Kontakt & felanmälan

 •  Adress


  Staffanstorps kommun
  245 80 Staffanstorp
  Besök: Rådhuset, Torget 1
  Växel: 046-25 11 00
  Org.nr.: 212000-1017
  E-post
  Journr, kvällstid, helger

 • Medborgarkontor


  Vi finns i rådhuset på torget i Staffanstorp. Öppet vardagar klockan 8-17. Helger och helgdagar har vi stängt.
  Telefon: 046-25 11 10
  E-post

 • Demokrati


  Som medborgare i Staffanstorps kommun kan du kontakta dina förtroendevalda  för att diskutera kommunala frågor och du kan även lämna ett medborgarförslag.

 • Karta


  karta

Kontakta förvaltningar och verksamheter

Kommunledning
Kommunstyrelseförvaltningen
Arbetsmarknadsförvaltningen
Omsorgsförvaltningen
Räddningstjänsten
Stadsbyggnadsförvaltningen
Utbildningsförvaltningen
Kommunens näringslivsbolag, Business Port Staffanstorp

E-postadresser

E-postadresser till tjänstmän följer generell e-poststandard förnamn.efternamn@staffanstorp.se. Specialtecken såsom å, ä och ö används inte.

E-postadresser till förtroendevalda hittar du under Politikerregister.

Synpunkter och felanmälan

Du kan skicka beröm eller klagomål, felanmäla och komma med förslag till förbättringar. Dina synpunkter är värdefulla för oss och de hjälper oss att utveckla och förbättra kommunens verksamhet.

Lämna din synpunkt eller felanmälan här >>

Alla inkomna synpunkter, frågor med mera registreras och följs upp. Även dina uppgifter registreras i vårt datasystem och blir därmed en offentlig handling (detta gäller inte de ärenden som beläggs med sekretess).

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter här >>

 

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

223 kommentarer till Kontakt

 1. Hej,

  Använder kommunen fixamingata.se aktivt? Om inte hur rapporterar man fel?

  Två gatlyktor utanför Knästorps kyrka står och blinkar och är påväg att ge sig.

  Med vänlig hälsning,
  Daniel

  1. Hej Daniel!
   Tack för din uppmärksamhet. Tror inte att vi använder fixamingata då kommunen har en egen felanmälningsapplikation, som finns här på kontaktsidan där du lämnade din kommentar. Direktlänk till felanmälan och synpunkter här på vår webbplats>>
   vänligen Lisbeth, Staffanstorps kommun

 2. Hej! Mitt barns avdelning finns inte med på Vklass så kan inte fylla i omsorgsschema. Vem kontaktar jag för hjälp med detta? Mvh Louise

  1. Hej Louise!
   Pröva med Eva Mellberg, eva.mellberg@staffanstorp.se eller Maria Björk Ohlin, maria.olin@staffanstorp.se
   Vänligen Lisbeth, Staffanstorps kommun

 3. Hej,
  Vi bor granne med Åkershus Förskola och kan säga att gången mellan vår fastighet och förskolan blir bara värre och värre. Jag var själv ute och plockade ogräs eftersom ingen sköter denna gången.
  Nu har det blivit så att gången fått överskott av sand som kommer från förskolans sandlåda, under flera år. Det har blivit mer och mer och på senare tid så börjar nu även vi få in sand på vår mark!?
  Förskolans gård städas/sopas aldrig utan när sand från lådan ”försvinner” då ordnar de bara ny påfyllning. Vi känner att vi inte längre kan nyttja vår uteplats eftersom det samlas damm på utemöbler på noll tid. Jag har även bild på detta.
  Vi hoppas att någon från kommunen kontaktar ansvarig på förskolan, för det handlar även om barn som vistas i en sån miljö.
  Tacksam för svar från er.

  1. Hej Sabbe!
   Tack för din synpunkt. Åkershus förskola sköts av Kommunfastigheter som är ett fristående kommunalt bolag. Jag har ringt kommunfastigheter och de skickar ärendet direkt till den entreprenör som ska undersöka vems ansvaret är. 046-280 43 00 är Kommunfastigheters telefonnr om du behöver ringa dit.
   Hoppas de kan lösa frågan vänligen Lisbeth, Staffanstorps kommun

   1. Hej!
    Gången mellan er fastighet och förskolan ägs av Folksam. Alltså inget gångstråk som åtgärdas/hålls efter av det kommunala fastighetsbolaget. Dock kommer vi att åtgärda överskottet av sand på förskolan. mvh Maria, Kommunfastigheter

   2. Tack för svaret.
    Som jag fick veta så är det Folksam som äger själva gången och Kommunfastigheter äger förskolan. Jag tror att Folksam anlitade Green för att sköta bland annat gångar mellan D-husen på Åkershus, dock utförs detta mycket sällan.
    Mvh Sabbe

 4. Jo undrade bara går det bra att cykel semestra hos er?

  1. Hej Kajsa!
   Visst går det att cykelsemestra i Staffanstorps kommun du kan läsa mer här om våra cykelvägar>> https://staffanstorp.se/bo-och-bygga/park-torg-och-vag/vag-och-trafik/pendla-med-cykel/#cykelparadis
   Vänligen Lisbeth, Staffanstorps kommun

 5. Varför klipps inte grönytorna. Gräset växer inte i värmen naturligtvis men det gör ogräset. Då kommunen sparat så mycket på gräsklippning bör ogräsklippning inte vara en större kostnad. Som det är idag når ogräset 30-40cm minst och ser väldigt illa ut. Dessutom sprids det till privata trädgårdsr.

  1. Hej,

   Kommunens driftentreprenör har nyligen klippt ogräset på kommunens mark. Vill du specificera var det inte är klippt så ska jag undersöka saken.

   Med vänlig hälsning,
   Gustav Svensson, Staffanstorps kommun

 6. Hej jag har lämnat en synpunkt men jag har inte fått något svar om detta kommer att hända eller inte hur lång tid tar det ungefär att få svar jag fick ärende nummer 15732. / Emil Söderqvist

  1. Hej Emil!
   Tekniska enheten på Stadsbyggnadskontoret kommer att undersöka frågan och återkomma till dig. mvh Lisbeth, Staffanstorps kommun

   1. Hej Emil!
    Min kollega har varit ute och gjort en syn vid dammen och skickade därefter ut vår drift entreprenör för att rensa upp dammen från främmande föremål. Vänliga hälsningar Peter Norlander, teknisk chef, Staffanstorps kommun

 7. Jo..nu funderar jag på följande. Vet inte bönderna hur dom ska sprida sin skit. I morse när vi vaknade luktade här mest skit (i ca en timme), ikväll luktar det skit igen och har gjort så i en timme nu, och det verkar fortsätta. Om jag inte har rent fel för mig ska flytgödsel spridas i jorden, inte på den. Ett större lantbruk utanför Staffanstorp satt nog och sov på denna kursen. Det är inte kul när oset tränger in i huset och sätter sig i kläder och mycket annat.

  Kan detta vara något för hälsovårdsmyndigheten kanske?

  Mvh
  Anders Andersson

  1. Hej Anders!

   Hur bönderna får sprida gödsel kan du läsa om på Jordburksverkets webbplats>>
   Med vänlig hälsning
   Lisa Elenström, miljöinspektör, Staffanstorps kommun

 8. Hej, jag vill väcka er uppmärksamhet på att det sprutas vatten ur en slang på Vikhemsområdet. Den ligger på vallen vid dammen som är närmast Staffansvallen.
  Med vänlig hälsning,
  Elinborg

  1. Hej
   Tack för informationen, vi har kontaktat entreprenören som är i området så de kontrollerar så inget vatten ligger och rinner i onödan.

   Hälsningar
   Kerstin Jensen

 9. Hej,
  Kan ni snälla overföra detta til ekonomiavdelningen. Jag behöver kopia av faktura nr 300079418 belopp 14000 SEK. Vi har fått påminnelse att det var inte betald. Tusen tackar i förhand. Tomass Larsens / Circle K Detaljist

  1. Hej Tomass,
   Vi svarar dig via mejl.
   Vid denna typen av frågor, kan du alltid mejla oss på ekonomi@staffanstorp.se

   MVH
   Emmy, Ekonomiavdelningen Staffanstorps Kommun

 10. Hej
  Jag vet inte exakt hur upphandlingen om skötseln av grönytor ser ut men i området runt Mellanvångsskolan och de gamla fotbollsplanerna så har det inte skett någon gräsklippning sedan tidigt i maj.
  Just nu är delar av gräset 30 cm högt inkl sidoskott från buskar och träd.
  Jag tror att vi betalat för något som aldrig blivit utfört. Vänligen kontrollera detta.

  1. Hej Toni,

   Våra driftentreprenörer har varit ute ett flertal gånger sedan början av maj och klippt gräsytorna kring Mellanvångsparken. Ytorna kring skolorna sköts dock inte av Tekniska enheten, således kan jag inte svara på när dessa ytor klipptes senast.

   Med Vänlig Hälsning,
   Linnea
   Parkingenjör

 11. Råttor synliga vid ridhuset och dess närhet. Var idag synliga på Travvägen.
  Tacksam för åtgärder så snabbt som möjligt.

 12. Jag undrar om ni kan sopa cykelbanorna mellan Hjärupslundsskolan och Uppåkraskolan och området runtomkring med viss regelbundenhet? Det ligger ganska stor makadam utspridd från byggena som pågår och kanske från bärlagret under de ganska nyligen anlagda cykelbanorna. Stenkrosset är stort vilket gör det svårt att t.ex. köra inlines/rullskridskor. Det blir också lätt punktering på cykeln.

  PS. Formuläret ovan för att lämna synpunkt fungerar inte. Den rapporterar hela tiden att något är fel för att ”plats” inte fyllts i, trots att jag sökt fram och klickat på en ”plats” i listan. Så nu skriver jag här i stället.

  1. Hej Håkan,

   Gång- och cykelvägen mellan Uppåkraskolan och Hjärupslundsskolan kommer att sopas i närtid då den har missats av våra driftentreprenörer. Här förekommer en del grus från vinterns vinterväghållning. Om det inte är just denna sträcka du har i åtanke, utan ytterligare platser där det förekommer makadam eller bärlager ifrån just byggena, får du gärna felanmäla via vårt felanmälningssystem.

   Med Vänlig Hälsning,
   Linnea
   Parkingenjör

 13. Gatuskylten Duvmålavägen i Nordanå får göras om. Henningsson döpte stället mycket medvetet till Duvemåla gård efter att ha förläst sig på Vilhelm Mobergs utvandrarsvit. Då ser det lite fånigt ut med ”Duvmålavägen”.

  1. Hej Jörgen!
   Det stämmer att det ska vara Duvemålavägen. Kommunen är inte väghållare för vägen utan det är vägförening bestående av boende i området. Det är byggaren av området som har satt upp vägskyltarna, vänligen kontakta byggaren för en rättelse.

   Med vänlig hälsning
   Thomas, Geoinfochef, Staffanstorps kommun

 14. Hej var kan man se hur avloppen finns på Sliparevägen 6 F i Staffanstorp?

  1. Hej!

   VA-ritningar inne på fastigheten kan finnas i bygglovsarkivet så ta kontakt med bygglovsavdelningen.

   Med vänlig hälsning
   Mathilda, VA-ingenjör, Tekniska enheten

   1. Tack så mycket för det jag ska försöka att göra det //Mvh uffe Hultén

 15. Igår fick jag mig en smärre chock när jag läste vår lokaltidning Spegeln (fast egentligen så har jag känt till detta ).
  Där redogjordes för hur många lokaler som står tomma och oanvända i Staffanstorp, b l a Sockerbrukskontoret, Arbetsförmedlingens gamla lokaler och några andra. Lokaler som skulle lämpa sig alldeles utmärkt för flyktingboende.
  Kostnaden för att anpassa dessa lokaler skulle säkert bli mindre än de beryktade husvagnarna.
  Oviljan från kommunledningen att ta hand om flyktingarna framstår allt tydligare. Att lokalerna skall stå oanvända för oförutsedda händelser är bara en löjlig bortförklaring.

  Hur många år har lokalerna stått tomma? Jag vet inte exakt, men många är det.

  1. Hej Anders!
   Tack för din kommentar. Arbetsförmedlingen och hela Storgatan 10 ägs av Folksam. Sockerbrukskontoret och andra kommunal fastigheter hanteras av Kommunfastigheter. Att anpassa lokaler för flyktingboende är politiska beslut och den frågan får jag be dig ställa till dina politiker, eftersom vår webbplats inte är ett politiskt forum då det är tjänstemän som jobbar med webbplatsen. Kontaktuppgifter hittar du här: https://staffanstorp.se/kommun-och-politik/sa-styrs-kommunen/politisk-organisation/politiker/
   Vänligen Lisbeth, Staffanstorps kommun

 16. Vilken aktivitet/verksamhet ska det vara på Skåningen nu när den verksamhet som varit där flyttar till gamla biblioteket?

  1. Hej Christina, och tack för din kommentar.
   Vi vet inte i nuläget vilken verksamhet/aktivitet där kommer vara efter fritidsverksamhetens flytt.

   Med vänlig hälsning, Andreas Andersson, Enhetschef Ung i Staffanstorp

   1. Musikskolan håller till i en del av lokalerna.

 17. Hej,

  Frågar igen om besked vart det nya badet ska placeras?

  Snälla, kan någon svara den här gången.

  MVH
  Anders

  1. Hej Anders!
   Jag beklagar att du inte fått ett svar. Jag har skickat dina bägge kommentarer vidare och hoppas att du snart får svar:-)
   vänligen Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

 18. Hej!

  Jag undrar när det kommer beslut på var det nya badet ska placeras?

  Det är nu över 8 månader sedan medborgarmötet och jag hoppas utredningarna är klara om var det nya badet ska placeras.

  MVH
  Anders

  1. Hej Anders!
   Jag vill börja med att be om ursäkt för att svaret har dröjt. Badet och dess placering kommer upp på kommunstyrelsens arbetsutskott den 26/2-18 och på kommunstyrelsen den 5/3-18. Det kommer då också att läggas ett uppdrag att se över framtida lokalisering av ridsporten/ridhus samt skytteverksamheten och kampsportsföreningen.
   MVH Gunilla Lewerentz, medborgarservicechef, Staffanstorps kommun

   1. Hej,
    Tack för att man äntligen får ett svar.

    Förstår inte att det kan ta så lång tid. På medborgarmötet i maj lovades ett besked under hösten.

    Kommer det komma ett besked den 5/3 eller kommer det ytterligare att dröja?

    MVH
    Anders

    1. Hej Anders!
     Ärendet går sedan till kommunfullmäktige som hade uppe frågan den 19 mars. Läs mer här via denna länk, när du scrollar längst ner på sidan kan du läsa ärendet>>
     vänligen Lisbeth, Staffanstorps kommun

 19. Hej! Undrar bara hur det går med arbetet med säkra skolvägar, det är snart ett helt år sedan min dotter blev påkörd på väg till skolan.

  1. Hej Mia!

   Jag är ny trafikingenjör här sedan slutet på förra året och har inte hört något om hur vi arbetar med säkra skolvägar. Det är bra att på något sätt arbeta med det årligen och jag kommer att kolla med mina mer erfarna kollegor gällande hur man arbetat med det tidigare.

   Med vänlig hälsning
   Henrik Alvén
   Trafikingenjör

 20. Hej!
  Fick idag Fritidsguiden för 2018 och upptäckte att föreningen Glimtarna fanns med. Vill meddela att föreningen upphört.
  Räcker det att meddela det här?
  Vänligen Mary Fält

  1. Hej Mary!
   Egentligen inte, men nu när du har meddelat detta så löser vi det. Jag skickar denna uppgift till Eva Hassgård. Vanligtvis kontaktar man kultur och fritid.
   Ha en fortsatt bra dag
   Lisbeth, Staffanstorps kommun


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »