Kontakt & felanmälan

 •  Adress


  Staffanstorps kommun
  245 80 Staffanstorp
  Besök: Rådhuset, Torget 1
  Växel: 046-25 11 00
  Org.nr.: 212000-1017
  E-post
  Journr, kvällstid, helger

 • Medborgarkontor


  Vi finns i rådhuset på torget i Staffanstorp. Öppet vardagar klockan 8-17. Helger och helgdagar har vi stängt.
  Telefon: 046-25 11 10
  E-post

 • Demokrati


  Som medborgare i Staffanstorps kommun kan du kontakta dina förtroendevalda  för att diskutera kommunala frågor och du kan även lämna ett medborgarförslag.

 • Karta


  karta

Kontakta förvaltningar och verksamheter

Kommunledning
Kommunstyrelseförvaltningen
Arbetsmarknadsförvaltningen
Omsorgsförvaltningen
Räddningstjänsten
Stadsbyggnadsförvaltningen
Utbildningsförvaltningen
Kommunens näringslivsbolag, Business Port Staffanstorp

E-postadresser

E-postadresser till tjänstmän följer generell e-poststandard förnamn.efternamn@staffanstorp.se. Specialtecken såsom å, ä och ö används inte.

E-postadresser till förtroendevalda hittar du under Politikerregister.

Synpunkter och felanmälan

Du kan skicka beröm eller klagomål, felanmäla och komma med förslag till förbättringar. Dina synpunkter är värdefulla för oss och de hjälper oss att utveckla och förbättra kommunens verksamhet.

Lämna din synpunkt eller felanmälan här >>

Alla inkomna synpunkter, frågor med mera registreras och följs upp. Även dina uppgifter registreras i vårt datasystem och blir därmed en offentlig handling (detta gäller inte de ärenden som beläggs med sekretess).

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter här >>

 

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

191 kommentarer till Kontakt

 1. Hej jag har lämnat en synpunkt men jag har inte fått något svar om detta kommer att hända eller inte hur lång tid tar det ungefär att få svar jag fick ärende nummer 15732. / Emil Söderqvist

  1. Hej Emil!
   Tekniska enheten på Stadsbyggnadskontoret kommer att undersöka frågan och återkomma till dig. mvh Lisbeth, Staffanstorps kommun

   1. Hej Emil!
    Min kollega har varit ute och gjort en syn vid dammen och skickade därefter ut vår drift entreprenör för att rensa upp dammen från främmande föremål. Vänliga hälsningar Peter Norlander, teknisk chef, Staffanstorps kommun

 2. Jo..nu funderar jag på följande. Vet inte bönderna hur dom ska sprida sin skit. I morse när vi vaknade luktade här mest skit (i ca en timme), ikväll luktar det skit igen och har gjort så i en timme nu, och det verkar fortsätta. Om jag inte har rent fel för mig ska flytgödsel spridas i jorden, inte på den. Ett större lantbruk utanför Staffanstorp satt nog och sov på denna kursen. Det är inte kul när oset tränger in i huset och sätter sig i kläder och mycket annat.

  Kan detta vara något för hälsovårdsmyndigheten kanske?

  Mvh
  Anders Andersson

  1. Hej Anders!

   Hur bönderna får sprida gödsel kan du läsa om på Jordburksverkets webbplats>>
   Med vänlig hälsning
   Lisa Elenström, miljöinspektör, Staffanstorps kommun

 3. Hej, jag vill väcka er uppmärksamhet på att det sprutas vatten ur en slang på Vikhemsområdet. Den ligger på vallen vid dammen som är närmast Staffansvallen.
  Med vänlig hälsning,
  Elinborg

  1. Hej
   Tack för informationen, vi har kontaktat entreprenören som är i området så de kontrollerar så inget vatten ligger och rinner i onödan.

   Hälsningar
   Kerstin Jensen

 4. Hej,
  Kan ni snälla overföra detta til ekonomiavdelningen. Jag behöver kopia av faktura nr 300079418 belopp 14000 SEK. Vi har fått påminnelse att det var inte betald. Tusen tackar i förhand. Tomass Larsens / Circle K Detaljist

  1. Hej Tomass,
   Vi svarar dig via mejl.
   Vid denna typen av frågor, kan du alltid mejla oss på ekonomi@staffanstorp.se

   MVH
   Emmy, Ekonomiavdelningen Staffanstorps Kommun

 5. Hej
  Jag vet inte exakt hur upphandlingen om skötseln av grönytor ser ut men i området runt Mellanvångsskolan och de gamla fotbollsplanerna så har det inte skett någon gräsklippning sedan tidigt i maj.
  Just nu är delar av gräset 30 cm högt inkl sidoskott från buskar och träd.
  Jag tror att vi betalat för något som aldrig blivit utfört. Vänligen kontrollera detta.

  1. Hej Toni,

   Våra driftentreprenörer har varit ute ett flertal gånger sedan början av maj och klippt gräsytorna kring Mellanvångsparken. Ytorna kring skolorna sköts dock inte av Tekniska enheten, således kan jag inte svara på när dessa ytor klipptes senast.

   Med Vänlig Hälsning,
   Linnea
   Parkingenjör

 6. Råttor synliga vid ridhuset och dess närhet. Var idag synliga på Travvägen.
  Tacksam för åtgärder så snabbt som möjligt.

 7. Jag undrar om ni kan sopa cykelbanorna mellan Hjärupslundsskolan och Uppåkraskolan och området runtomkring med viss regelbundenhet? Det ligger ganska stor makadam utspridd från byggena som pågår och kanske från bärlagret under de ganska nyligen anlagda cykelbanorna. Stenkrosset är stort vilket gör det svårt att t.ex. köra inlines/rullskridskor. Det blir också lätt punktering på cykeln.

  PS. Formuläret ovan för att lämna synpunkt fungerar inte. Den rapporterar hela tiden att något är fel för att ”plats” inte fyllts i, trots att jag sökt fram och klickat på en ”plats” i listan. Så nu skriver jag här i stället.

  1. Hej Håkan,

   Gång- och cykelvägen mellan Uppåkraskolan och Hjärupslundsskolan kommer att sopas i närtid då den har missats av våra driftentreprenörer. Här förekommer en del grus från vinterns vinterväghållning. Om det inte är just denna sträcka du har i åtanke, utan ytterligare platser där det förekommer makadam eller bärlager ifrån just byggena, får du gärna felanmäla via vårt felanmälningssystem.

   Med Vänlig Hälsning,
   Linnea
   Parkingenjör

 8. Gatuskylten Duvmålavägen i Nordanå får göras om. Henningsson döpte stället mycket medvetet till Duvemåla gård efter att ha förläst sig på Vilhelm Mobergs utvandrarsvit. Då ser det lite fånigt ut med ”Duvmålavägen”.

  1. Hej Jörgen!
   Det stämmer att det ska vara Duvemålavägen. Kommunen är inte väghållare för vägen utan det är vägförening bestående av boende i området. Det är byggaren av området som har satt upp vägskyltarna, vänligen kontakta byggaren för en rättelse.

   Med vänlig hälsning
   Thomas, Geoinfochef, Staffanstorps kommun

 9. Hej var kan man se hur avloppen finns på Sliparevägen 6 F i Staffanstorp?

  1. Hej!

   VA-ritningar inne på fastigheten kan finnas i bygglovsarkivet så ta kontakt med bygglovsavdelningen.

   Med vänlig hälsning
   Mathilda, VA-ingenjör, Tekniska enheten

   1. Tack så mycket för det jag ska försöka att göra det //Mvh uffe Hultén

 10. Igår fick jag mig en smärre chock när jag läste vår lokaltidning Spegeln (fast egentligen så har jag känt till detta ).
  Där redogjordes för hur många lokaler som står tomma och oanvända i Staffanstorp, b l a Sockerbrukskontoret, Arbetsförmedlingens gamla lokaler och några andra. Lokaler som skulle lämpa sig alldeles utmärkt för flyktingboende.
  Kostnaden för att anpassa dessa lokaler skulle säkert bli mindre än de beryktade husvagnarna.
  Oviljan från kommunledningen att ta hand om flyktingarna framstår allt tydligare. Att lokalerna skall stå oanvända för oförutsedda händelser är bara en löjlig bortförklaring.

  Hur många år har lokalerna stått tomma? Jag vet inte exakt, men många är det.

  1. Hej Anders!
   Tack för din kommentar. Arbetsförmedlingen och hela Storgatan 10 ägs av Folksam. Sockerbrukskontoret och andra kommunal fastigheter hanteras av Kommunfastigheter. Att anpassa lokaler för flyktingboende är politiska beslut och den frågan får jag be dig ställa till dina politiker, eftersom vår webbplats inte är ett politiskt forum då det är tjänstemän som jobbar med webbplatsen. Kontaktuppgifter hittar du här: https://staffanstorp.se/kommun-och-politik/sa-styrs-kommunen/politisk-organisation/politiker/
   Vänligen Lisbeth, Staffanstorps kommun

 11. Vilken aktivitet/verksamhet ska det vara på Skåningen nu när den verksamhet som varit där flyttar till gamla biblioteket?

  1. Hej Christina, och tack för din kommentar.
   Vi vet inte i nuläget vilken verksamhet/aktivitet där kommer vara efter fritidsverksamhetens flytt.

   Med vänlig hälsning, Andreas Andersson, Enhetschef Ung i Staffanstorp

   1. Musikskolan håller till i en del av lokalerna.

 12. Hej,

  Frågar igen om besked vart det nya badet ska placeras?

  Snälla, kan någon svara den här gången.

  MVH
  Anders

  1. Hej Anders!
   Jag beklagar att du inte fått ett svar. Jag har skickat dina bägge kommentarer vidare och hoppas att du snart får svar:-)
   vänligen Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

 13. Hej!

  Jag undrar när det kommer beslut på var det nya badet ska placeras?

  Det är nu över 8 månader sedan medborgarmötet och jag hoppas utredningarna är klara om var det nya badet ska placeras.

  MVH
  Anders

  1. Hej Anders!
   Jag vill börja med att be om ursäkt för att svaret har dröjt. Badet och dess placering kommer upp på kommunstyrelsens arbetsutskott den 26/2-18 och på kommunstyrelsen den 5/3-18. Det kommer då också att läggas ett uppdrag att se över framtida lokalisering av ridsporten/ridhus samt skytteverksamheten och kampsportsföreningen.
   MVH Gunilla Lewerentz, medborgarservicechef, Staffanstorps kommun

   1. Hej,
    Tack för att man äntligen får ett svar.

    Förstår inte att det kan ta så lång tid. På medborgarmötet i maj lovades ett besked under hösten.

    Kommer det komma ett besked den 5/3 eller kommer det ytterligare att dröja?

    MVH
    Anders

    1. Hej Anders!
     Ärendet går sedan till kommunfullmäktige som hade uppe frågan den 19 mars. Läs mer här via denna länk, när du scrollar längst ner på sidan kan du läsa ärendet>>
     vänligen Lisbeth, Staffanstorps kommun

 14. Hej! Undrar bara hur det går med arbetet med säkra skolvägar, det är snart ett helt år sedan min dotter blev påkörd på väg till skolan.

  1. Hej Mia!

   Jag är ny trafikingenjör här sedan slutet på förra året och har inte hört något om hur vi arbetar med säkra skolvägar. Det är bra att på något sätt arbeta med det årligen och jag kommer att kolla med mina mer erfarna kollegor gällande hur man arbetat med det tidigare.

   Med vänlig hälsning
   Henrik Alvén
   Trafikingenjör

 15. Hej!
  Fick idag Fritidsguiden för 2018 och upptäckte att föreningen Glimtarna fanns med. Vill meddela att föreningen upphört.
  Räcker det att meddela det här?
  Vänligen Mary Fält

  1. Hej Mary!
   Egentligen inte, men nu när du har meddelat detta så löser vi det. Jag skickar denna uppgift till Eva Hassgård. Vanligtvis kontaktar man kultur och fritid.
   Ha en fortsatt bra dag
   Lisbeth, Staffanstorps kommun

 16. Hej!
  Jag undrar om kommunen kan lägga lite fyllning (flis) i alla hållor ute på spåret i Gullåkra
  Vi är många som vill använda spåret men här är väldigt blött o slirigt.Tacksam!
  Mvh
  Inga-Lill Persson

  1. Hej Inga-lill,

   Om det är Naturstigen du menar så kommer ny flis fyllas på i början av året, därför avvaktar vi ytterligare åtgärd tills detta är utfört. Ny flis fylls på vartannat år. Det har varit riklig nederbörd denna hösten/vintern vilket lett till att mossarna och delar av Naturstigen är väldigt blöta.

   Med Vänlig Hälsning,
   Linnea Saarela
   Parkingenjör i Staffanstorps kommun

 17. Hej,

  Jag undrar varför ni har cookies (kakor) på er hemsidan och på vilket sätt detta förbättrat min upplevelse när jag besöker er hemsida?

  1. Hej Magnus!
   På staffanstorp.se använder vi kakor för att webbplatsen ska vara så tillgänglig och användbar som möjligt för dig. En cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator. Cookies används på många webbplatser för att ge en besökare tillgång till olika funktioner och krävs för att webbplatsen ska fungera. På de flesta sidor inom webbplatsen finns möjlighet för dig att till exempel använda en lyssnafunktion som läser upp sidans innehåll. Under tiden du är inne och surfar på en sida, lagras cookien temporärt i din dators minne. Cookies lagras inte under en längre tid på din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare.
   Läs mer här: https://staffanstorp.se/om-webbplatsen/om-cookieskakor/
   ha en fortsatt bra dag Lisbeth, Staffanstorps kommun

 18. När jag trycker på arrangemangsmanual kommer jag till en gammal från 2016. Den borde väl bytas ut?

  1. Hej Ann!
   Du har helt rätt. Vi byter ut arrangemangsmanualen till en nyare utgåva i veckan.
   MVH
   Mats, Staffanstorps kommun

 19. Hej !
  Såvitt jag vet har eleverna i Staffanstorp som tradition att fira Nobeldagen med lite olika aktiviteter och avsluta den samma med en Nobelmiddag, eleverna är dagen till ära lite mer uppklädda än vanligt och tycker detta är ett trevligt tillställning. Hur kommer det då sig att det fredagen 8/12 när eleverna firade Nobeldagen serverades en vanlig lunch?
  Mvh
  Robert Rosenqvist

  1. Hej Robert!

   Tack för din fråga.

   Det stämmer att vi tidigare år har serverat en festligare måltid i samband med Nobeldagen. Dessvärre föll detta bort vid planeringen av höstens matsedlar, vi beklagar detta , men tanken är att vi i framtiden ska uppmärksamma dagen på likande sätt som tidigare år.

   Med vänlig hälsning
   Markus, Staffanstorps kommun

   1. Vi på Uppåkraskolan uppfattade/fick svar om att det inte blev av eftersom Nobel firades på en lördag. Ganska rimligt tycker jag själv.

 20. Hej!

  När kommer det ett beslut på var det nya badet ska placeras?

  Jag var på medborgarmötet i våras och där lovade man att ett beslut skulle tas under hösten.

  1. Hej Anders.

   Vi har ett antal parallella utredningar under framtagande för lokalisering av badet. Dessa är ännu ej helt klara men förhoppningsvis kan vi ha dessa färdiga för ett beslut om placering i början av 2018.

   Med vänlig hälsning
   Pontus Borgstrand, Stadsbyggnadschef