Kontakt & felanmälan

 •  Adress


  Staffanstorps kommun
  245 80 Staffanstorp
  Besök: Rådhuset, Torget 1
  Växel: 046-25 11 00
  Org.nr.: 212000-1017
  E-post
  Journr, kvällstid, helger

 • Medborgarkontor


  Vi finns i rådhuset på torget i Staffanstorp. Öppet vardagar klockan 8-17. Helger och helgdagar har vi stängt.
  Telefon: 046-25 11 10
  E-post

 • Demokrati


  Som medborgare i Staffanstorps kommun kan du kontakta dina förtroendevalda  för att diskutera kommunala frågor och du kan även lämna ett medborgarförslag.

 • Karta


  karta

Kontakta förvaltningar och verksamheter

Kommunledning
Kommunstyrelseförvaltningen
Arbetsmarknadsförvaltningen
Omsorgsförvaltningen
Räddningstjänsten
Stadsbyggnadsförvaltningen
Utbildningsförvaltningen
Kommunens näringslivsbolag, Business Port Staffanstorp

E-postadresser

E-postadresser till tjänstmän följer generell e-poststandard förnamn.efternamn@staffanstorp.se. Specialtecken såsom å, ä och ö används inte.

E-postadresser till förtroendevalda hittar du under Politikerregister.

Synpunkter och felanmälan

Du kan skicka beröm eller klagomål, felanmäla och komma med förslag till förbättringar. Dina synpunkter är värdefulla för oss och de hjälper oss att utveckla och förbättra kommunens verksamhet.

Lämna din synpunkt eller felanmälan här >>

Alla inkomna synpunkter, frågor med mera registreras och följs upp. Även dina uppgifter registreras i vårt datasystem och blir därmed en offentlig handling (detta gäller inte de ärenden som beläggs med sekretess).

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter här >>

 

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

191 kommentarer till Kontakt

 1. Hej för någon dag sedan så införde kommunen tiggeriförbud.
  Idg 8 februari klockan 13:15 så såg jag en tiggare vid ICA fast den inte är ok.

  Så jag ser ett problem med tiggaandet, samt de stör ordningen och man känner sig ortygg.

  1. Hej!
   Tack för din kommentar!
   Kommunfullmäktige kommer fatta beslut i frågan om tiggeriförbud den 6 mars.

   Med vänlig hälsning
   Malgorzata

 2. TACK för att det fina trädet stamägen/malmövägen har fått tillbaka sitt vita ljus /det röda var både avskräckande och fult.

  1. Hej!
   Jag ska framföra ditt beröm till tekniska enheten som jobbar med belysningen.

   Med vänlig hälsning
   Malgorzata

 3. Hej!
  Det finns ett ganska så rejält hål i vägbanan på Malmövägen strax intill bussfickorna (vid gamla bussterminalen). Det har väl funnits där i gott och väl ett år nu.
  Vid utfarten från Kyrkbyn till Järnvägsgatan finns ett rejält hål i vägbanan.
  Om jag gav mig ut på spaning skulle med all säkerhet hitta fler brister (jag vet att det finns) i Staffanstorps gatunät.
  Nu har jag bara en fråga? Ska inte dessa brister åtgärdas? Finns det inga pengar i Kommunkassan? Det anställdes en politisk sekreterare till Christian Sonesson nyligen. Hon skall kanske jobba gratis. Man kan ju tro att kassan är väldigt skal.
  Mvh
  Anders Andersson

  1. Hej Anders!
   Ang. hål i gatan har jag lagt in en felanmälan med ärendenummer 16462 till tekniska avdelningen. Jag har även vidarebefordrat din fråga till Staben.

   Med vänlig hälsning
   Malgorzata Szczepaniec

   1. Tack för ditt svar. Då ser jag framemot att alla brister blir åtgärdade inom en snar framtid.

    Mvh
    Anders

   2. Jag gjorde även en felamälan 16452 som jag saknar återkoppling på.

    1. Hej Johan!
     Ditt ärende är vidarebefordrat till gatuingenjör Pär Larsson.

     Med vänlig hälsning
     Medborgarkontoret

 4. Hej
  Det fina trädet vid malmövägen var så fint,Så plötsligt blev det rött..Varför fick det inte vara vitt som det i Hjärup.?

  1. Hej! Jag har lagt in din fråga i systemet för felanmälan, ditt ärende har registrerats och fick ärendenummer 16400. I systemet ska det gå direkt till tekniska avdelningen som svarar på din fråga.
   MVH Malgorzata, Staffanstorps kommun

   1. Hej
    Det är ingen felanmälan bara en fråga om varför man har röd belysning i ett träd som hade vit och vacker belysning från början.

 5. Hej!

  Vill för kännedom meddela att gatlyktan mellan Syrénvägen 1-2 och den angränsande parken har en längre tid blinkat och nu är den helt släkt (sönder) och behöver åtgärdas då gång/cykelvägen mellan parken och Syrenvägen är mörkare än genomsnittet (beroende på de höga träden).
  MVH//

  Erling Borgshammar

  1. Hej Erling!
   Jag får be dig använda denna länk för felanmälningar: http://easyincident.staffanstorp.se/publiktarende.aspx
   Vänligen
   Lisbeth, Staffanstorps kommun

 6. Behövs en ny lampa vid elcentralen mellan Montesoriskolan o Nämndemansgården

  1. Hej Britt Marie!
   Jag får be dig använda denna länk för felanmälningar: http://easyincident.staffanstorp.se/publiktarende.aspx
   Vänligen
   Johanna, Staffanstorps kommun

 7. Hej! Jag ville bara säga att jag tycker julbelysningen i Hjärup (presentträdet vid stationen, fjärilarna i parken och det fina trädet vid ena infarten) är så fin och jag bli lika glad varje gång jag ser den! Tack för den fina upplevelsen och till er som jobbat med detta!

  1. Hej Tina!
   Vad roligt att du gillar julbelysningen. Jag ska framföra ditt beröm till tekniska enheten som jobbar med julbelysningen.
   ha en bra dag Lisbeth

 8. Hej !
  Jag undrar vem jag kan kontakta angående grannens extremt höga träd och ovårdade trädgård som hänger över på vår sida, stora grenar hamnar på våra bilar och över hela gräsmattan (har försökt prata med grannen ).

  Tacksam för råd!

  1. Hej Trandelina,
   Har redan svarat på din fråga i det mejl som du skickat till bygglov@staffanstorp.se.

   Med vänliga hälsningar
   Malin Karlsson
   Byggnadsinspektör

 9. 7 friska Lindar o den fina Lind som stod där cykelstigen till Lund börjar i har sågats ner. Planteringen vid reningsverket,Gullåkravägen

  Borggårdsparken har flera exotiska träd. Nu har ett av dessa fina träd sågats ner troligen är det tulpanträdet. Ser helt friskt ut i stammen. Har sett att trädet fått en del döda grenar. Detta beror troligen för man planterat fyra kaplanträd som har växt över dessa exotiska träd o kvävt dem. Här står också ett trumpetträd som inte har mått bra av att Kaplanträden växt över det. Desutom har en del Björkar tagit ner helt friska .Har vi i Staffanstorps kommun råd med detta vi som har så lite natur. Så otroligt sorgligt!!

  Ute på spåret på mossen har en massa träd märkt med blå prickar ska dessa träd också sågas ner? Träd som planterats för 3-5 år har också blå prickar . Vad betyder detta? Vi har snart bara vildväxta buskar i planteringarna dessa tycks ingen vilja beskära vilket verkligen behövs. Så sorgligt! Hoppas verkligen ni ansvariga kollar upp detta.

  1. Hej Inga-Lill!
   Lindarna har varit dåliga en tid och somliga klarade inte av sommarens torka. Exotiska träden i Borggårdsparken ska bevaras och klippas fram för att kunna utvecklas. Det togs ner ett platanträd och ett tulpan träd. Tulpanträdet hade ingen bra krona och stod dessutom för nära Kapalpan som nu ska få utvecklas. Alla träd som tas ned ska ersättas med nya träd i dess närhet eller på annan plats i kommunen.

   De blåmarkerade träden på mossen ska jag ta reda på. Kan vara något med kraftledningen.
   mvh Sara, Stadsbyggnadsförvaltningen, Staffanstorps kommun

   1. Hej Sara.

    Även jag är nyfiken på de blå markeringar som märker ut stora delar av träden nere på mossen.
    Väntar på ditt svar. 😉

 10. Hej ! Ville bara tacka för en mycket fin o välorganiserad julskyltning ( 1/12-18) precis lagom stort och folk kom trots att väder inte visa sig från sin bästa sida. Och dessutom bli bjuden på både korv med bröd, risgrynsgröt o kaffe o kaka i olika tält, gjorde inte saken sämre. Stort tack mvh Malin Strandberg

 11. Varför finns det ingen upplysning på hemsidan om att ni stängde kl. 14:oo idag fred. 2/11?
  Emotser körersättning för 16 km. med bil!

  1. Hej Rolf,

   Tack för din synpunkt. Medborgarkontorets och bibliotekets avvikande öppettid fredagen den 2 november (dag före helgdag) fanns att hitta på respektive verksamhets sida på hemsidan. Vi tar till oss av kritiken och ska tänka på att tydliggöra öppettiderna än mer framöver.

   Med vänlig hälsning,
   Linda, Medborgarkontoret

 12. Hej,
  Skulle ni vara snälla och sätta i nya lampor i gatlamporna (4-6 stycken) som är vid cykelvägen förbi Trollebergs Gård. Det är väldigt mörkt där och det är behövligt att se vägen då de stora träden oftast släpper stora grenar ner på vägen.
  Tack!
  Med vänlig hälsning,

  Christine Lindfors

 13. Varför finns det ingen cykelbana på varken höger eller vänster sida om Symfonivägen mellan Kronoslättsvägen o Preludievägen?

  1. Hej Hans!

   Jag håller med om att det känns som man missat denna sträcka och jag kan inte svara på varför det är som det är. Strax öster och väster om Symfonivägen finns gång- och cykelvägar in i området och tanken var kanske att leda gående och cyklister in dessa håll.

   Symfonivägen är ganska bred, cirka 10 meter, så det finns utrymme att röra sig som oskyddad trafikant även på denna korta sträcka även om det inte finns separata utrymme för gående och cyklister. Norr om Preludievägen övergår man sen i separata utrymmen. Hastigheterna på fordonstrafiken torde vara låga med tanke på att det är så pass nära korsningen med Kronoslättvägen.

   Med vänlig hälsning
   Henrik, trafikingenjör
   Staffanstorps kommun

 14. Hej
  Cyklar dagligen mellan Lund och Staffanstorp.
  Den 15 /8 på morgonen exploderade cykelns bakdäck och framhjulet blev skevt, då det fanns en grävd grop tvärs över vägen . Knästorpsvägen strax före cykelvägens början. Det var svårt att upptäcka gropen då den inte var utmärkt plus att det är i slutet av en nedförsbacke. Detta har orsakat mig bekymmer. Kom försent till jobbet och fick på eftermiddagen ordna transport av cykeln. Kostnaden för att byta däcket är 500 kr och 1000 kr för ett nytt hjul.
  Jag har ringt Staffanstorps kommun och berättat om mitt ärende. Telefonisten sa att någon ansvarig skulle kontakta mig. Har inte blivit kontaktad. Skriver därför detta mail och hoppas på återkoppling.
  Mvh Marie Holmberg

 15. Hej!

  Skulle fylla i vår inkomst för förskola men hittar inte var jag ska gå in för att göra det

  Mvh Jens Wallin

  1. Hej Jens!

   Du lämnar inkomstuppgifter via mina sidor, följ länken här>>

   hälsningar,

   Eva Mellberg, avdelningschef

 16. Hej,

  Använder kommunen fixamingata.se aktivt? Om inte hur rapporterar man fel?

  Två gatlyktor utanför Knästorps kyrka står och blinkar och är påväg att ge sig.

  Med vänlig hälsning,
  Daniel

  1. Hej Daniel!
   Tack för din uppmärksamhet. Tror inte att vi använder fixamingata då kommunen har en egen felanmälningsapplikation, som finns här på kontaktsidan där du lämnade din kommentar. Direktlänk till felanmälan och synpunkter här på vår webbplats>>
   vänligen Lisbeth, Staffanstorps kommun

 17. Hej! Mitt barns avdelning finns inte med på Vklass så kan inte fylla i omsorgsschema. Vem kontaktar jag för hjälp med detta? Mvh Louise

  1. Hej Louise!
   Pröva med Eva Mellberg, eva.mellberg@staffanstorp.se eller Maria Björk Ohlin, maria.olin@staffanstorp.se
   Vänligen Lisbeth, Staffanstorps kommun

 18. Hej,
  Vi bor granne med Åkershus Förskola och kan säga att gången mellan vår fastighet och förskolan blir bara värre och värre. Jag var själv ute och plockade ogräs eftersom ingen sköter denna gången.
  Nu har det blivit så att gången fått överskott av sand som kommer från förskolans sandlåda, under flera år. Det har blivit mer och mer och på senare tid så börjar nu även vi få in sand på vår mark!?
  Förskolans gård städas/sopas aldrig utan när sand från lådan ”försvinner” då ordnar de bara ny påfyllning. Vi känner att vi inte längre kan nyttja vår uteplats eftersom det samlas damm på utemöbler på noll tid. Jag har även bild på detta.
  Vi hoppas att någon från kommunen kontaktar ansvarig på förskolan, för det handlar även om barn som vistas i en sån miljö.
  Tacksam för svar från er.

  1. Hej Sabbe!
   Tack för din synpunkt. Åkershus förskola sköts av Kommunfastigheter som är ett fristående kommunalt bolag. Jag har ringt kommunfastigheter och de skickar ärendet direkt till den entreprenör som ska undersöka vems ansvaret är. 046-280 43 00 är Kommunfastigheters telefonnr om du behöver ringa dit.
   Hoppas de kan lösa frågan vänligen Lisbeth, Staffanstorps kommun

   1. Hej!
    Gången mellan er fastighet och förskolan ägs av Folksam. Alltså inget gångstråk som åtgärdas/hålls efter av det kommunala fastighetsbolaget. Dock kommer vi att åtgärda överskottet av sand på förskolan. mvh Maria, Kommunfastigheter

   2. Tack för svaret.
    Som jag fick veta så är det Folksam som äger själva gången och Kommunfastigheter äger förskolan. Jag tror att Folksam anlitade Green för att sköta bland annat gångar mellan D-husen på Åkershus, dock utförs detta mycket sällan.
    Mvh Sabbe

 19. Jo undrade bara går det bra att cykel semestra hos er?

  1. Hej Kajsa!
   Visst går det att cykelsemestra i Staffanstorps kommun du kan läsa mer här om våra cykelvägar>> https://staffanstorp.se/bo-och-bygga/park-torg-och-vag/vag-och-trafik/pendla-med-cykel/#cykelparadis
   Vänligen Lisbeth, Staffanstorps kommun

 20. Varför klipps inte grönytorna. Gräset växer inte i värmen naturligtvis men det gör ogräset. Då kommunen sparat så mycket på gräsklippning bör ogräsklippning inte vara en större kostnad. Som det är idag når ogräset 30-40cm minst och ser väldigt illa ut. Dessutom sprids det till privata trädgårdsr.

  1. Hej,

   Kommunens driftentreprenör har nyligen klippt ogräset på kommunens mark. Vill du specificera var det inte är klippt så ska jag undersöka saken.

   Med vänlig hälsning,
   Gustav Svensson, Staffanstorps kommun