s officiella webbplats

EU-upplysningen vid Sveriges Riksdag

Sveriges kommuner och landstings EU-arbete

Kommunförbundet Skånes EU-arbete

Region Skånes EU-arbete

Hoppa till navigering

 • Information om COVID-19

  coronavirus

  Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sidor där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Den sidan besöker du genom att klicka här.

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »