Kakor på webbplatsen. Illustration: Staffanstorps kommun

Lagen om elektronisk kommunikation kräver att vi informerar dig om att vi använder kakor. Besökaren ska också lämna sitt samtycke till att kakor används. På staffanstorp.se används kakor för att webbplatsen ska vara så tillgänglig och användbar som möjligt. Vissa kakor är nödvändiga för att staffanstorp.se ska fungera och de har redan sparats tillfälligt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare.

Det finns två typer av kakor:

• Den ena lagras tillfälligt på din dator under tiden du är inne och surfar på en sida. Den försvinner när du stänger din webbläsare.
  • Den andra typen sparar en fil under en längre tid på din dator. Den används till exempel vid funktioner som talar om vad som är nytt sedan du senast besökte den aktuella webbplatsen.

Är kakor farliga?

Nej. kakor är inte farliga. Kakfilerna är vanliga textfiler och kan inte innehålla virus.

Aktivt samtycke

På staffanstorp.se får du en fråga om du accepterar lagring av kakor vid ditt första besök på webbplatsen. Du kan ställa in din webbläsare och bestämma om du vill tillåta kakor eller inte. Du kan när som helst ta bort de kakor som har lagrats i din dator. De flesta webbläsare ger dig möjlighet att blockera alla kakor.

Fram till oktober 2020 använde vi också Google Analytics på våra webbplatser. Eftersom Google har en kaka som ligger kvar i två år, kan du behöva rensa historiken i din webbläsare för att ta bort den.

Mer information

Frågor och svar om kakor för användare hittar du på Post- och telestyrelsens webbplats.