Kontakt & felanmälan

 •  Adress


  Staffanstorps kommun
  245 80 Staffanstorp
  Besök: Rådhuset, Torget 1
  Växel: 046-25 11 00
  Org.nr.: 212000-1017
  E-post
  Journr, kvällstid, helger

 • Medborgarkontor


  Vi finns i rådhuset på torget i Staffanstorp. Öppet vardagar klockan 8-17. Helger och helgdagar har vi stängt.
  Telefon: 046-25 11 10
  E-post

 • Demokrati


  Som medborgare i Staffanstorps kommun kan du kontakta dina förtroendevalda  för att diskutera kommunala frågor och du kan även lämna ett medborgarförslag.

 • Karta


  karta

Kontakta förvaltningar och verksamheter

Kommunledning
Kommunstyrelseförvaltningen
Arbetsmarknadsförvaltningen
Omsorgsförvaltningen
Räddningstjänsten
Stadsbyggnadsförvaltningen
Utbildningsförvaltningen
Kommunens näringslivsbolag, Business Port Staffanstorp

E-postadresser

E-postadresser till tjänstmän följer generell e-poststandard förnamn.efternamn@staffanstorp.se. Specialtecken såsom å, ä och ö används inte.

E-postadresser till förtroendevalda hittar du under Politikerregister.

Synpunkter och felanmälan

Du kan skicka beröm eller klagomål, felanmäla och komma med förslag till förbättringar. Dina synpunkter är värdefulla för oss och de hjälper oss att utveckla och förbättra kommunens verksamhet.

Lämna din synpunkt eller felanmälan här >>

Alla inkomna synpunkter, frågor med mera registreras och följs upp. Även dina uppgifter registreras i vårt datasystem och blir därmed en offentlig handling (detta gäller inte de ärenden som beläggs med sekretess).

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter här >>

 

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

191 kommentarer till Kontakt

 1. Gatlampan utanför Dressinvägen 6/8 i Hjärup har slocknat.

  1. Hej Kjell!
   Du kan lägga in felanmälningarna direkt i systemet: http://easyincident.staffanstorp.se/publiktarende.aspx
   så går det rakt ut till den som sköter frågan.
   mvh Lisbeth, Staffanstorps kommun

 2. Hej.
  Fick låna en rullator när jag bodde i Hjärup, jag bor numera i Lund och har fått en ny rullator förskriven. Var lämnar jag tillbaka er.

  MVH/ Bo

  1. Hej Bo!
   Du lämnar tillbaka din rullator i Staffanstorp på Pilegården, adress: Torget 7, det ligger i källaren. De har telefontid kl. 8-11 måndag-torsdag, om du undrar något, 046-25 11 32.
   ha en fortsatt trevlig dag Lisbeth, Staffanstorps kommun

 3. Hej!
  Vet inte vem jag ska anmäla detta till men testar här.
  Det ligger en död katt längs Ynglingavägen (vägen mot Jakriborg). Katten är gråsvart och ligger precis vid vägkanten. Kunde inte hitta någon märkning på katten.
  Tänker om ni kanske se till att ägare kontaktas och att katten tas hand om?
  Tack på förhand!

  Mvh
  Sara

  1. Hej Sara!
   Kommunen har ingen utrustning för att kontrollera shippmärkning. I detta fall kommer vår skyddsjägare att hämta upp den döda katten. Katten läggs i frysförvaring under en tid, då finns det möjlighet för ägaren att hämta katten för eventuell begravning.
   ha en bra dag Lisbeth, Staffanstorps kommun

 4. Hej
  Känns mycket tråkigt att bo i en kommun som så dåligt sköter sitt flyktingmottagande. Att sedan placera de få man tagit emot i husvagnar på en lerig åker bredvid en soptipp får en ju att skämmas som Staffanstorpsbo.
  Stefan

  1. Jag är tvärtom stolt staffanstorpsbo som använder mina skattepengar klokt. Jag är också övertygad att migranterna har det mycket bättre nu än där de kom ifrån. De vill säkert inte gå före i bostadsköen

 5. Hej! Vet inte om jag ska felanmäla här… Men en gatlampa på Kyrkobyvägen i Kyrkoby fungerar inte. Det är den näst sista lampan från Tottarpshållet inne i ”byn”. Eftersom lampan är placerad precis där vägen svänger utgör det en stor trafikfara när det är så mörkt precis där.
  // Roger

  1. Hej Roger!
   Jag har felanmält i vårt felanmälningssystem på belysning. Det ligger på denna sida: https://staffanstorp.se/kommun-och-politik/medborgarservice/felanmalan-och-synpunkter/ Länk rakt till systemet: http://easyincident.staffanstorp.se/publiktarende.aspx
   ha en fortsatt bra dag Lisbeth, Staffanstorps kommun

 6. Angående byte av tak på Frostavägen som en del gör nu. Behövs byggnadslov? för detta.
  Mvh: Steve Olsson

 7. För er kännedom. Min kontakt med Trafikverket.

  Hej!
  Jag har tidigare haft kontakt med er beträffande Järnvägsgatan i Staffanstorp. Min fråga är: Varför åtgärdas inte buskar och annan vegetation som sträcker sig ut över Järnvägsgatan. Som det ser ut nu är det stora problem att mötas på gatan.

  Eftersom Staffanstorps kommun inte har något ansvar för denna vegetation längs med gatan så struntar dom också i hur svårframkomligheten är.

  OBS! Ni lovade faktiskt att ni skulle kolla upp läget.

 8. Hej,
  Någon har dumpat soppåsar/säckar med blandade sopor på återvinningsstationen vid stationen i Hjärup och på återvinningen vid klockaregårdsvägen. Det stinker och går parader med vita maskar runt om. Vem kan man kontakta angående detta?

  Med vänlig hälsning

 9. Hej
  På ”Pågående projekt/Roos Park” finns ett kommentarsfält liknande detta. Den första som frågat något där har väntat på svar sedan 2014. Jag har bara väntat i tre veckor. Om ingen har tid att bry sig om sidan så kanske ni kan ta bort fältet?

  Med vänlig hälsning
  Anders

  1. Hej Anders!
   När det kommer in en kommentar till oss är det meningen att de ska hanteras skyndsamt. ”Vår ambition är att besvara/bemöta kommentaren inom 24 timmar, räknat utifrån kontorsarbetstid, måndag – fredag med undantag för veckoslut, helger, semester och sjukdom. ” På sidan om Roos Park är Anna Fogelberg sidansvarig, hon har semester och är tillbaka den 21 augusti.

   Håller med dig om att det inte ser bra ut. Några av de obesvarade kommentarerna på vår webbplats är inlagda av personer som när de inte får svar snabbt även ringer till oss, mejlar eller lägger in frågan i vårt system för kontakt och felanmälan>> . Då man redan har rett ut frågan per telefon eller mejl väljer man att inte svara på kommentaren och då ser det ju illa ut på webbplatsen. Vi gallrar kommentarerna först efter tre år.
   Ha en fortsatt trevlig dag Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

 10. Hej,
  Vi flyttar snart in på Vikhemsområdet (om en månad) försökte göra en flyttanmälan för posten men adressen finns ännu inte. Fick svar från adressändring.se att kommunen troligtvis inte registrerat adressen än. Det bor dock folk på samma gata så undrar lite hur gatan inte kan vara reggad än. Det gäller Murtegelvägen.
  Tacksam för svar!
  MVH
  Frida

  1. Hej Frida!
   Vi har som regel att registrera adresser när vi får in intyg på de nya byggnadernas faktiska lägen, så har ännu inte skett i ditt fall.
   Jag kommer att registrera de aktuella adresserna under veckan ändå. Nya adresser registreras direkt via mig hos Lantmäteriet som sedan distribuerar dem vidare till bl a banker, försäkringsbolag och vårdinrättningar samt till adressandring.se. Lantmäteriet gör sina utskick efter varje helg och därefter har de olika aktörerna olika rutiner för sina system varför det kan komma att dröja upp till 2 veckor innan du kan göra din adressändring på nätet.

   Lycka till i Ert nya boende! Birgitte Persson, Geoinfo, Staffanstorps kommun

   1. Hej,
    Har idag pratat med lantmäteriet och dom kan inte se att någon adress är registrerad…. nu börjar det verkligen bli hög tid att ordna med försäkringar och adressändring och då måste vi ha vår adress. När kan vi räkna med att detta blir klart?

    1. Hej Frida!
     Din adress är upplagd och frågan är löst efter vårt samtal :-).
     Ha en fortsatt trevlig dag
     Birgitte Persson, Staffanstorps kommun

 11. Hej!
  Jag har en fråga beträffande Järnvägsgatan. Varför ska det vara så besvärligt att mötas med bil på Järnvägsgatan. Buskar och annan vegetation växer ju långt ut i vägbanan. Strax efter Järnvägskrogen sticker ganska kraftiga grenar ut och riskerar att repa fordonen. Samma problem finns längs med hela Järnvägsgatan på olika ställen. Jag tycker att det skulle vara en onödig kostnad för kommunen att ersätta skadade bilar på grund av detta slarv med underhållet.

  En annan aspekt. Skulle det vara helt omöjligt att på vissa avsnitt röja och fixa till några parkeringsplatser på Järnvägsgatan?

  Mvh Anders Andersson

  1. Hej Anders!
   Ytorna du hänvisar till är inte kommunens utan Trafikverkets och ja, jag kan hålla med om att deras underhåll är minst sagt bristfällig.
   Gällande din fråga angående parkeringsplatser så ligger även detta på Trafikverket. Kommunen kan inte göra något på deras mark.

   Med vänlig hälsning Pär Larsson, Gatuingenjör

   1. Hej Pär!
    Om jag uppfattar dig rätt så kan buskar och annan vegetation växa fritt ut över Järnvägsgatan och Staffanstorps kommun skulle inte reagera för detta. Trafikverket ansvarar alltså helt och hållet för hur detta underhåll sköts.

    Vill du ge mig en kontaktperson på trafikverket.

    Mvh
    Anders Andersson

    1. Hej Anders!
     Jag har tyvärr ingen kontaktperson utan du får kontakta kundtjänst på 0771-921921.
     Med vänlig hälsning Pär Larsson, Gatuingenjör

 12. Hej!
  Vem ska man kontakta om man är i behov av att byta avstängningsventilerna före och efter sin vattenmätare ?

  Tack på förhand / Micke

  1. Hej Michael!
   Jag tycker att du kan höra med VA på tekniska enheten om du ringer 046-25 11 00 så kan de slussa dig till rätt person. Eller så har du tre VA-ingenjörer du kan nå på 046-25 14 51 eller 046-25 12 67 eller 046-25 12 47
   ha en fortsatt trevlig dag
   Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

 13. Hej!
  Vi är nyinflyttade på Tågvägen i Hjärup och önskar hyra en kolonilott i närheten av Tågvägen i bostadsområdet , vem ska man kontakta för mer info.?
  Mvh
  Edin

  1. Hej Edin!
   Du kontaktar tekniska enheten: teknik@staffanstorp.se
   läs mer på denna webbsida: https://staffanstorp.se/bo-och-bygga/park-torg-och-vag/odlings-kolonilotter/
   på denna sida finns en folder över odlingslotterna.
   ha en fortsatt trevlig dag
   Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

 14. Hej
  Det krävs en förklaring. En stor antal träd har huggits ner ute på mossen vid den stora parkeringen. Har vi råd med detta i vår trädfattiga natur? Sorgligt!

  För några dagar sedan upptäckte jag att 2 av de allra älsta träden (Löön) i Borggårds Alle hade också sågats ner och den vackra Röda Kastanjen vid Borggårds skola hade gått samma öde till mötes. Varför?

  Vi har både Hackspettar och Ekorrar här och det är ju så att Hackspetten hittar insekter under barken på de gammla träden på vintern.

  1. Hej Ingalill,

   Gällande parkeringsplatsen på Gullåkra mosse så har det utförts en gallring av sjuka och dåligt etablerade askar. Detta för att ge plats åt andra fina exemplar som nu kan utvecklas på platsen ur ett långsiktigt perspektiv. Gallringen gjordes även för att förbättra insynen och öka tryggheten på parkeringsplatsen.

   Gällande de andra träden du nämner så har vi under året inventerat riskträd. Ett riskträd är ett träd som utgör fara för liv eller egendom och vi har framförallt prioriterat de träd som står nära lekmiljöer och parkeringsplatser. Träden som fällts var döda eller sjuka och har under åren försämrats kraftigt i vitalitet. De riskträd som fällts kommer ersättas med nya träd nu till våren.

   Det är aldrig en rolig uppgift att behöva fälla träd men vi som kommun har ett ansvar att hålla den allmänna platsmarken trygg och säker för medborgarna.

   Med Vänlig Hälsning,
   Linnea Saarela parkingenjör i Staffanstorps kommun

 15. Har anmält att en gatlykta står o blinkar på cykelstigen precis utanför vår tomt på ärende nummer 13729 för två veckor sedan, ingenting har hänt…

  Inte så kul att ha ett blinkande vardagsrum..

  Hoppas på snabb åtgärd

  1. Hej Mikael!
   Lampan ska ha lagats i veckan, återkom om nya problem skulle uppstå.
   Tack för att ni lämnade så bra uppgifter när ni gjorde felanmälan det underlättade vid felsökningen.
   Hälsningar
   Kerstin Jensen, Staffanstorps kommun

 16. Ett stort tack.
  Jag ringde om gatubelysning som blinkade hela tiden. Dagen efter var dom och byte lampan. TACK

 17. Jag skickade in i somras 3 ärenden, kommunen skulle komma tillbaka men inget har hänt!
  Det var ärendenummer 12861, 13136 och 1313X (kan ej se sista siffran), när kommer ni att svara?

  1. Hej Björn!
   Beklagar att du inte fått något svar på dina ärenden. Vi har påmint de tjänstemän som fått ärende 12861 och ärende 13136 den sista 1313X kan jag tyvärr inte hjälpa dig med då den saknar sista siffran.
   Hoppas du får svar snart.
   Med vänlig hälsning Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

   1. Hej igen Björn!
    Nu har jag fått svar för ärende 13136, som svarat dig direkt i somras:
    ”Hej Björn, Vi är medvetna om trädens dåliga vitalitet i området och jag har skrivit upp detta som en punkt att vidare undersöka till hösten för att kunna vidta eventuella åtgärder. Med Vänlig Hälsning, Linnea Saarela, parkingenjör, Staffanstorps kommun.”
    Det kan kanske ha blivit fel när du registrerade din mejladress.
    mvh Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

    1. Ärende 13 13X handlar om att marken runt om brunnslocken har satt sig och att det är rören i sidledes håller upp brunnslocken. Det är bara en tidsfråga innan rören kommer att spricka!

     1. Hej Björn!
      Jag får be dig ringa till medborgarkontoret 046-25 11 10, de kan söka i systemet. Mvh Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

   2. Vad händer med ärende 12 861?

    1. Hej Björn!
     Vi svarade dig häromdagen från en av dina andra kommentarer om 12 861 på medborgarkontorets sida: https://staffanstorp.se/kommun-och-politik/medborgarservice/medborgarkontoret/comment-page-1/#comment-55360
     De går ut ett mejl för varje svar till den e-postadress du har angivit.
     Mvh Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

 18. Hej!
  Vem ska man prata med ang. trasiga gatlyktor?

  1. Hej Gunnar!
   Det bästa är att lägga in det i vårt register för felanmälan det hittar du på denna sida>> eller gå direkt>>
   Där väljer du belysning, skriver in gatuadressen, ev. beskriver platsen och i nästa fält trasig gatlykta mm
   Lycka till!
   mvh Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

   1. Hej!
    Jag undrar vem som har ansvar för sandningen och salt, ingen och snöskottning så att vi som bor i Hjärup och speciellt på Åttevägen, Åttegränd för där sköts inte detta speciellt bra, Vi är många äldre som bor här och även små barnfamiljer. Vem tar ansvar för om vi skadar oss?

 19. Sitter och jämför hur många prov eleverna får ha i veckan med andra kommuner. I Lund, som är en seriös kommun så har man antistress regler som tillåter max 2 prov i veckan, detta gör att lärarna måste planera sitt arbete. På Balders skolan bryr man sig inte om att ge eleverna samma föresättningar att läsa inför prov, där tillåter man 4 prov i veckan. I Lund måste man informera minst 2 veckor innan ett prov. På Balders skolan har man tur om de får en vecka, idag fick de reda på vad de ska ha på båda proven på torsdag. I förra läsåret flyttade man 100% av proven, inte ett enda skrevs enligt det man skickade ut med Vklass.
  Jag vill att politikerna tar sitt ansvar och gör som Lund, sätter regler som skolan måste följa. Dålig planering är ingen ursäkt för skolan. Elever i Staffanstorp ska ha samma förutsättningar som våra grannkommuner.

  1. Hej Björn, alla elever har rätt till en rimlig arbetsbelastning och en god framförhållning. I det enskilda ärendet kommer en av skolledarna på Baldersskolan att återkomma till dig.
   Vad det gäller gemensamma riktlinjer kommer vi att diskutera frågan på vår skolledarträff och sedan är även Nino Vidovic (ordförande i Barn- och utbildningsnämnden) informerad.

   Med vänliga hälsningar
   Anja Ritzau
   Utbildningsstrateg

 20. På gång/cykelvägen till Lund så står de 2 första lamporna i skuggan av träden….det är väldigt mörkt här på grund av detta.
  Jag bad er för 1 år sedan att beskära trädkronorna,hoppas att ni kanske har tid i år!