Så styrs kommunen

Rådhuset. Foto: Staffanstorps kommun

Efter valet 2018 styrs Staffanstorps kommun av  Moderaterna (18 mandat) och Sverigedemokraterna (5 mandat) genom ett politiskt handlingsprogram. Tillsammans har partierna 23 av 41 mandat i kommunfullmäktige, men egen majoritet i samtliga nämnder, beredningar och styrelser.

Kommunalråd är Christian Sonesson (M), oppositionsråd är Pierre Sjöström (S).

Ordförande i kommunfullmäktige är Rickard Svensson (M). Ulla Winrup (SD) är 1:e vice ordförande i kommunfullmäktige.

Kommunens politiska organisation beslutas av kommunfullmäktige. Tjänstemannaorganisationen anpassas därefter med hänsyn till uppgifter och resurser som tilldelats den. Vissa uppgifter är lagstyrda och andra är frivilliga och beslutade på lokal nivå.

Politiskt styrda aktiebolag

En del områden hanteras av politiskt styrda aktiebolag. De har då både en politisk styrelse samt en verkställande direktör med en egen organisation. Sådana bolag är:

Delar av kommunens verksamhet, såsom äldreomsorg och markteknik, utförs på entreprenad.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.





4 kommentarer till Så styrs kommunen

 1. Hej jag är så glad att någon säger vad dom tycker och tänker, vi svenskar ska vara så duktiga. Ett stort tack till Christian Sonesson

  MVH Bengt

 2. (Att: Christian Sonesson och Ann Heberlein)

  Hej, god måndag, den 1/7-2019!

  Högsta symboliskt betyg vill jag ge till följande två personer i Staffanstorps kommun:

  *Kommunalråd Christian Sonesson

  *Politisk sekreterare, lektor och författare Ann Heberlein

  Fortsätt med ert kraftfulla, handlingskraftiga och resultatgivande samt viktiga och nödvändiga arbete, vilket ni utför på olika sätt och vis.

  Stort tack för att ni existerar, handlar och inspirerar samt ger mig framtidshopp och skänker mig glädje.

  Ni två, inklusive era närmaste medarbetare, gör de facto enorm skillnad och positiva (starka) avtryck i den svenska politiken, kulturen och i vårt samhälle, tackar!

  Vänliga hälsningar

  Gymnasielärare Roger Windahl

 3. Hej!
  Är det inte dax att uppdatera sidan? Var kan man hitta protokoll från fullmäktigemöten? Är intresserad av att veta vem som driver på för att göra vården vxl vård samt korttid privat. En väl fungerande vård som alla trivs med. Den vill man slå sönder. Vansinne.
  Martin

  1. Hej Martin,
   Tack för din uppmärksamhet, du har helt rätt, vi arbetar med att uppdatera webbsidan.
   Protokoll från kommunfullmäktiges sammanträden hittar du under fliken Kallelser, handlingar och protokoll.

   Vänligen
   Emilia Jakobsson, registrator i Staffanstorps kommun


 • Information om COVID-19

  coronavirus

  Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sidor där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Den sidan besöker du genom att klicka här.

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »