Ekonomi

Pengar med Astrid Lindgren på. Foto: Lisbeth Svensson

Staffanstorps kommuns verksamhet är till stor del finansierad med kommunalskatt. Avgifter inom till exempel barnomsorg, äldreomsorg och VA-området är en annan viktig finansieringskälla.

Den kommunala skattesatsen (skatt till kommun och landsting) uppgår år 2017 till 29,48 % enligt följande:

Staffanstorps kommun 19,14 %
Region Skåne 10,69 %

Om du är medlem i Svenska kyrkan betalar du även en kyrkoavgift. Kyrkoavgiftens storlek bestäms av vilken församling du tillhör.

Kyrkoavgift (%)

S:t Staffans församling 0,87
Uppåkra församling 1,19
För den som är medlem i Svenska kyrkan är begravningsavgiften inbakad i kyrkoavgiften. De som inte tillhör Svenska kyrkan betalar separat begravningsavgift.

Begravningsavgift (%)

S:t Staffans församling 0,14
Uppåkra församling 0,19

Ekonomiska rapporter

För att lättare kunna följa trender och långsiktig ekonomisk utveckling kan sammanställningen Ek nyckeltal 10 år användas. I sammanställningen av de ekonomiska nyckeltalen visas de tio senaste bokslutens redovisning.

Budget

Årsredovisning

Staffanstorps kommuns årsredovisning innehåller en översikt över kommunens ekonomiska ställning och verksamhet. Den sammanställda redovisningen för kommunkoncernen omfattar förutom nämnder och förvaltningar även den verksamhet som drivs i form av aktiebolag.
Här nedan kan du läsa årsredovisningen i sin helhet. 2008-2011 finns det också en populärversion att läsa.

 

Kontakt

Vid frågor – vänligen kontakta ekonomiavdelningen.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

2 kommentarer till Ekonomi

 1. Hej!
  Jag undrar bara om Staffanstorps kommun har några stipendier eller liknande bidrag? Ska nämligen få åka iväg nästa år och studera ett halvår i London.

  1. Hej Rebecca!
   Tack för din fråga. Staffanstorps kommun har avvecklat stiftelserna så tyvärr finns inga stipendier eller liknande bidrag att söka.

   Vänligen Martin Kjaerran


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Här hittar du tillkännagivanden, kungörelser och justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har knappt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare ger själ och hjärta åt vår verksamhet. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »