Ekonomi

Pengar med Astrid Lindgren på. Foto: Lisbeth Svensson

Staffanstorps kommuns verksamhet är till stor del finansierad med kommunalskatt. Avgifter inom till exempel barnomsorg, äldreomsorg och VA-området är en annan viktig finansieringskälla.

Den kommunala skattesatsen (skatt till kommun och landsting) uppgår år 2018 till 29,83 % enligt följande:

Staffanstorps kommun 19,14 %
Region Skåne 10,69 %

Om du är medlem i Svenska kyrkan betalar du även en kyrkoavgift. Kyrkoavgiftens storlek bestäms av vilken församling du tillhör.

Kyrkoavgift (%)

S:t Staffans församling 0,87
Uppåkra församling 1,19
För den som är medlem i Svenska kyrkan är begravningsavgiften inbakad i kyrkoavgiften. De som inte tillhör Svenska kyrkan betalar separat begravningsavgift.

Begravningsavgift (%)

S:t Staffans församling 0,242
Uppåkra församling 0,242

Ekonomiska rapporter

För att lättare kunna följa trender och långsiktig ekonomisk utveckling kan sammanställningen Ek nyckeltal 10 år användas. I sammanställningen av de ekonomiska nyckeltalen visas de tio senaste bokslutens redovisning.

Budget

Årsredovisning

Staffanstorps kommuns årsredovisning innehåller en översikt över kommunens ekonomiska ställning och verksamhet. Den sammanställda redovisningen för kommunkoncernen omfattar förutom nämnder och förvaltningar även den verksamhet som drivs i form av aktiebolag.
Här nedan kan du läsa årsredovisningen i sin helhet. 2008-2011 finns det också en populärversion att läsa.

 

Kontakt

Vid frågor – vänligen kontakta ekonomiavdelningen.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

2 kommentarer till Ekonomi

 1. Hej!
  Jag undrar bara om Staffanstorps kommun har några stipendier eller liknande bidrag? Ska nämligen få åka iväg nästa år och studera ett halvår i London.

  1. Hej Rebecca!
   Tack för din fråga. Staffanstorps kommun har avvecklat stiftelserna så tyvärr finns inga stipendier eller liknande bidrag att söka.

   Vänligen Martin Kjaerran